Öne Çıkanlar deprem azerbaycan KENAN DOĞULU meclis Sertab Erener gülben ergen zorlu psm tarkan İrem Derici Hadise Ebru Gündeş cem yılmaz

Gürer: “En Düşük Emekli Aylığı Asgari Ücret Tutarında Olmalıdır”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilerin sorun, beklenti ve taleplerini, soru önergesiyle yeniden Meclis gündemine taşıdı. 

 

Gürer, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelttiği önergesinde, emeklilerin maaşlarının makul seviyeye çıkarılması, ikramiye verilesi, toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmaları ve sendikal haklarının verilmesini istedi.  Prim ve gün olarak belirlenen süreleri doldurdukları halde yaş sınırı nedeniyle emekli olamaması neticesinde mağdur olanlara  dikkat çekti. 

 

GÜRER, EMEKLİLERİN SORUNLARININ TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDİYOR 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kanun teklifleri, meclis araştırma önergeleri ve soru önergeleri ile sorunlarını ve taleplerini gündeme getirdiği emekliler için yeni bir soru önergesi daha hazırladı.

YILDA 4 MAAŞ İKRAMİYE 

Gürer, emeklilerin en azından açlık sınırının üzerinde bir maaş artışına ulaşmaları gerektiğine dikkat çektiği soru önergesinde, tüm emeklilere yılda 4 kez ikramiye verilmesini de talep etti. 

GÜRER’İN SORULARI 

Gürer’in Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde şu sorular yer aldı: 

“Tüm emekli maaşlarına açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarına göre ücret düzenlemesi yapılması düşünülmekte midir?

Tüm emeklilere yılda 4 kez birer maaş tutarında ikramiye verilmesi düşünülmekte midir?

Sağlık hizmetlerinde uygulanan tüm kesintilerin kaldırılması düşünülmekte midir?

Toplu taşıma araçlarında ülkenin her yerinde emeklilere ve eşlerine ücretsiz ulaşım hakkı tanınması düşünülmekte midir?

Emekli sendikaları statü yasası çıkartılarak, emeklilerin sendikal haklarının Anayasal güvenceye alınması düşünülmekte midir?

Emekli maaşlarının tek taraflı olarak değil, sendika ile toplu sözleşme yapılarak belirlenmesi düşünülmekte midir?

EYT’li yurttaşlar erken emeklilik değil, kazanılmış haklarını istiyor. Bu konuda düzenleme yapılacak mıdır?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.