Öne Çıkanlar deprem KENAN DOĞULU meclis gülben ergen Ebru Gündeş İrem Derici Hadise tarkan kıbrıs ambulans İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu çin

HDP’li Hezer ve Sarıyıldız'ın Milletvekilliği Düştü

TBMM Genel Kurulu’nda, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer ve HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın milletvekilliği düşürüldü.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın Başkanlığı’nda toplandı. Genel Kurul’da, Meclis’e devamsızlığı nedeniyle yapılan oylama sonucu, oy çokluğu ile Tuğba Hezer’in milletvekilliği düşürüldü. 
Öte yandan Genel Kurul’da, HDP’li Sarıyıldız'ın devamsızlığı gerekçesiyle, Adalet Anayasa Karma Komisyonu’nun raporu oylandı. Oylama sonucunda gerekli salt çoğunluk sağlandı. AK Parti ve MHP’nin oyları ile HDP’li Faysal Sarıyıldız’ın milletvekilliği düştü.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.