"Eski Meclis Ve Anıtkabir İle İlgili Keşif Yapıldığı Doğru"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da etkisiz hale getirilen DEAŞ mensubu teröriste ilişkin “Güvenlik güçlerimiz çok önemli bir izleme ve istihbarat sonucunda DEAŞ mensubunu daha etkisiz hale getirdiler. Bu operasyonlarımız devam ediyor. Sayın Valimizin söylediği hem eski meclis binamızla ilgili birtakım keşifler yapıldığı hem de Anıtkabir’le ilgili birtakım keşifler yapıldığı doğrudur. Ama özellikle gerek bu güvenlik meselelerinde çok açık olmamak gerekir. Çünkü bu yürüyen bir süreç, önümüzdeki günlerde ayrıntıları Sayın Valimiz hem basınla hem de kamuoyumuzla daha detaylı şekilde paylaşacaktır” dedi.

Ankara Eryaman’da güvenlik güçleri canlı bomba eylemi yapacağı değerlendirilen bir teröristin bulunduğu binaya operasyon düzenledi. Operasyon sırasında çıkan çatışmada DEAŞ üyesi bir terörist ölü ele geçirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise operasyon hakkında bilgi vererek, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
 
Terör örgütleri, DEAŞ, PKK, FETÖ, YPG ve diğerleriyle ilgili büyük bir mücadele ortaya koymaya çalıştıklarını belirten Soylu, güvenlik güçlerinin milletin hayatın olağan akışı içinde günlük hayatı devam ettirmesi için önemli bir titizlik ortaya koyduğuna dikkat çeken Soylu, DEAŞ ve PKK’nın Türkiye’de bir yılgınlığa neden olmak için çaba gösterdiğini ifade etti. Dün gece Tunceli’de 13 teröristin etkisiz hale getirildiğini, bir teröristin de yaralı olarak ele geçirildiğini, saban saatlerinde de Erzincan’da bir teröristin etkisiz hale getirildiğini birinin de yine ele geçirildiğini kaydeden Soylu, Türkiye’nin her noktasında terörle mücadele sürerken özellikle sivil toplum örgütlerinin, siyasi partilerin, mesleki kuruluşların toplantı ve gösteri yürüyüşleri konusunda biraz hassasiyet göstermesini beklediklerini belirtti.
 
Güvenlik güçlerinin halkın güvenliğini esas almalarının en önemli görevleri olduğunu vurgulayan İçişleri Bakanı Soylu, “Bunu farklı noktalara çekmek, buranın üzerinden acaba siyaset yapabilir miyim diye bir soruyu ortaya koymaya çalışmak bugünün meselesi değildir. Herkesin anlayış göstermesi gerekir. Bizim için öncelikli insanımız ve onunu güvenliğidir. Dönem dönem tedbirler alırız, bu tedbirlere yönelik bazen gevşetmeler ortaya koyabiliriz ve bunları yaparken de güvenliği ana konsantrasyon olarak ortada tutarız. Bu kadar geniş bir çerçeve içerisinde güvenlik kuvvetlerimiz başarılı operasyonlar yürütmektedirler ve bunların konsantrasyonlarını azaltmamak bizim bugünkü temel stratejimizdir” dedi.
 
  
-Ne Erteleme Ne De Böyle Bir Akıl Söz Konusu-
 
  
Ankara’da bir gün için 6-7 tane topluma açık yerlerde gösteri düzenlenmesinin talep edildiğini belirten Soylu, sözlerine şöyle devam etti:
 
“Bir önceliğimiz var bunun 29 Ekim ve 10 Kasım ile ilişkilendirilmesi de son derece abesle iştigaldir, bir de bilmemezliktir. 2911 sayılı Kanun ayrıdır, resmi törenlerin organizasyonu ve koordinasyonun kanunla tanımlanması apayrı bir sürecin kendisidir. Ama bu kadar önemli bir sürecin içerisinden yürürken, özellikle sorumluluk sahiplerinin biraz daha empati kurmalarını halkımızın güvenliğinden sorumlu olan hükümet yetkilileri olarak beklediğimiz ifade etmek istiyorum. Bu güvenlik tedbirlerini milletimizin daha rahat yaşamasını teminen ortaya koymaya çalışıyoruz. Günlük hayatın olağan akışında herhangi bir problem söz konusu değildir ama birilerinin milletin huzurunu, sükununu ve hayatın olağan akışını etkileyecek girişimlerine de müsaade etmememiz gerekli olduğunu ve teröre bu şekilde engel olmak gerektiğini biliyoruz. Ne bayramlarda herhangi bir erteleme söz konusu ne de böyle bir akıl söz konusudur. Bunun sadece çarpıtıldığı ortadadır. Garip olan şudur, bu kadar yüksek yoğunluklu bir titizlikle bu meselelere bakılırken konunun başka bir tarafa getirilmeye çalışılması da bence içinde bulunduğumuz hassas dönemle örtüşmemektir. Bu konuda herkesten hassasiyet beklenmektedir.”
 
