Öne Çıkanlar terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu cumhurbaşkanı erdoğan

Garo Paylan Kavgalı Komisyon Hakkında Açıklama Yaptı

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, “AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner’in, görüntülerde de görebileceğiniz üzere fiziksel olarak bana saldırması üzerine kavga başlamış ve planlı bir lince girişilmiştir” ifadesini kullandı.

HDP’li Paylan Anayasa komisyonunda yaşanan kavganın fitilini ateşlediği ve provoke ettiği iddiaları hakkında,  “Komisyonda yaşanan saldırı, planlı bir linç girişimidir” başlıklı yazılı açıklama yayımladı.

Paylan,  “Milletvekili dokunulmazlıklarına ilişkin Anayasa değişikliği teklifinin görüşüldüğü Anayasa Komisyonu’nda yaşanan tartışma ve kavga, önceden planlanmış, programlı bir linç girişimidir. Bugün, havuz medyasında, kavganın “fitilini ateşlediğim” ve “provoke ettiğim” haberleri çıkmış, yaşanan fiziksel şiddete HDP’li vekillerin sebep olduğu yazılarak gerçekler alenen çarpıtılmıştır.” İfadelerine yer verdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın bir önceki görüşmelerde yaşanan kavgalara ilişkin  “milletvekili danışmanları bu şiddetin içinde yer aldılar” cümlesine istinaden kendisine “Hayır almadılar” karşılığını verdiğini belirten HDP’li Paylan, “Tutanaklarda da görüldüğü üzere, bu konuşmada, herhangi bir provokasyon yoktur” ifadesini kullandı.

 

 

“GELİN GARO BURADA”

Paylan, açıklamasına şöyle devam etti:

“Ardından, AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner’in, görüntülerde de görebileceğiniz üzere fiziksel olarak bana saldırması üzerine kavga başlamış ve planlı bir lince girişilmiştir. Fiziksel saldırı artarak devam etmiş, saldırı devam ederken ‘Gelin, Garo burada!’ çağrısı ve Ermeni kimliğime yönelik nefret söylemi içeren cümleleriyle AKP’li vekiller beni işaret etmiş ve hedef almışlardır.”

 

 

“FAŞİSTLER KALLEŞÇE SALDIRIRLAR”

 Geçen haftadan beri HDP’li milletvekillerine yönelik saldırıların olduğunu belirten Paylan, ”Devam eden saldırılara ek olarak, AKP’li milletvekilleri tarafından şahsıma yönelik, Ermeni kimliğimden ötürü nefret söylemi içeren cümlelerle hedef alındım” diyerek açıklamasına şöyle son verdi:

 “Bu durum, saldırıların AKP’li milletvekilleri tarafından özellikle planlanan bir linç girişimi olduğunu ve şahsımı hedef seçtiklerini ortaya koymaktadır. Şahsıma, kimliğime yönelik nefret söylemini ve nefret suçunu lanetliyorum. Unutmayalım ki faşistler korkaktır, ancak kalabalık ve kalleşçe saldırırlar.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.