Öne Çıkanlar İyi Parti kosgeb çin  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası Emirates NBD Bank PJSC 1 Haziran 2021 tarihine kadar Ankarada uygulanacak koronavirüs önlemleri Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu. Kara liste

Gümrük Bakanı'ndan Habur Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Habur Sınır Kapısı'na erişimin İçişleri Bakanlığı’nca sivil vatandaşların etkilenmemesi için, güvenlik tedbiri olarak engellediğini belirterek, “Operasyonlar bittiğinde veya kısa zaman içerisinde yol emniyeti sağlandığında tekrardan Habur'a giriş çıkışlar olur diye düşünüyoruz” dedi.

-“YOL EMNİYETİ SAĞLANDIĞINDA, İKİ ÜÇ GÜN İÇERİSİNDE NORMALLEŞECEK”-

Meclis Genel Kurulu’nda milletvekillerinin Habur Sınır Kapısı'na ilişkin sorusuna Gümrük Bakanı Tüfenkci, şu yanıtı verdi:

“Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da PKK terör örgütünün o bölge üzerinde yapmış olduğu baskı, sindirme, özgürlüklerinin ellerinden alınmasına kadar terör noktasındaki saldırıları karşısında devletimiz güvenlik güçleriyle o bölgede bir operasyon yapmaktadır. Bu operasyonlar neticesinde gerek kazılan hendekler gerekse İpek Yolu'nun operasyon yapılan Cizre ve Silopi'nin içinden geçmesi nedeniyle o bölgede ciddi can güvenliği ve mal emniyeti sağlanamadığı için İçişleri Bakanlığı tarafından Habur Sınır Kapısı'na giden yollarda tedbirler alınmıştır. Yine, bildiğiniz gibi, sivil vatandaşlarımızın can kayıpları yaşamaması için Hükûmetimiz azami gayret göstermekte, çaba sarf etmekte ve bugüne kadar yapılan operasyonlar da en az sivil can kaybıyla sürdürülmektedir. Dolayısıyla, sivil vatandaşlarımızın etkilenmemesi için, İçişleri Bakanlığı güvenlik tedbiri olarak Habur Sınır Kapısı'na erişimi engellemiştir, yoksa Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız tarafından şu anda tır parkında bulunan araçların Irak'a geçişine izin verilmektedir ancak Irak tarafında bulunan araçların girişine izin verilmemektedir. Bunun da nedeni, biraz önce ifade ettiğim gibi, can ve mal emniyetidir. Operasyonlar bittiğinde veya kısa zaman içerisinde yol emniyeti sağlandığında tekrardan Habur'a giriş çıkışlar olur diye düşünüyoruz. Tahmini olarak da yol emniyeti sağlandığında, iki üç gün içerisinde Habur'un giriş çıkışlarının normale döneceğini düşünüyoruz.”

-SARP SINIR KAPISI-

Sarp Sınır Kapısı'yla ilgili soruya da Gümrük Bakanı, “Önceki gün, Sarp Sınır Kapısı'ndaki sorunları yerinde tespit etmek için bir grup milletvekili arkadaşımızla beraber Sarp Sınır Kapısı'na gitmiştik. Gürcistan Maliye Bakanıyla da görüştük, Muratlı Kapısı'nın açılması noktasında karşılıklı olarak anlaşma vardı, açılması noktasında çaba gösterilmesi her iki ülke arasında tekrardan teyit edildi. Sarp Sınır Kapısı'nın yeniden yapılması noktasında projemiz bitmişti, bunun yerinde uygulanıp uygulanamayacağını ve hangi süre içerisinde biteceğini arkadaşlarımız yerinde tespit etti, değerlendirmesi sürüyor, önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

-“AK PARTİ HÜKÛMETİ DÖNEMİNDE KİŞİ BAŞI MİLLÎ GELİR DOLAR BAZINDA 3 KAT ARTMIŞTIR”-

Gelir dağılımı ve yoksulluk göstergeleri ve refah düzeyinin AK PARTİ Hükümeti döneminde kişi başı millî gelir dolar bazında 3 kat arttığını belirten Gümrük Bakanı, “Gelir dağılımı iyileşmiş, yoksulluk azalmıştır. 1 doların altında geliri olan nüfus sıfırlanmıştır” açıklamasını yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.