Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp haberleri tüik ORDU erdoğan tamer hassan filmleri çin izmir büyükşehir belediyesi izmir fatih duruay David Dastmalchian rusya

Erdoğan’dan 16 Nisan Vurgusu: Milletimizin Mesajını Aldık Reformları Hayata Geçirmekte Kararlıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Terör örgütlerini bizi tedip etmek için bir sopa olarak kullananlar, girdikleri yanlış yolu çok kısa sürede fark edeceklerdir. Biz sorunlarımızı dostlarımızla, müttefiklerimizle birlikte çözmekten memnuniyet duyarız ama bu imkan ortadan kalktığında elimiz, kolumuz dağlı bir şekilde yerimizde de oturmayız. Ülkemizin ve milletimizin geleceği için ne yapılması gerekiyorsa kendi imkanlarımızla onu yerine getirmekten kaçınmadık, kaçınmayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “16 Nisan’da milletimiz bize bir mesaj daha verdi. Bu mesaj, Türkiye’nin geleceği için teklif ettiğimiz yeni yönetim sistemini desteklediği ama 2019 için çok daha fazla çalışmamız gerektiğidir. Biz milletimizin bu mesajını da aldık. 2019 yılına kadar demokraside ve ekonomide milletimizin talebi olan reformları süratle hayata geçirmekte kararlıyız” dedi.
AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı olarak seçilmesinin ardından bir teşekkür konuşması yaptı. “998 günlük bir hasretin ardından bugün büyük kongremizle sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu tekraren ifade etmek istiyorum” diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
“Şahsımı bir kez daha Genel Başkanlık görevine layık gördüğünüz için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Genel Merkezimizin yönetim organlarının seçimini de tamamladık. MKYK’ya, MDK’ya, DHK’ya Siyasi Erdem ve Etik Kurulu’na asil ve yedek olarak seçilen tüm arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Bu kongremiz yeni bir başlangıçtır. Hem parti çalışmalarımızda hem ülkemize ve milletimize yapacağımız hizmetlerde yeni bir döneme giriyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana geçen 16 yıldaki tecrübemizden bütün bu tecrübelerin de ışığında yeni dönemde her bakımdan çok daha büyük işler başarmanın mücadelesini vereceğiz.
-“2019’A KADAR YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALARIN HEPSİNİ DE TAKVİME BAĞLAMIŞ DURUMDAYIZ”-
Önümüzdeki aylar Türkiye’nin terörle mücadeleden ekonomiye, hak ve özgürlüklerin genişletilmesinden yatırımlara kadar her alanda adeta bir sıçrama dönemi olacaktır bunun için kaybedecek bir anımız bile yoktur. Türkiye’yi değiştirmenin kendimizi değiştirmekten geçtiğinin bilinci içinde yeni ve çok daha büyük reformları hayata geçireceğiz. Önce 2019’a kadar ardından da 2023’e kadar yapacağımız çalışmaların hepsini de takvime bağlamış durumdayız. Bugün ifade ettiğim gibi bu yılsonuna kadar bütün teşkilatlarımızı tümüyle elden geçirmek suretiyle önce teşkilatlarımızda bir yapılanmanın adımlarını atacağız. Bu arada da hükümetimizin şu yılsonuna kadar atacağı adımları hep birlikte ele alıp neleri yapacağız, ne gibi adımlar atacağız bunu çalışmalarını yürüteceğiz. Zira bundan sonraki dönem icraatta da adeta bir sıçrama dönemi olacaktır. Millete hizmet yolunda çekilen zahmet miğnet değil tam tersine şereftir. İşte bu anlayışla tempomuzu daha da yükselterek çalışmayı sürdüreceğiz.
-“MİLLETİMİZ HERHANGİ BİR EKSİKLİK GÖRDÜĞÜNDE BİZE MESAJINI VERİYOR”-
Eskiler, ‘Önce rafik sonra tarik’ derler. AK Parti’mizin her kademedeki temsilcileri olan sizlerin her birinizi yol arkadaşlarım, yoldaşlarım, gönüldaşlarım olarak gördüm, görüyorum. Yolumuzun doğruluğundan şüphemiz asla yok. Bunun murakabesini milletimiz bizzat yapıyor herhangi bir eksiklik gördüğünde bize mesajını veriyor. Biz de milletle zıtlaşılmayacağının, millete tepeden bakılamayacağının bilinciyle bu mesajın gereğini her seferinde yerine getirdik.
