Öne Çıkanlar çin galatasaray MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank beşiktaş chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

HDP'liler Açlık Grevine Son Verdi

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ve HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken’in öncülüğünde Cizre’de yaşananlara dikkat çekmek amacıyla başlatılan açlık grevine son verildi.

HDP’den yapılan yazılı açıklamada, 27 Ocak’ta İçişleri Bakanlığı’nda Beştaş, Baydemir ve Baluken’in başlattığı açlık grevinin bitirildiği kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Tüm bu çalışmalarımıza rağmen 17 gündür vahşet bodrumu başta olmak üzere Cizre’deki birçok binada hastaneye nakledilmeyi bekleyen cenaze ve yaralıların alınması ile ilgili AKP Hükümetinin insanlık dışı tutumu devam etmektedir. Dün itibariyle ise endişe ve kaygılarımızı arttıran çeşitli katliam haberleri gelmektedir. Halklarımızla birlikte başka araç ve yöntemlerle bu katliamlara karşı mücadelemizi devam ettirme kararlılığıyla, açlık grevlerini sonlandırmış bulmaktayız. Bu hususta mücadelemiz artarak devam edecektir.” dendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.