  
-“Eski Meclis Ve Anıtkabirle İlgili Keşifler Yapıldığı Doğrudur”-
 
  
Soylu, Ankara'da etkisiz hale getirilen DEAŞ mensubu teröriste ilişkin ise “Güvenlik güçlerimiz çok önemli bir izleme ve istihbarat sonucunda DEAŞ mensubunu daha etkisiz hale getirdiler. Bu operasyonlarımız devam ediyor. Sayın Valimizin söylediği hem eski meclis binamızla ilgili birtakım keşifler yapıldığı hem de Anıtkabir’le ilgili birtakım keşifler yapıldığı doğrudur. Ama özellikle gerek bu güvenlik meselelerinde çok açık olmamak gerekir. Çünkü bu yürüyen bir süreç, önümüzdeki günlerde ayrıntıları Sayın Valimiz hem basınla hem de kamuoyumuzla daha detaylı şekilde paylaşacaktır” dedi. Bir tehdit algısı ortaya çıktığı zaman onu bertaraf etmek için güvenlik güçlerinin azami gayret gösterdiğine işaret eden İçişleri Bakanı Soylu, tüm bu gayretlerin sonucunda huzur ve sükûn ortamının devam edebileceğini düşündüğünü ifade etti.
 
  
-“Bu Önemli Açıklarımızdan Bir Tanesidir”-
 
  
Ölü olarak ele geçirilen teröristin kimliğinin belli olup olmadığına yönelik sorular üzerine Soylu, “Gerekli açıklamaları Vali bey gerçekleştirecektir. Benim istirhamım şu; bu konularda çok detaya girmek istiyor değilim. Bu meseleler yürüyor, yürüyecektir” demekle yetindi.
 
İçişleri Bakanlığının günlük kiralık evlerin durumuna yönelik yaptığı yeni düzenlemenin içeriğinin sorulması üzerine ise Soylu, “Bu önemli açıklarımızdan bir tanesidir. Bakanlığımız o konuda bir çalışma yapıyor. O nedenle günlük kiralanan veya kısa süreli kiralanan evler maalesef terörle de ilişkilendirilmektedir. Bu konuda çalışmalar devam etmektedir önümüzdeki günlerde bu konuda hem hükümetimiz hem de kamuoyu ile paylaşılacaktır” yanıtını verdi.
 
81 ilin valiliğine, 5 ilde terör saldırısı olabileceğine dair bir yazı gönderildiği iddiasının anımsatılması üzerine İçişleri Bakanı Soylu, şunları kaydetti:
 
“Sürekli bir tedirginlik üzerinden hayatın olağan akışını sıkıntıya sokmak da doğru değildir. Biz güvenlik tedbirlerimizi alırken, bir takım istihbaratlara dayanarak, kendi birimlerimizi, valiliklerimizi, emniyet müdürlüklerimiz uyarıyoruz. Bu konuda gelen istihbaratlar üzerinden bir bölümü doğru çıkabilir, bir bölümü dayanaksız çıkabilir. İhbar nereden gelirse gelsin bunları ciddiye almak zorundayız. Bunu manşetlere taşımak ve bunun üzerinden sanki olacakmış gibi bir anlayışla yansıtmakta hayatın olağan akışını zedelemektir.”
 
  
-“Bunu Kapsamadığı Apaçık Olmadığı Ortada”-
 
  
Soylu, bir gazetecinin, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramında ve 10 Kasımda vatandaşlar toplu halde Anıtkabir’e gelebilecekler mi?” şeklindeki sorusuna şu ifadelerle yanıt verdi:
 
“Niçin olmasın. Bunu kapsamadığı apaçık olmadığı ortada. 2011 farklı... Bu şu demektir; Kızılay’da ‘x’ bir yerde herhangi bir sivil toplum kuruluşunun, mesleki kuruluşumuzun bir gösteri ve yürüyüşü yapılması valiliğin iznine bağlıdır. Bu kadar basit çok net. Bunda bir garipsenecek bir durum söz konusu değildir, iki, hassas bir dönemden geçtiğimiz içinde tam da bunu yapanlar veya yapmak isteyenler tam da bunu istemeliler. Demeliler ki ‘hassas bir dönemden geçiyoruz bu konuda bizim yapacağımız bir gösteride eğer valilik izin verirse bizim güvenliğimiz tam anlamıyla tesis edebilmek için buna ihtiyacımız var.’ Biz asayiş,  gece uygulamaları yapıyoruz ve vatandaşımızın büyük bir bölümü teşekkür ediyor. Allah razı olsun, bizim güvenliğimiz için bu uygulamaları yapıyorsunuz, eğer bir suçlu varsa yakalıyorsunuz ve yargının önüne çıkartıyorsunuz. Bizim yaptığımız bu önleyici tedbirleri alabilmeye çalışabilmektir. Bize teşekkür etmeleri gerekir.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.