Gürer, “Yalan Rüzgarı İle Rejimi değiştirmek İstiyorlar”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP’nin Anayasa Değişikliğiyle ilgili maddeleri halktan sakladığını, gerçeklerin anlaşılmaması için her türlü çarpıtmanın yapıldığını söyledi. AKP tarafından çarpıtılmak istenen maddelerle ilgili gerçekleri de sıralayan Gürer, “Bunlar yalan rüzgârları ile rejimi değiştirmek istiyorlar” dedi.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİN İÇERİĞİNİ HALKTAN SAKLIYORLAR
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşekkülleri (KİT) Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, 16 Nisan referandumu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Niğde’de hayır çalışmalarını sürdüren Gürer, AKP’nin Anayasa değişikliğinin içeriğini halka anlatmakta zorlandığını belirterek, “Gerçeklerin anlaşılmaması için her türlü çarpıtmayı yapıyorlar. Maddelerin içeriğini halktan saklıyorlar” diye konuştu.

AFİŞ VE TV’LERDE YALAN RÜZGÂRI
18 maddelik Anayasa Değişikliğinde özellikle Meclis’in yapısıyla ilgili gerçeklerle örtüşmeyen tanımların yapıldığına dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Gürer, “Afiş ve billboardlarda, devletin tüm olanakları kullanılarak özel ve devlet televizyon kuruluşlarında gerçeklerin anlaşılmaması için her türlü çarpıtma yapılıyor. Yayın organlarında ve reklam mecralarında Maddelerin önü arkası kesilip, içeriği saklanarak, halka tek adam rejimini kabul ettirmeye çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

İŞTE GERÇEKLER…
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP tarafından izah edilemeyen, afişlerde ve televizyonlarda çarpıtılarak anlatılan Anayasa Değişikliği maddeleriyle ilgili gerçeklere de vurgu yaparak  “Düzenlemelerin içinde TBMM Başkanının cumhurbaşkanına vekâlet edemeyeceği gerçeği görmezden gelinemez. Cumhurbaşkanının atadığı memur, cumhurbaşkanlığına vekâlet edebilecek ama halkın oyu ile seçilen TBMM başkanı cumhurbaşkanına vekâlet edemeyecek. Milletvekili bakan olduğunda milletvekilliği düşüyor. Bakanlık bitince geri dönemiyor. Bu sistemde atanmış bürokratlar bakan olacak. Cumhurbaşkanı dilediği bakanı cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atayabilecek. Kararname ile gelen kararname ile gidecek” dedi.

BU YETKİ PADİŞAHTA BİLE YOK…
Anayasa değişikliğinde sıkıyönetimin kaldırılacağını ancak Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasının olacağını ifade eden Gürer, “Bu değişiklikle sözde sıkıyönetim kalkıyor. 12. Madde ile OHAL yetkisi cumhurbaşkanına geçiyor. Mevcut sistemde OHAL’in ana sorumluluğu Meclis’e, bakanlar kuruluna veriliyor. Getirilmek istenen değişiklikle yürütmenin başı cumhurbaşkanı olacağından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarma yetkisi de cumhurbaşkanına geçiyor. OHAL koşullarında alacağı kararlarda bir sınırlama yok. Dileği kararı verme yetkisi tek kişiye geçiyor. Bütçeyi de cumhurbaşkanı yapacak. Bütçe Kanununu hazırlayan cumhurbaşkanı olacak. Bütçe Meclis’te Genel Kurul’a gelecek ama görüşmelerde bir değişiklik önerisi dahi verilemeyecek. Diyelim ki cumhurbaşkanı bütçesi meclisten geçmedi; önceki yılki bütçeyi cumhurbaşkanı yeniden değerlendirme oranlarıyla uygulamaya koyabilecek. OHAL ile sınırsız yetki sahibi olacak olan cumhurbaşkanı dilediğini bakan atayabilecek. Cumhurbaşkanı yardımcılarının sayısı ve özellikleri belirsiz olacak. Meclis, çoğunluğuna sahip olan partiden değil de farklı bir partiden cumhurbaşkanı seçilirse yönetim kaosu oluşacak. Cumhurbaşkanı yargı üst yönetiminide belirleyecek öyle ki suç işlese dahi yargılanma olasılığı o kadar az ki…Dilediğini yapacak güç bir kişide, Meclis var ama Cumhurbaşkanı partisi dışında çoğunlukta olsa bir üretkenliği yok.Bu nereden baksanız tutarsızlık ve istikrarsızlıktır” diye konuştu.

KENDİNİZE GÜVENİYORSANIZ NEDEN TV’DEGENEL BAŞKANIMIZIN KARŞISINA ÇIKAMIYORSUNUZ
AKP’nin tek adam rejimini üretecek değişiklikleri çarpıtarak, önünü arkasını keserek, içeriğini saklayarak halka kabul ettirmeye çalıştığını kaydeden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu seçim bir parti seçimi değil,bu seçimle ülke yönetim şekli değiştirilmek isteniyor. Bu nedenle karşıt görüşler birarada TV’ye çıkmalı ve madde madde karşılıklı konuşulmalı.Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortak programda maddelerin tartışılması önerisine AKP sıcak bakmıyor. Eğer söylediklerine inanıyorlarsa neden televizyonlarda Sayın Genel Başkanımızın karşısına çıkamıyorlar? Mevcut siyasi iktidar Devletin tüm olanaklarını,Televizyonları,basını ve kamu görevlilerini diledikleri gibi yönlendirip maddelerde gerçekleri halkın öğrenmesi değil çarpıtarak  saklayarak istedikleri rejimi getirmeye çabalıyorlar. Eğer önerdiklerinin doğruluğuna inanıyorlarsa liderler birarada bir oturumda birlikte neden televizyonlarda konuyu konuşamıyorlar "diye sordu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.