Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan fenerbahçe babacan Vergi EMİNE ERDOĞAN Çukurova Demirspor Kulübü Başkanı Kamil Aslan

FETÖ'yü Araştırma Komisyonu Toplandı

Fethullahçı Terör Örgütü’nün, tüm boyutlarını araştırmak üzere kurulan Meclis Araştırma Komisyonu tartışmalarla başladı. Muhalefet, görsel basının da yazılı basın gibi çalışmaları sonuna kadar izlemesini istedi. AK Partili Komisyon Başkanı Reşat Petek ise içtüzüğü gerekçe göstererek görsel basının çıkması gerektiğini belirtti.

15 Temmuz darbesini araştırmak üzere kurulan, “FETÖ’yü Araştırma Komisyonu” AK Partili Reşat Petek Başkanlığı’nda toplandı. Toplantının başında konuşan Petek, kendi sunumunun ardından görsel basının çıkmasını, yazılı basının ise kalmasını istedi. Bunun üzerine muhalefet partileri tepki gösterdi. Söz konusu komisyonun farklı bir işlevi olduğunu belirten CHP ve HDP’li üyeler, görsel basının çalışmaları sonuna kadar izlemesini, gerekirse canlı verilmesini dile getirdi.

AK Partili üyeler ve Komisyon Başkanı Petek ise, TBMM İçtüzüğü’nü gerekçe göstererek komisyonlarda böyle bir uygulama olmadığını söyledi. Komisyon toplantısı “Görsel basın kalsın mı çıksın mı?” tartışmalarının ardından yapılan oylama sonucu görsel basının dışarı çıkarılmasına karar verilmesiyle devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.