Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu cumhurbaşkanı erdoğan chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Kovid19 cumhurbaşkanı Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı bugünün gündemi CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY HAVA HAREKATI

“Gelişmiş Bir Toplum, Farklı İnsanlarına Ve Dezavantajlı Gruplarına Gösterdiği İlgiyle Ölçülür”

Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Otizm Vakfı’nı ziyaretinde Aksaray'da otizmli çocukların "yuhalandığı" iddiasına ilişkin, “Gelişmiş bir toplum, farklı insanlarına ve dezavantajlı gruplarına gösterdiği ilgiyle ölçülür. Amacımız suçlu aramak değil, yapılan hataları minimize ederek kademeli olarak bu tür konularda Türkiye ile yurt dışı arasındaki mesafeyi kapatmaktır” dedi.


“Otizmle ilgili sosyal farkındalık oluşturmak istiyoruz”

Genel Başkan Uysal, Genel Başkan Yardımcıları, GİK ve MKK üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanları ile birlikte Otizm Vakfı’nı ziyaret ederek değerlendirmelerde bulundu.

Gölbaşı ilçesindeki kurum binasında Genel Başkan Gültekin Uysal'ı karşılayan Otizm Vakfı Başkan Yardımcısı Cengizhan Soneren de heyete; vakıf, burada eğitim gören öğrenciler ve otizm hakkında detaylı olarak bilgi verdi. Soneren, otizmlilerin sorunları, çözüm yolları ve ihtiyaçları hakkında uygulamadaki eksiklikleri dile getirdi.

Ziyaretinde bir araya geldiği öğrencilerle tek tek ilgilenen Uysal ve beraberindeki heyet, vakfı gezerek isteklerini dinledi.

“Durumu yerinde görmek ve değerlendirmek istedik”

Aksaray'da otizmli çocukların "yuhalandığı" iddiasına değinen Uysal, “Çok acı hadiseler yaşıyoruz. Özellikle otistik çocuklarla ilgili yakın zamanda Aksaray’da bir vakıa oldu. Biz de toplumun her alanıyla ilgili hassasiyetimizi sadece siyasi kimliğimizle değil ama toplumun seçilmiş kanaat önderleri olarak, farkındalığı artırıcı faydamız olması açısından durumu yerinde görmek ve değerlendirmek istedik.

Türkiye’de ne yazık ki otizmle ilgili de çok sağlıklı veriler yok. Bu tür vakıalar her geçen gün sıklıkla karşılaşılır hale geldi. Kamunun politikalarından başlayarak sosyal farkındalıkta Türkiye’nin hala çok mesafe alması gerektiğini görüyoruz” dedi.

Genel Başkan Gültekin Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye, bu özel eğitimlere erişebilme sayısını her geçen gün artırıyor ancak fazlasını yapmak lazım. Gönüllülük esasına dayalı bu vakıf gibi kurumları görmekten dolayı elbette memnunuz. Otizm Vakfı’nı bu vesileyle ziyaret ettik. Burası bizi başka düşüncelere sevk etti. Hem burada eğitim gören arkadaşlarımızı görme şansımız oldu hem de birinci elden otizm hakkında gereken bilgileri almış olduk.

“Gelişmiş bir toplum, farklı insanlarına ve dezavantajlı gruplarına gösterdiği ilgiyle ölçülür”

Elbette toplumun çeşitli dezavantajlı grupları var, engelli grupları var. Normal bireyler olarak bizlerin de farkındalık noktasında bir vesile olmasını ümit ediyorum. Gelişmiş bir toplum, farklı insanlarına ve dezavantajlı gruplarına gösterdiği ilgiyle ölçülür. Türkiye'nin hem dini akidesi hem de milli örfü icabı bu tür faaliyetlere daha farklı imkanlar sunmak mecburiyetindeyiz.

“Amacımız suçlu aramak değil hataları minimize etmektir”

TBMM zemininde de belirli bir altyapı oluşturuldu. Elbette eksikliklerimiz muhakkak vardır. Amacımız suçlu aramak değil, yapılan hataları minimize ederek kademeli olarak bu tür konularda Türkiye ile yurt dışı arasındaki mesafeyi kapatmaktır. Bunun için de politikalar üretebilmek, kaynak ayırabilmek noktasında daha fazla çaba göstermemiz gerekir.” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Gültekin Uysal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.