Öne Çıkanlar 8 Eylül 2023 Cuma Gündem Özeti atatürk havalimanındaki patlamada ölü sayısı kaça yükseldi Benjamin Brafman kılıçdaroğlu ab büyükelçileri ile kahvaltıdan sonraki konuşması istanbul ihracatçı birlikleri lg teknoloji eset vize serbestliği rus uçakları geri çekiliyor Enerji Yatırımları Takip ve Koordinasyon Kurulu toplu iş sözleşmesi bahçeli

“Gaziantep Kent Merkezi İle İki Sanayi Bölgesini Birbirine Bağlayarak Şehir İçi Trafiğine Nefes Aldıracağız”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  “2.3 milyar liralık dev bir yatırım ile Gaziantep kent merkezi ile iki sanayi bölgesini birbirine bağlayarak şehir içi trafiğine nefes aldıracağız. Bu yıl sonuna kadar yapım çalışmalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

 

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak için Gaziantep’e gitti. Gaziray hattında kullanılacak TÜRASAŞ tarafından yapılacak araçlar için “Gaziray İçin Elektrikli Tren Seti Alımı İmza Töreni”ne katılan Karaismailoğlu, yakın gelecekte neredeyse bütün raylı sistem araçlarının Türkiye’de üretilerek; ihraç edileceğini kaydetti.

 

 

“Gaziantep kent merkezi ile iki sanayi bölgesini birbirine bağlayarak şehir içi trafiğine nefes aldıracağız”

 

Gaziray projesinde kullanılacak araçlar için TURASAŞ ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında çok önemli bir iş birliğinin gerçekleştiğini kaydeden Bakan Karaismailoğlu, hükümet ve belediyelerin ele ele vererek pek çok vizyon projesini hayata geçirdiğine dikkat çekerek; şunları söyledi:

 

“Bakanlığımız ve belediyemiz arasında imzalanan protokol ile bakanlığımız tarafından yapılan Gaziray Projesi de bu anlayışın en önemli ve güzel örneklerinden biri. Bu proje TCDD Genel Müdürlüğümüz ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile geliştirildi. 2.3 milyar liralık dev bir yatırım ile Gaziantep kent merkezi ile iki sanayi bölgesini birbirine bağlayarak şehir içi trafiğine nefes aldıracağız.”

 

“Gaziray çalışmaları kapsamında 26 kilometre 4 hat demiryolu inşaatı, 16 adet istasyon binası, banliyö ve hızlı tren setlerine uygun depo binası yapıyoruz. Güzergâhın 20 kilometresini tamamladık ve 16 istasyondan 11 tanesini tamamen bitirdik. Kalan 5 istasyon, depo inşaatı, sinyalizasyon ve elektrifikasyon işleri ve güzergahın aç-kapa kısmı olan kalan kesiminde çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl sonuna kadar yapım çalışmalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz.”

 

 

“Yakın gelecekte neredeyse bütün raylı sistem araçları Türkiye’de üretiliyor ve ihraç ediliyor olacak”

 

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin Gaziray’da kullanılacak 32 araçtan oluşan, 8 adet Elektrikli Tren Seti Tasarımı, Temini ve Montajı için açmış olduğu uluslararası ihaleyi yabancı rakiplerine karşı en avantajlı teklifi veren ülkemizin raylı sistemler sektörünün en büyük temsilcisi TÜRASAŞ’ın kazandığını anımsatan Bakan Karaismailoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

 

“TÜRASAŞ büyük Türkiye’ye yaraşan, kendi teknolojik birikimimizle, kendi deneyimimizle, yerli ve milli ürünlerimizi ortaya koymaktır. Öyle ki, TÜRASAŞ sayesinde, yakın gelecekte lokomotiften, vagona, Elektrikli Tren Setinden, Banliyö Tren Setlerine kadar neredeyse bütün raylı sistem araçları Türkiye’de üretiliyor ve ihraç ediliyor olacaktır.”

 

“TÜRASAŞ’ta Gaziray için de üretimi yapılacak araçların toplam maliyeti yaklaşık 47 milyon Euro’dur. İşletme hızı saatte 120 kilometre ve araç gövdeleri alüminyum olacak şekilde 4 araçtan oluşan bir tren seti toplam 1000 yolcu taşıma kapasitesine sahip olacaktır. İlk 2 Set 24 ay, tüm setler ise 28. ayın sonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teslim edilecektir.”

 

Bakan Karaismailoğlu, Gaziray İçin Elektrikli Tren Seti Alımı İmza Töreni’ne katılmadan önce, Gaziantep Havaalanı Yeni Terminal Binası şantiyesinde incelemelerde bulunarak; Gaziantep Valiliği’ni ziyaret etti.

 

Gaziantep AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu, daha sonra Gaziray İçin Elektrikli Tren Seti Alımı İmza Töreni’ne katıldı. Gün içerisinde programları devam edecek olan Karasimailoğlu, AK Parti 6. Olağan İl Kadın Kolları Kongresine katılıp, Gaziray Tünel Şantiyesini Ziyaret ederek, Karayolları’ndan brifing alacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.