Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı Koç Holdingin 2023 yılı net karı

Gürer: “Vatandaşın Kefen Parasıyla  Kurulan Askeri Fabrikayı Geliştirin”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 1964 yılında bölge halkının bağışladığı arazi üzerine kurulan ve bölgeye önemli katkıları bulunan Bor Askeri Fabrikasının, süreç içinde küçülerek komutanlık makamının bile düşürülmesinin yarattığı olumsuz tabloyu TBMM gündemine taşıdı. 

Bölge halkının Askeri Fabrikanın geliştirilmesi ve genişletilmesi yönündeki taleplerini TBMM gündemine taşıyan Gürer, lojistik açıdan da önemli avantajları olan bu stratejik tesisin üretiminin artırılması için ASELSAN, TUSAŞ ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’yle işbirliği yapılabileceğine dikkat çekti. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Bor ilçesinde ‘askeri fabrika’ olarak bilinen Lojistik Bakım Komutanlığı’na bağlı tesisin geliştirilmesine yönelik yatırımların yapılmasını istedi. 

ASELSAN ya da TUSAS’ın  bir ünitesinin buraya kurulup üretimin artırılabileceğini belirten CHP Milletvekili  Ömer Fethi Gürer, geliştirdiği hidrojen yakıt piliyle insansız hava araçlarının havada kalma süresini 3 kata kadar uzatan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile birlikte çalışılması halinde üretim ve bölgeye katkısı açısından olumlu etkilerinin görülebileceğini ifade etti. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz olarak, Niğde’nin Bor ilçesinde halk arasında ‘askeri fabrika’ olarak bilinen Lojistik Bakım Komutanlığı 7. Ana Bakım Merkezi ve İkmal Komutanlığı 21. Ana İkmal Merkezi’nin genişletilmesi ve üretimin geliştirilmesine yönelik bölge halkının taleplerini gündeme getirdi. 

HALK BAĞINI, BAHÇESİNİ BAĞIŞLAMIŞTI…

Gürer, Bor’daki askeri fabrikanın 1964 yılında dönemin Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Asım Eren ve o dönemki siyasi partilerin tamamının temsilcileri ile Bor halkının katkıları sonucu kurulduğunu ve bölge halkının 1.793 dönüm arazi, bağ ve bahçeleri bedelsiz olarak bu askerî fabrikaya bağışladığını hatırlattı.

ASKERİ FABRİKA, SÜREÇ İÇİNDE KÜÇÜLTÜLDÜ

Bu gün 100 dönüm alanda faaliyetini sürdüren askeri fabrikanın bir dönem 420 çalışanının bulunduğunu anımsatan Gürer, “Askeri fabrika bölgede büyük bir umut olarak iş alanı olmasının yanında, bölge insanının ekonomisine de artı katkıda bulunuyordu. Süreç içinde bu fabrikanın üretim ünitelerinin bir bölümü başka bölgelere götürüldü. Bor'da bulunan askerî kışla Bor'dan taşındı, lojmanları dahi yıkıldı. Şu anda 96 işçimiz burada çalışıyor ve sahra üniteleri üretiyor” dedi. 

Askeri fabrikanın genişletilmesi ve üretimin artırılmasına yönelik önerilerini de sıralayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ASELSAN'ın ya da TUSAS’ın  burada bir ünitesinin bulunup üretimin artırılmasını halkımız talep ediyor. Ayrıca Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi son dönemde hidrojen yakıt pillerini geliştirdi. Bu piller, insansız hava araçlarının havada kalma sürelerini 3 kata kadar uzatıyor yani üniversitenin teknolojik olarak yeniliğe açık bir yanı var. Askerî fabrika ile üniversite birlikte çalışırlarsa hem üretim açısından hem bölgeye de katkı açısından olumlu etkileri olacaktır” şeklinde konuştu. 

HAVAALANI  YAPILMALI

Bor ilçesinde bulunan askeri fabrikanın konum olarak her bölgeye yakın olmasının yanında Mersin Limanı’na uzaklığının ise sadece 170 kilometre olduğunu ifade eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “1996'da temeli atıldığı hâlde bugüne kadar yapılmayan ve yirmi yıldır Adalet ve Kalkınma Partisi bakanlarının -her geldiğinde- hatta geçen dönemki Başbakanın dahi söz verdiği halde yapılmayan havaalanı da yapılırsa, havaalanının yapılacağı noktaya 15 kilometre uzaklıktaki bu tesis lojistik ve stratejik açıdan elverişliliği ile ülkemize çok önemli katkılarda bulunabilecektir” diye konuştu. 

ASKERİ FABRİKA BÖLGENİN UMUT KAPISI OLMUŞTU 

Bölge halkı için çok önemli olan bu tesisin değerlendirilmesinin, üretim kapasitesinin artırılmasının önemine değinen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bir dönem bölgedeki demircisinden diğer meslek gruplarına kadar her kişi için yeni bir umut kapısı olmuştu. Ne yazık ki süreç içinde çok sayıda bakan geldi "Burayı geliştireceğiz." dediler ama tesis olduğu gibi kaldı. Sayın Komisyon Başkanı, Millî Savunma Bakanıyken o da bölgeye geldiğinde tesiste inceleme yapmıştı; biz gelişeceğini bekliyorduk, tesisin albay olan komutanı da yarbaya düşürüldü makam olarak. Yani giderek o tesisin seçim dönemlerinde 10, 15 kişi alınarak çalışacağı izlenimi veriliyor, seçimler bitiyor; ne yazık ki tesisin geliştirilmesi gündemden düşüyor” eleştirisinde bulundu. 

GÜRER, “BU TESİSİ GENİŞLETİN VE GELİŞTİRİN”

Tesisin geliştirilmesi konusunda AKP iktidarını duyarlı olmaya davet eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, iktidarı Millî Savunma Bakanlığı tarafından tesisin geliştirilmesine yönelik yatırımlar yapmaya davet etti.

Gürer, bu tesisin kurulma aşamasında kendisinin kefen parasını alıp gelip "Ben bunun buraya yapılmasını istiyorum." diye bağışlayan anaların, o dönemki büyüklerimizin emeklerinin olduğunu hatırlattı.

Gürer,” 1.793 dönüm arazinin içinde ne bağa ne bahçeye para almadan oraya o yatırımın gelmesi için katkıda bulunmuş, bugün çoğu hayatta olmayan, hepsine rahmet dilediğim insanların dilekleri ve istekleri; bölge için önemli gelişim sağlayacak, buranın yaşama daha fazla katkıda bulunacak biçimde geçirilmesi yönündeydi, bunun gerçekleşmesini diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.