Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Gürer: “Çalışma Bakanlığı, Halkın Sorunlarına Kulak Tıkıyor”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 1 Ocak 2019 tarihinden bu yana Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na 179 soru önergesi verdi. Bakanlık bu sorulardan sadece 30’unu yanıtladı.

Halkın çözüm bekleyen sorun ve taleplerini içeren soru önergelerine Bakanlığın kayıtsız kalmasını eleştiren Gürer, “Bir ayağı halkın arasında olan bir milletvekili olarak, vatandaşın isteklerini, taleplerini Meclis gündemine getirmek, var olan sorunların çözümüne katkı sağlamak için verdiğimiz önergelerin yanıtsız kalması, en hafif tabiriyle Çalışma Bakanlığı’nın halkın sorunlarına kulak tıkamasıdır” dedi.

ÇALIŞMA BAKANLIĞI SORULARI YANITSIZ BIRAKIYOR

TBMM’de ana muhalefet partisine mensup bir milletvekili olarak çalışma hayatı, ekonomi, sağlık, tarım, eğitim, iç ve dış politika, ulaşım,  kültür sanat, spor ve yaşamın tüm alanlarıyla ilgili var olan sorunları Meclis gündemine getirmek, bu sorunların çözümüne katkıda bulunmak  için hazırladığı soru önergelerini TBMM Başkanlığı aracılığıyla ilgili Bakanlıklara yazılı olarak ulaştırdığını belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Soru önergelerimize bazı Bakanlıklar süresi içinde cevap verirken çok sayıda bakanlık 15 günlük yasal sürede yanıt vermediği gibi çok sayıda soru önergemizi görmezden geliyor. Soru önergelerimize en az yanıt veren Bakanlıklar arasında ilk sırayı ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı alıyor” dedi.

179 SORUDAN SADECE 30’U YANITLANDI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na 1 Ocak 2019 tarihinden bu yana 179 soru önergesi verdiğini açıklayan CHP Milletvekili Gürer, “ Bu sorularımızdan bu güne kadar sadece 28’i süresi içinde yanıtlandı. 2 sorumuza süresi geçtikten sonra yanıt aldık. İmzada olan 6, işlemde olan ise 1 soru önergemiz bulunuyor. Bu güne kadar yanıt aldığımız soru sayısı sadece 30’dur. 142 sorumuza ise ne yazık ki yanıt alamadık” diye konuştu.

YASAMA VE YÜRÜTMENİN İŞLEYİŞİNE AYKIRI

Sürekli halkın içinde olan bir milletvekili olarak, vatandaşların sorunlarını birinci ağızdan dinleyip, bunları TBMM gündemine taşımak ve ilgili bakanlıkların göremediği sorunlara dikkat çekmek amacıyla verdikleri yazılı soru önergelerine Bakanlıkların kayıtsız kalmasının, yasama ve yürütme organlarının işleyişine aykırı bir davranış biçimi olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ana muhalefet partisine mensup bir milletvekili olarak sırf soru sormak için değil, kamuoyunun aydınlatılması, var olan sorunların gündeme getirilmesi ve bunların çözümüne yönelik çalışma başlatılması için soru önergeleri veriyoruz. Ancak aralarında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın da bulunduğu bazı bakanlıklar soru önergelerimizi yanıtsız bırakarak, halkın sorunlarına da kulak tıkamış oluyor” şeklinde konuştu.

En çok soru önergesi ve en çok kanun teklifi veren milletvekilleri arasında yer alan ve bu özelliği ile TBMM’nin en faal milletvekilleri arasında gösterilen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, her yasama döneminde Bakanlıklar ve Cumhurbaşkanı yardımcılığı tarafından yanıtlanması istemiyle yüzlerce soru önergesi veriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.