Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Entube hasta sayısı Medikal Aile Terapisi nedir

HDP’li Beştaş, İlçe Teşkilatına Saldırıyı Sordu

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP Adana Ceyhan ilçe temsilciliğine gerçekleştirilen saldırıyı İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sordu.
HDP’li Beştaş, HDP Adana Ceyhan ilçe temsilciliğine gerçekleştirilen saldırıya ilişkin soru önergesini İçişleri Bakanı Ala’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sundu.

Beştaş, ilçe temsilciliğinin 30 Haziran’da kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin saldırısına uğradığını, saldırıda temsilciliğe 10’dan fazla kurşun isabet ettiğini ileri sürdüğü önergede Bakan Ala’nın yanıtlaması istemiyle su soruları sordu:

“Halkların Demokratik Partisi Bölge Temsilciliğine yapılan saldırı hakkında bilgi sahibi misiniz?

Saldırıyı gerçekleştirenlerin kimliği tespit edilmiş midir?

Saldırıyı gerçekleştirenler hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Soruşturma hangi aşamadadır? Elde edilen bulgular nelerdir?

Adana ilinde daha önce çeşitli kereler gerçekleştirilen saldırıların failleri tespit edilmiş midir? Bölge Temsilciliğine yönelik saldırı ile daha önceki saldırılar arasında illiyet bağı tespit edilmiş midir?

Adana ilinde daha önce gerçekleşen il ve ilçe binalarına yönelik saldırılar hakkında başlatılan soruşturmaların akıbeti ne olmuştur? Failleri hakkında yargılama yapılmış mıdır?

HDP'ye yönelik gerçeklesen saldırı ve linç girişimlerinin etkin bir biçimde soruşturulmamasının sebebi nedir? Hakeza bu saldırıların tümünün yaptırımsız kalmasının sebebi nedir?

HDP'ye yönelik saldırılara ilişkin yaptırım uygulanmamasının olası tüm saldırıları meşru kıldığını düşünüyor musunuz?

HDP'ye yönelik saldırılar ile iktidar partisine yönelik saldırıların farklı uygulamalara tabi tutulmasının gerekçesi nedir?  Tüm olaylara ilişkin eşit ve etkin çalışmalar yürütülmesine ilişkin bir çalışma yapılacak mıdır?”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.