Öne Çıkanlar gündem özeti gündem başlıkları Afrin Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik cumhurbaşkanı erdoğan ak parti

GÜNAY: PARTİ İÇİ DEMOKRASİNİN UNUTULDUĞU TÜRKİYE’DE CHP’NİN ÖNSEÇİM YAPMASI UMUT VERİCİ

ANKARA (ANKA) – Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, CHP’nin önseçime gitmesinin demokrasi açısından iyi bir gelişme olduğunu belirterek, “Parti içi demokrasinin uzun süredir unutulduğu bir ülkede bazı aksaklıklarla da olsa, bir partinin önseçimi yapması umut vericidir” dedi.

CHP dün milletvekili adaylarını belirlemek üzere önseçime gitti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, seçime girdiği 2. bölgede yarışı açık ara önde kazandı.

CHP’nin milletvekili adaylarını belirlemek için önseçime gitmesi eski bir Ertuğrul Günay’ın da beğenisini kazandı. 

Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Önseçim, partilerde adayların belirlenmesine parti üyelerinin katılımıdır. Bir partinin bunu uygulaması demokrasi için iyi bir gelişmedir” dedi.

Günay şunları kaydetti:

“Tüm üyelerin önseçime katılımı, üye yapısının sağlıklı olduğu kurumlarda doğru olabilir. Ama daha doğru olan, üye/oy orantısını kurmaktır. Adayların belirlenmesinde bölgelerin verdiği oyla, önseçime katılma güçleri arasında orantılı denge olması, sonuçları daha sağlıklı kılar. En doğru ve demokratik olan, partilerin önseçimle seçmene iki-kat aday sunması, seçilecek sayıda adayı, oy verenlerin işaretlemesidir. Seçmene, oy vereceği partinin iki kat adayı içinden istediklerini seçme hakkı verilmesi, toplumu siyasete katar, demokrasi tabana yayılır. Ancak, parti içi demokrasinin uzun süredir unutulduğu bir ülkede bazı aksaklıklarla da olsa, bir partinin önseçimi yapması umut vericidir. Bu uygulamanın toplumda yeni tartışmalar yaratması ve parti içi saltanatların tahtını sallaması demokrasimizin geleceği için ilk şarttır.” (ANKA)

(HM/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.