Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan çin abd Rowland

Gürer, “Çanakkale Konuşan Tarihtir”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çanakkale Zaferi’nin; özgürlük ve bağımsızlık uğruna, omuz omuza vererek nasıl ulus olunabileceğini gösteren, dünya tarih sahnesindeki ender kahramanlık destanlarından biri olduğunu söyledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün cephede Mehmetçikle birlikte işgalci güçlere karşı başkaldırısının ve  “Çanakkale geçilmez" ifadesinin silinmemek üzere tarihe yazıldığı günün adıdır. dedi.  

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi’nin; özgürlük ve bağımsızlık uğruna, omuz omuza vererek nasıl ulus olunabileceğini gösteren, dünya tarih sahnesindeki ender kahramanlık destanlarından biri olduğunu söyledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün cephede Mehmetçikle birlikte işgalci güçlere karşı başkaldırısının ve  “Çanakkale geçilmez “ifadesinin silinmemek üzere tarihe yazıldığı günün adı olduğunu söyledi.

CHP'li Gürer, 103 yıl önce emperyalist güçlerin gözünü diktiği Anadolu topraklarının, yine bu toprakların bağrından yetişen kahramanların, canla başla verdiği bağımsızlık mücadelesinin sonunda işgalcilerden  temizlendiğini hatırlatarak, “Genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle çocuğuyla omuz omuza vererek, bağımsızlık ve özgürlük için kanla, canla vatanı savunan kahramanlarımızın yazdığı Çanakkale Destanı, aynı zamanda mazlum milletlere bir rehber olmuş, asla bağımsızlık ve özgürlükten taviz verilemeyeceğini göstermiştir ” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinden başlatılan “Milli Mücadelenin” temellerinin atıldığı  süreçte binlerce şehit içinde her ilden olanların yanında Niğdelilerinde varlığına vurgu yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Savaşın kaderinde önemli rol oynayan Seyit onbaşıya, topu omuzlaması için destek veren Niğdeli Ali’ den öğrenci iken cepheye gidip anasına yazdığı mektupta memleket özlemini ama zaferle döneceklerini yazıp şehit olan Niğdeli Ethem onbaşıya kadar yüzlerce vatan sevgisini içinde hisseden gencin  azim ve kararlılıkla işgalcilere karşı duruşunun hikâyesidir. 103 yıl önce Çanakkale’de başlayan ve ardında Milli Mücadele ile devam eden büyük destan olmazın başarılması ve halkın Mustafa Kemal Atatürk’e olan inancında yansımasıdır.

Çanakkale’de başlayan Kurtuluş Savaşında işgalcilere karşı tarihi yeniden yazan kahramanlarımızın aziz anısı  önünde saygıyla eğiliyoruz. Bu vesileyle, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi  rahmet ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.