-“BİZ MİLLETİMİZİN BU MESAJINI ALDIK”-
16 Nisan’da milletimiz bize bir mesaj daha verdi. Bu mesaj, Türkiye’nin geleceği için teklif ettiğimiz yeni yönetim sistemini desteklediği ama 2019 için çok daha fazla çalışmamız gerektiğidir. Biz milletimizin bu mesajını da aldık. 2019 yılına kadar demokraside ve ekonomide milletimizin talebi olan reformları süratle hayata geçirmekte kararlıyız.”
-“GEREKİRSE YENİ TEDBİRLERLE BU SÜRECİ HIZLANDIRACAĞIZ”-
Büyüme rakamlarının bir süredir sıkıntılar sebebiyle dünya ortalamasının üzerinde olmasına rağmen hedeflenenin gerisinde kaldığını belirten Erdoğan, “2019’a kadar büyüme ve istihdam rakamlarını yeniden, hızla yukarıya doğru çıkartacağız. Ekonominin çarklarını hızlandırmak için sanayicimizden esnafımıza kadar reel sektörün tüm kesimlerine verdiğimiz can suyu mahiyetindeki desteklerin neticelerini yavaş yavaş almaya başladık. Gerekirse yeni tedbirlerle bu süreci hızlandıracağız” diye konuştu.
-“GİRDİKLERİ YANLIŞ YOLU ÇOK KISA SÜREDE FARK EDECEKLERDİR”-
Terör örgütleriyle tavizsiz mücadeleye devam edileceğini söyleyen AK Partili Erdoğan, “Karşımızdakiler kim olursa olsun milletimizin izzetine halel getirecek hiçbir davranışa hiçbir eyleme, saldırıya izin vermeyeceğiz. İstiklalimizi ve istikbalimizi canımızın üzerinde tuttuğumuzu hem 15 Temmuz’da hem de terörle mücadele faaliyetlerimizde ortaya koyduk. Terör örgütlerini bizi tedip etmek için bir sopa olarak kullananlar, girdikleri yanlış yolu çok kısa sürede fark edeceklerdir. Biz sorunlarımızı dostlarımızla, müttefiklerimizle birlikte çözmekten memnuniyet duyarız ama bu imkan ortadan kalktığında elimiz, kolumuz dağlı bir şekilde yerimizde de oturmayız. Ülkemizin ve milletimizin geleceği için ne yapılması gerekiyorsa kendi imkanlarımızla onu yerine getirmekten kaçınmadık, kaçınmayacağız” şeklinde konuştu.
-MHP/BBP/HÜDA-PAR’A TEŞEKKÜR-
Bundan sonra AK Partililerle daha fazla birlikte olup, daha fazla istişare yapacağı mesajını veren Erdoğan, şunları kaydetti:
“Bugün burada besmeleyi çektik, tekrar yola revan olduk. Rabbim yolumuzu açık etsin, rabim bizi sizlere ve milletimize mahcup olmaktan korusun. Rabbim bizleri şafak vakti doğup, ezan vakti ölenlerden eylemesin. Rabbim bizleri nereden geldiğini unutup, nereye gideceğini şaşıranlardan eylemesin. Mevlam bundan sonra da bize yolumuzu şaşırtmasın. Biliyoruz ki Allah’tan başka zafer sahibi, galip yoktur. Türkiye, kendisiyle birlikte tüm Alem-i İslam’ın geleceği için de yürüttüğü mücadeleyi başarıyla sonuçlandırmak zorundadır. Bunun için Rabbimden bu ülkeye, bu millete güç vermesini, kuvvet vermesini, yardımını esirgememesini niyaz ediyorum. Bir kez daha siz değerli delege kardeşlerimi ve tüm gönüldaşlarımın bugün bu 3. Olağanüstü Kongreye gösterdikleri ilgi ve şahsıma gösterdiğiniz teveccüh için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu vesileyle 16 Nisan referandumunda gerçekten çok ciddi gayretler gösterdiniz. Sizlerle beraber, parlamentoda ve parlamento dışında MHP, başta Sayın Genel Başkanı olmak üzere büyük gayret gösterdiler, gerçekten bu referanduma büyük destek verdiler. Aynı şekilde BBP, HÜDA-PAR destek veren partilerden oldu. Kendilerine de şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.