Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Gürer: “Şoför Esnafına Acil Destek Sağlanmalıdır”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, koronavirüs tedbirleri kapsamında okullarda yüz yüze eğitime ara verilmesinin, öğrenci ve personel taşımacılığı yapan servis sürücülerini olumsuz etkilediğini söyledi. 

Gürer, öğrenci ve personel taşımacılığı yapan esnafa destek sağlanması SGK, BAĞ-KUR ve vergi borçlarının silinmesi ve kredi borçlarının da yeniden işbaşı yapana kadar faizsiz bir şekilde ertelenmesi gerektiğini belirtti. 

ESNAF PERİŞAN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, korona virüsle mücadele kapmasında alınan tedbirlerin esnafı ciddi manada sıkıntıya soktuğunu ifade etti. 

Şoför Esnafında en çok sıkıntıyı okul servisi ve personel taşımacılığı yapan  ve taksi, minibüs gibi şoför esnafının yaşadığına işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, evine ekmek bile götüremeyecek duruma gelen şoför esnafına destek sağlanması gerektiğini belirtti. 

OKUL SERVİSÇİLERİ YİNE KONTAK KAPATMAK ZORUNDA KALDI 

Pandemi sürecinde okullarda yüz yüze eğitime ikinci kez ara verildiğini anımsatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Alınan her iki tedbir sürecinde şoför esnafı kontak kapatmaz zorunda kaldı. İlk süreci cepten yiyerek atlatmaya çalışan şoför esnafı, alınan son karar ile cepten yiyecek durumu da olmadığı için daha zorlu bir sürecin içine girdi” dedi. 

VERGİ VE PRİM BORÇLARI SİLİNMELİ 

Korona virüs tedbirleri kapsamında faaliyetlerini durdurulan esnafa en azından hayatlarını idame edebilecekleri şekilde destek verilmesi gerektiğine vurgu yapan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Çok sayıda şoför esnafı, bugün evine ekmek bile götüremeyecek noktaya geldi. Geçmişten gelen borçlarının ödeme süreci de başlayan bu kesim, bugün için iş yapamıyor olması nedeniyle borçlarını ödeyemeyecek. Bazı şoför esnafı bizlere ulaşarak araçlarını satmak durumunda kaldıklarını ifade ediyorlar. Şoför esnafına bu anlamda gerekli desteklerin sağlanması şart oldu” diye konuştu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, şoför esnafının SGK, Bağ-Kur prim borçları ile vergi borçlarının silinmesi gerektiğine de dikkat çekerek, “Kredi borçları da en azından yeniden işbaşı yapana kadar faizsiz bir şekilde ertelenmelidir. Ayrıca şoför esnafına, hayatlarını idame ettirebilecekleri maddi destek sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

GÜRER  ESNAFLAR İÇİN TBMM’DE KONUŞTU

CHP Niğde Milletvekili TBMM yaptığı konuşmada servis sürücüleri, şoför, esnaf, çiftçi, emekli ve işçiler için gelir kaybı desteği verilmesini istedi. Gürer, “İktidar, pandemi sürecini doğru yönetememiş, şeffaf bilgiyle toplumu bilgilendirememiştir. Alınan kararlardan etkilenen esnaf, şoför, işçi, emekli ve engelliler için gelir kaybını destekleme ve işsizliğe karşı koruma amaçlı tatmin edici bir destek paket açıklanmamıştır. Tüm kesimlerde olduğu gibi servis sürücüleri, nakliyeciler, taksi ve minibüsçülerin de sıkıntılar artmıştır. Şoför esnafının Sosyal Güvenlik Kurumu ve BAĞ-KUR'daki vergi borçlarının faizleri silinmelidir. Kredi borçları yeniden düzenlenmeli, öğrenci servisi sürücüleri başta olmak üzere kredi borçları yeniden işbaşı yapana kadar faizsiz bir şekilde ertelenmelidir. Okul servisçileri, okulların kapanmasıyla kontak kapatmak zorunda kalmışlardır, sınırlı olanakla geçim sıkıntısı yaşamaktadırlar, evine ekmek götüremez durumdadırlar. İktidar, tüm esnaf, çiftçi ve işini kaybedenlere acil destek paketi açıklamalıdır, destek sağlamalıdır. İşini kaybeden, batma noktasına gelen herkese sahip çıkmak devletin ve iktidarın asli görevidir” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.