Hamzaçebi'den Bedelli Askerlik Sorusu

TBMM Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, bedelli askerlikten ne kadar para toplandığını ve toplanan paraların nereye harcandığını sordu.

Hamzaçebi, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“Geçici 46’ncı Maddenin yürürlüğe girdiği tarihte bu madde kapsamında tanınan haklardan yararlanacak yükümlü sayısı ne kadardır? Bu kişilerden kaçı bu haktan yararlanmıştır?

Geçici 52’nci Maddenin yürürlüğe girdiği tarihte bu madde kapsamında tanınan haklardan yararlanabilecek yükümlü sayısı ne kadardır? Bu kişilerden kaçı bu haktan yararlanmıştır?

Geçici 46’ncı Madde kapsamında yükümlülerden ne kadar tahsilat sağlanmıştır?

Geçici 52’nci Madde kapsamında yükümlülerden ne kadar tahsilat sağlanmıştır?

Geçici 46’ncı Madde kapsamında toplanan tutarın ne kadarı şehit yakınları, gaziler, engelliler, muhtaç erbaş ve er aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu vazife malulleri ile emniyet hizmetleri sınıfına mensup vazife malullerine yönelik sosyal hizmet ve yardım faaliyetlerinin finansmanında kullanılmıştır? 

Geçici 52’nci madde kapsamında toplanan paralar hangi amaçlarla kullanılmıştır? Bu kapsamda toplanmış olan paralardan halen ne kadarı Savunma Sanayii Destekleme Fonu adına açılmış olan hesaplarda bulunmaktadır?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.