Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

“Haklılığımızı Demir Gibi Değil, İpek Gibi Savunmalıyız”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin yaptığı açıklamada “Haklılığımızı demir gibi değil, ipek gibi savunmalıyız” dedi.

15 Temmuz Darbe Teşebbüsü sonrası FETÖ terör örgütünün uluslararası ilişkilerinin sorgulanmaya başladığını ifade eden Genel Başkan Uysal, Türkiye’nin yeniden milli mutabakat siyaseti evresine geçmesi gerektiğini söyledi.

ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, şunları kaydetti:

“Suriye’de AKP'nin 'rejim değiştirme' politikası, Türkiye aleyhine taşları yerinden oynattı”

“Türkiye'nin egemenlik alanı, ilgi ve etki sahasında, topyekun bir kuşatılmışlığın derinleştiği dönem geçiriyoruz. Suriye kriziyle beraber her geçen gün coğrafyamızda yer alan değişken aktör ve faktörlerin sayısı artıyor. Bunun en yakın etkilerini de elbette bizler, ülkemizde hissediyoruz. Suriye'de kudret kapasitemizi ve milli güvenlik önceliklerimizi aşan AKP'nin 'rejim değiştirme' politikası, nihayetinde Türkiye aleyhine taşları yerinden oynattı.

“Türk Silahlı Kuvvetleri sahaya girdi”

Şimdi ise bölgede oynayan, harekete geçirilen ve bölgede var olan problemlerle bütünleşmiş dinamiklerin yarattığı etkilerin önüne geçmek için TSK sahaya girdi! AKP'nin külliyen yanlış olduğunu defalarca ifade ettiğimiz politik tercihleri, her ne kadar kabul edilemez bulsak da, PKK ve PYD'yi ABD'nin fiilen stratejik müttefiki haline getirdi. Başta ABD'nin tereddütlü ve istikrarsız politikaları ve Türkiye’nin inişli çıkışlı ilişki grafiği dolayısıyla Rusya, Suriye'de kalıcı bir güç haline geldi.

“ABD ile derinden yaşanan bunalımın son safhasındayız”

Şimdi uluslararası güç merkezleri ile ilişki düzeyi altüst olmuş bir ülke görünümünde olan Türkiye’de, ABD ile 'Vize krizi' yeni bir karmaşa olarak önümüze çıkmıştır. 15 Temmuz FETÖ Darbe Teşebbüsü'nden bu yana ABD ile derinden yaşanan bir bunalımın artık son safhasındayız. Şimdi Türkiye, egemen bir devlet olarak, 15 Temmuz FETÖ Darbe Teşebbüsü’nün uluslararası boyutunu sorgulama hakkını kullanıyor.

Burada dikkat edilmesi gereken noktaların altını çizmek isterim:

Türkiye, Dışişleri eski Bakanımız İhsan Sabri Çağlayangil'in tabiriyle; haklılığını demir gibi değil, ipek gibi savunmalıdır. Türkiye, TBMM zemininde, milli mutabakat siyaseti evresine geçmeli; bütün milli güç unsurlarını da sahaya sürerek 'istikametini kaybetmiş' çizgiden çıkmalıdır!” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.