Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Gürer, “AKP, Her Dönem Bir Bahane Üretiyor”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, referandum çalışmalarını sürdürdüğü Ulukışla ilçesine bağlı  köylerde yaptığı açıklamada, Türkiye’de işsizliğin yüzde 12’yi aştığını, genç işsizlik oranının da yüzde 23’e ulaştığını belirterek, “Yokluk artıyor, millet iş arıyor. Ama AKP ‘millet bunları sormasın’ diye her dönem yeni bahaneler üretiyor. Şimdi de Anayasayı değiştirmeye çalışıyor” dedi. 

Gürer, Ulukışla ilçesine bağlı köylerdeki referandum çalışmalarına devam ediyor. Handeresi, Gedelli ve Başmakçı köylerinin ardından Eminlik, Hüsniye ve Ovacık köylerini ziyaret eden Milletvekili Gürer, bu köylerde de vatandaşlara referandumda neden hayır oyu verilmesi gerektiğini örneklerle anlattı. 
 
BAKAN YOLSUZLUK YAPSA BİLE GENSORU YOK…
 
Mevcut parlamenter sistemle, AKP tarafından hayata geçirilmek istenen sistem arasındaki farklılıkları açıklayan Gürer, “Şimdiki sistemde en çok oy olan partinin genel başkanı cumhurbaşkanından hükümet kurma yetkisini alıyor. Sonra bakanlar kurulunu kuruyor ve meclisten güvenoyunu alıyor. Daha sonra programını açıklıyor ve çalışmaya başlıyor. Bu hükümet kurma sırasında bakan yolsuzluk hırsızlık yaparsa onu da gensoruyla düşürme şansı doğuyor. Ama yeni sistemde gensoru yok, şimdi bakana Niğde’nin sorunlarını soru önergesiyle sorduğun zaman, bakanın cevap verme zorunluluğu var. Yeni sistemde o da yok. Çünkü meclise artık bakan gelmeyecek. Şimdi sizler Niğde’den bir milletvekili seçiyorsunuz. Cumhurbaşkanı onu bakan atıyor. Niğde’den bir milletvekili bakan olduğu zaman milletvekilliği düşüyor. Bu durumda Niğde milletvekilsizkalıyor. Onun için ne yapacaklar, bakanları bürokratlardan atayacaklar” dedi. 
 
CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNİ BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE…
 
Bürokratlar arasından atanacak bakanların yetki ve sorumluluklarının da cumhurbaşkanı tarafından kararnameler ile belirleneceğinin altını çizen CHP Milletvekili Gürer, “Aynı zamanda Cumhurbaşkanının bir de yardımcıları oluyor. Bunun sayısının ne kadar olacağı Cumhurbaşkanı kararnamesi ile düzenleniyor. Şimdiki sistemde Cumhurbaşkanı yurtdışına çıktığı zaman yetkilerini meclis başkanına bırakırdı. Getirilmek istenen sistemde ise milli iradeyi temsil eden meclis başkanı yerine, Cumhurbaşkanının kendisinin atadığı memura bırakılıyor. ” şeklinde konuştu. 
 
 
PARTİ DEVLETİ TEHKİLESİ…
 
Yeni düzenlemede cumhurbaşkanının aynı zamanda bir siyasi partinin genel başkanı olacağını kaydeden Gürer, “ Öyle olunca Niğde Valisini de Cumhurbaşkanı atıyor, Niğde’nin “A” partisinin başını da il başkanı Cumhurbaşkanı atıyor. O zaman ben soruyorum, hükümet kuran partinin il başkanı mı etkili olur, yoksa o ilin valisi mi? İşte oradan parti devletine doğru bir kapı açılıyor. Şimdi bazı arkadaşlar düşününce Sayın Erdoğan’ın varlığı üzerinde düşünüyorlar. Allah uzun ömür verisin o da bir fani. Erdoğan düştü öldü, yerine kimin geleceği de belli değil, o zaman ne olacak? Nasıl bir çıkmazın içine gireceğimiz belli değil” dedi. 
 
İŞSİZLİK ALDI BAŞINI GİDİYOR
 
CHP Milletvekili Gürer, Ulukışla ilçesine bağlı köylerde yaptığı açıklamada özetle şu ifadelere yer verdi:“Türkiye’de işsizlik yüzde 12 olmuş. Genç işsizlik yüzde 23’e gelmiş. Yokluk artmış millet iş arıyor. Ama millet bunları sormasın diye her dönem bir bahane üretiyorlar.18 yaşında milletvekili olunacak diyorlar şu anda 25 yaşında milletvekili olunuyor sorun bakalım AKP’nin 25 yaşında kaç vekili var. 18 yaş ile ilgili maddede askerliğini yapmış olması gerekir diyor. Cumhurbaşkanı Onu da bir kararname ile değiştirip askerlikten muaf tutacağız dedi. Bu ülkede 26  yaşına gelmeden servis şoförlüğü yapamıyorsun. 24 yaşına gelmeden D ehliyeti alamıyorsun. Ama 18 yaşında milletvekilliği veriyorsun. 18 yaşında bir gencin milletvekili seçilebilmesi için gerekli ekonomik güç kimin çocuğunda var.  Görünen o ki torunlarına çocuklarına şehzadelere Meclis'te yer açıyorlar.Yani başka ne amacı var. 600 milletvekilinden 18 yaşında kaç tane adam olur. Ama ne yapıyorlar yedi buçuk milyon gence göz kırpıyorlar.Gencin iş aş gelecek sorununa çare üretmeyenler  onların oyu için oyun oynuyorlar. Meclis yetkisi budanıyor, vekil sayısı artıyor, ne gerek var yetkisi daralan Meclis'te 300 vekil yeterde artar.İşin özü rejim değiştirmek isteyenler özünde kendi geleceklerini çıkarlarına göre düzenlemek istiyorlar.Çiftçi, işçi, emekli, yoksulun derdini unuttular kendileri için çalışıyorlar, ülkeyi nereye gideceği belli olmayan sürece taşımak istiyorlar, sandıkta bu gidişe dur diyelim Hayır ile hayırlı bir iş yapacağız”dedi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.