Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ankara Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Erdoğdu: "Bu Belge Sahtedir,  Biz Bu İftirayı Yargıya Taşıyacağız"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, “Reşat Petek’in ‘Fetullah Gülen’in CHP’ye bağış yaptı’ diye bugün basına gösterdiği belge sahtedir.  Bu belge internet sitelerinde internet satış sitelerinde koleksiyoncular tarafından satılan boş makbuzların temin edilerek sonradan üzerinin doldurulması suretiyle üretilmiştir. Bir çocuk aklıyla bu makbuz satın alınmış üzerine Fetullah Gülen’in 'CHP’ye bağış yapmış' gibi göstererek sahtekarlıkla tarihi bir olayda CHP’ye iftira atılmaktadır. Biz bu iftirayı yargıya taşıyacağız” dedi.

“KONTROLLÜ DARBE GİRİŞİMİNİN KONTROLLÜ RAPORU AÇIKLANDI”
Erdoğdu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında 15 Temmuz (FETÖ/PDY) Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek’in açıklamalarına yanıt vererek şöyle dedi:

“Bugün Türkiye’deki kontrollü darbe girişiminin kontrollü raporu açıklandı. Açıklanan rapor TBMM Darbe Araştırma Komisyonu raporu değildir. Bu AKP’lilerin basını bilgilendirmesidir. Bizler Darbe Araştırma Komisyonu’nun muhalefet partisi üyeleri olarak bu rapor hakkında hiçbir bilgimiz yoktur. Rapor olması gerektiği gibi Darbe Araştırma Komisyonu’nda müzakere edilmemiş, görüşülmemiş hatta açıklanması  konusunda üyeler bilgilendirilmemiştir.

“TARİHİ BİR SAHTEKARLIKLA TARİHİ BİR YANILTMA İLE TARİHİ BİR İĞFAL İLE BAŞLADI”
Komisyon’un AKP’li Başkanı Reşat Petek’in açıklamalarını çok dikkatli bir şekilde dinledik. Bu kontrollü darbenin kontrollü raporunun açıklaması tarihi bir sahtekarlıkla tarihi bir yanıltma ile tarihi bir iğfal ile başladı. Reşat Petek’in ‘Fetullah Gülen’in CHP’ye bağış yaptı’ diye bugün basına gösterdiği belge sahtedir. Bu belge sahtedir.

“BOŞ MAKBUZLARIN TEMİN EDİLEREK SONRADAN ÜZERİNİN DOLDURULMASI SURETİYLE ÜRETİLMİŞTİR”
Bu belge internet sitelerinde internet satış sitelerinde koleksiyoncular tarafından satılan boş makbuzların temin edilerek sonradan üzerinin doldurulması suretiyle üretilmiştir. Bir çocuk aklıyla bir çocuk zekasıyla bu makbuz satın alınmış üzerine Fetullah Gülen’in ‘CHP’ye bağış’ yapmış gibi göstererek sahtekarlıkla tarihi bir olayda CHP’ye iftira atılmaktadır.

“050 NOLU BOŞ MAKBUZ BU ŞEKİLDE SATIN ALINMIŞ”
050 nolu boş makbuz bu şekilde satın alınmış üzerine Fetullah Gülen’in ‘CHP’ye bağış yaptığı’ şeklinde bir iftira yapıştırılmış ve bu CHP’ye yamanmaya çalışılmaktadır. Bu kadar ahmakça bu kadar haksızca vicdansızca, ahlaksızca bu iftiranın atılmasını kınıyoruz.

“YARGIYA TAŞIYACAĞIZ”
Biz bu iftirayı yargıya taşıyacağız. Bu komisyon raporu diye yutturulmaya çalışılan AKP’nin iftirası darbenin siyasi ayağını saklamaya yöneliktir. Bu siyasi ayağı gizleme çabasıdır.”

“KİME SATILDIĞI DA BELLİDİR KAYITLARDA”
Erdoğdu, basın toplantısında soruları da yanıtlayarak, “Reşat Petek bu sahtekarlığın kullanıcısı, bu iftiranın yayıcısıdır. Gitti gidiyor sitesinde peramezat.com sitesinde bu makbuzlar satılmaktadır. Kime satıldığı da bellidir kayıtlarda” dedi.

Erdoğdu bir başka soruya da, “Milletin iradesi millete yapılan bu darbeyi araştıramadı. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla hiçbir faaliyet göremeden kapatıldık biz” yanıtını verdi.

Erdoğdu şöyle dedi:

“Bir iftira ile ikiz kardeşlerini 50 yıl öncesinden CHP’ye yamamaya çalışıyorlar. Ayıptır, vicdansızlıktır, günahtır. Koskoca bir siyasal hareket bu kadar üçüncü sınıf bir iftiraya başvurabilir mi? İşte darbe dediğiniz bu. Darbe dediğiniz bu paçavra iftiradır, bu sahte belgedir. Bunu yapanlar hesabını verecekler.”

“DARBE KALDIRAÇ OLARAK KULLANILARAK KARŞI DARBE YAPILDI”
Erdoğdu bir başka soruya, “4 ay öncesinden Fuat Uğur bunu biliyorsa her şeyi hepimizin her şeyini bilen bütün muhalifleri takip eden MİT Müsteşarlığı, Genelkurmay İstihbarat Dairesi, Emniyet İstihbaratı bunu nasıl bilemez, bu mümkün müdür? Bu soruları MİT Müsteşarımıza sormak isterdik. Ama gelmediler. Darbe yapıldı bu darbe kaldıraç olarak kullanılarak karşı darbe yapıldı. Darbecilerin yapacağı her şey darbe sonrası gerçekleşti” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.