Öne Çıkanlar çin Afrin İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik Hakkari ak parti pkk 2018 Türkiye Pist Şampiyonası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Acıbadem Ankara Hastanesi

HDP ve DTK Diyarbakır'da Eyleme Çağırıyor

HDP ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) yaptıkları ortak açıklamada, 31 Aralık Perşembe günü Diyarbakır’da yürüyüş çağrısı yaptı.

Yapılan açıklamada , “Gerçekleştirilen topyekûn savaş ve katliam girişimlerine karşı halkımız Kürdistan’ın birçok il ve ilçesinde özyönetimlerini ilan ederek meşru savunma direnişlerini geliştirmiştir. Bunun karşısında AKP devleti tüm ordu ve özel savaş kuvvetleriyle saldırılarını yoğunlaştırmıştır” ifadeleri kullanıldı.

-“ SOYKIRIM POLİTİKASI UYGULANIYOR”-

Cizre, Silopi, Dargeçit, Nusaybin, Derik, Yüksekova ve Sur’da halkın kuşatılma altına alınarak bombalandığının kaydedildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bu saldırılarda ortaya çıkan vahşet, hiçbir savaşta görülmediği gibi İŞİD gibi çeteci örgütün uygulamalarını da geride bırakmıştır. Ağır bombardıman silahlarıyla evler, mahalleler, camiler, tarihi mekanlar yerle bir edilmektedir. Bunun yanında tüm insani değerler ayaklar altına alınmaktadır. Saraya bağlı özel harekatçılar ve askerler kadın, çocuk, bebek, yaşlı demeden onlarca sivil insanımızı acımasızca katletmiş, cenazelerin alınmasına dahi izin verilmemiştir. 60 yaşındaki ananın Silopi’de bir hafta boyunca tüm dünyanın gözü önünde cenazesi sokak ortasında bırakılarak, keskin nişancılar tarafından alınması engellenmiş ve bu kentlerde halen onlarca sivile ait cenaze aynı muameleye tabii tutulmuştur. Üç aylık Miray İnce adlı bebek ve dedesi Ramazan İnce, Cizre’de devletin özel harekat birliklerince katledildiler. Miray bebek ve dedesi polise haber verilmesine rağmen beyaz bayrakla hastaneye giderken, dedesinin kucağında, özel harekat timleri tarafından vurulmuşlardır. Saldırılarda şimdiye kadar onlarca Kürt bebeği, dedesi, nenesi, kadını ve genci katledildi. Bu savaşta tamamıyla bir soykırım politikası uygulanmaktadır.

-“HALKIMIZ GÖRKEMLİ BİR DİRENİŞ SERGİLEMEKTEDİR”-

Yerleşim yerleri, kentler yerle bir edilerek halkımız göçe zorlamaktadır. Tarihi mekanlarımızı yıkarak geçmişimizden koparılmakta, çocuklarımız, gençlerimiz katledilerek geleceğimiz karartılmaktadır. Kadınlar vurularak yaşamımız hedef alınmaktadır. Cenazelerimiz ortada bırakılmaktadır. Mezarlarımız, ibadet mekanlarımız tahrip edilerek maneviyatımıza saldırılmaktadır. Tüm bu saldırılara karşı halkımız, birçok yerde özyönetimlerini ilan ederek görkemli bir direniş sergilemektedir. Şu çok iyi bilinmelidir ki bu saldırı ve savaş konsepti sadece Kürt halkına karşı değil, tüm Türkiye halklarına ve insanlığa karşı yürütülmektedir. Bu nedenle başta Kürdistan halkı olmak üzere tüm Türkiye halkları, devrimci demokrat çevreler, ‘ben insanım’ diyen herkes ayağa kalkmalı, direnişin yanında yer almalıdır”

-“SÜRESİZ, ACİL EYLEM ÇAĞRISI”-

Açıklamada, “Tüm çevrelere, daha büyük katliamlar yaşanmadan süresiz, acil eylem çağrısı” yapılırken, “31 Aralık Perşembe günü,  saat 10.00’da başta Sur, Kerboran, Cizre ve Silopi’deki abluka ve saldırılara karşı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak, önce Sur’a ardından da Şırnak’a doğru yürüyüş düzenlenecektir” denildi. Yürüyüşe HDP Eş Genel Başkanları, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Özgür Kadın Kongresi (KJA) ile sivil toplum örgütleri, aydınlar, belediye eş başkanları, akademisyenler ve sanatçıların da katılacağını belirtilerek, “Tüm Kürdistan ve Türkiye halklarını bu yürüyüşe katılarak güç vermeye davet ediyoruz” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.