Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Gürer’den “Sağlık Sektöründe Çalışan Kiralık Araç Şoförlerinin Ücretleri Düşürüldü Mü?” Sorusu

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Sağlık Bakanlığına bağlı birimlerde  bazı taşeron firma çalışanlarının, maaşlarının düşürülmesi doğru mu ?” diye sordu.

CHP Milletvekili Gürer, “Pandemi sürecinde canla başla mücadele eden ve el üstünde tutulması gereken taşeron sağlık çalışanlarının, böyle bir dönemde maaşlarında yapılan düzenleme ile mağdur edilmeleri büyük haksızlık olur” dedi.

Kadrolu personele pandemi sürecinde tavandan ek ödeme yapılırken, yan yana çalıştıkları taşeron sağlık çalışanlarına verilen hakların geri alınmasını ‘büyük bir ayıp’ olacağını söyleyen  Gürer, Sağlık Bakanına çağrıda bulunarak, konuyu araştırıp Kurum olarak müdahale edilmesini istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, maaşları asgari ücretin üzerinde olan Sağlık Bakanlığına bağlı birimlerdeki taşeron firma çalışanlarının bazılarının maaşlarının, ilgili yönetmelik kapsamında asgari ücrete düşürüldüğü yönündeki iddialara açıklık getirilmesi gerektiğini söyledi. 

KİRALIK ARAÇ ŞOFÖRLERİNİN MAAŞI DÜŞÜRÜLDÜ 

Çok sayıda sağlık çalışanından bu konuda şikayet aldıklarını ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “İddiaya göre, Sağlık Bakanlığına bağlı birimlerdeki kiralık araçların şoförlerinden asgari ücretin üzerinde maaş alanların ücretleri, ilgili yönetmelik kapsamında asgari ücret seviyesine indirilmiş. “Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 10 Mart 2020 tarihinde yayınlanan Sağlık Bakanlığı Taşra Birimlerinin Taşıt Edinimlerine İlişkin Esas ve Usulleri yazısında Hizmet alımı yöntemi ile taşıt edinimlerinde şoförlü hizmet alımı yapılması halinde şoföre ödenecek ücret, asgari ücret tutarını geçmeyecektir” hükme bağlı olarak asgari ücretin üzerinde maaş alan kiralık araç şoförlerinin maaşları düşürüldüğü ifade edilmektedir. Böylece kiralık araç şoförlerine verilen haklar ellerinden alınarak asgari ücrete mahkûm edilmeleri büyük bir haksızlıktır” dedi. 

BAKAN’A ÇAĞRI 

Pandemi sürecinde korona virüsle mücadelede canlarını hiçe sayarak görev yapan kiralık araç şoförlerine reva görülen bu uygulamanın üzüntü verici olduğunu belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Sağlık Bakanı bir an önce bu konuda bir girişimde bulunması ve yapılan yanlıştan dönülmesi gerekir” şeklinde konuştu. 

BİNLERE ÇALIŞAN HALEN TAŞERON 

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamuda tüm taşeron çalışanların daimi kadroya alınacağı yönünde açıklama yapılmasına rağmen halen pek çok kamu kurumunda on binlerce taşeron firma çalışanının bulunduğuna da dikkat çeken CHP Milletvekili Gürer, “Kiralık araç şoförleri, laboratuvar çalışanları, röntgen ve MR teknisyenleri, ameliyathane sterilizasyon ve dezenfeksiyon, diş protez, bilgi işlem ve yemekhane çalışanları kadroya alınmadıkları gibi asgari ücrete mahkum edildi” diye konuştu. 

TAŞERON SAĞLIK ÇALIŞANLARININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜN ARTIK 

Gürer, pandemi sürecinde olsun Sağlık Bakanlığına bağlı birimlerde taşeron işçilerin seslerine kulak verilip, bu süreçte onların da kadroya alınması sağlanarak, yüzlerinin güldürülmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.