Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

Erdoğan’dan Milletvekillerine: Çalışmalıyız, 'Yorgunum' Diyeni Anlayışla Karşılarız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis tatile girmeden milletvekillerini parti genel merkezinde topladı. Milletvekillerine 2019'a kadar, "çok çalışmalıyız" diye seslenen Erdoğan, "Eğer, 'yoruldum' diyen varsa anlayışla karşılarız. Çekilebilirsiniz. Ama değilse çok çalışmalısınız. 2019 hedefimiz belli ve büyük. En iyi tatil milletle olanıdır. Köylere kadar gidin. Teşkilatlarla iyi diyaloglar kurun. Tepeden bakmayın. Teşkilatlardan şikayet var" dedi.

Erdoğan FETÖ ile mücadele ise kendisine gelen şikayetleri, "Diyorlar ki 'baş duruyor ayak gidiyor' ona göre dikkatli olalım. Bu konuda kim suçluysa affetmeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekillerini parti genel merkezinde topladı. ANKA’nın edindiği bilgilere göre; toplantıda kimse söz almazken, Erdoğan yarım saat konuştu, milletvekillerine yönelik net mesajlar verdi. FETÖ ile mücadele, Avrupa'nın Türkiye'ye karşı tavrı ve ekonomi konularını değerlendirdi.

Konuşmasının en önemli bölümünü ise milletvekillerine yönelik mesajları oluşturdu. Erdoğan'ın konuşmasındaki hedef 2019'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçim sistemine yönelikti.

"Teşkilatlara Tepeden Bakmayın, Mütevazi Olun"

Milletvekillerine "mütevazi olun" çağrısını yapan Erdoğan, parti teşkilatlarından milletvekillerine yönelik eleştirilere vurgu yaparak,"Teşkilatlardan milletvekillerimizle ilgili şikayetler var. Seçim döneminde iyi geçinip seçim sonrası 'eyvallah' olmaz. Teşkilatlarla, belediyelerle diyaloglarınızı iyi tutun. Tepeden bakmayın. Mütevazi olun. Sosyal dezenformasyon içine girmeyin" uyarısı yaptı. 

"2019 Hedefimiz Büyük, 'Yoruldum' Diyeni Anlayışla Karşılarız"

Erdoğan'ın, milletvekillerinden Meclis tatile girer girmez seçim bölgelerinde çalışmalara başlamalarını istediği kaydedildi. 2019 hedeflerinin çok büyük olduğunu belirten Erdoğan'ın milletvekillerine şöyle seslendiği belirtildi:

"2019 hedefimiz büyük ve önemli. Onun için gece gündüz durmadan çalışmalıyız. Metal yorgunluğu olanlar çekilebilirler. 'Yoruldum' diyeni anlayışla karşılarız. Ama değilse köylere kadar gidin. Ben halkın içerisindeyim. Siz de olun. Köylere kadar gidin. En iyi tatil, milletle olan tatildir. Onun için bu tatili iyi değerlendirmeliyiz. 2019'da hedefimiz yüzde 50'nin üzerinde olmalı. Asla hedefimiz yüzde 49.9 değil. 2019'a çok güçlü gitmeliyiz."

"2019’a Güçlü Ekonomiyle Gitmeliyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonominin önemine dikkat çekerek, "Ekonomi iyi, çok şükür ama daha iyi olmalı. İstediğimiz hedefi henüz bulamadık. Darbe bile ekonomiyi zayıflatmadı. 2019'a çok güçlü ekonomiyle gitmeliyiz. Bunun için bakan arkadaşlarıma özellikle söylüyorum çok iyi çalışmalıyız. Güçlü ülkeler güçlü ekonomilerle olur” dediği kaydedildi.

"Başlar Duruyor, Ayaklar Alınıyor"

FETÖ ile mücadele konusunda, Erdoğan, gerek yaptırılan anketler gerekse kendisine gelen eleştirilerden de bahsetti. Erdoğan'ın, "FETÖ ile mücadelemiz en ağır şartlarda, en üst seviyede devam edecek. Diyorlar ki 'başlar duruyor, ayaklar alınıyor' bu konularda da dikkatli olalım. Kim olursa olsun baş-ayak herkes cezasını çekecek" dediği öğrenildi.

"OHAL Devam Edecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bu sürede OHAL'in devam etmesi gerektiğini, 15 Temmuz tehlikesini "OHAL sayesinde" atlattıklarını belirttiği de ifade edildi. Erdoğan'ın OHAL'in devam edeceği mesajını verdiği kaydedildi.
Erdoğan, Avrupa'nın Türkiye'ye karşı tavrını da eleştirerek, "Çok yanlış yapıyorlar" değerlendirmesinde bulunduğu belirtildi. 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.