Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı erdoğan terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan kılıçdaroğlu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tüik tesk genel başkanı bendevi palandöken

Helal Akreditasyon Kurumu Kurulacak

Meclis Genel Kurulu’nda, Helal Akreditasyon Kurumu kurulmasına ilişkin tasarı görüşülüyor.

Meclis Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında saat 14.00’te açıldı.

Genel Kurul’da, Helal Akreditasyon Kurumu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı görüşülüyor.

Tasarının getirdiği düzenlemeler şöyle:

Helal uygunluk değerlendirme kuruluşlarını akredite etmek, bu kuruluşların ulusal veya uluslararası standartlara göre faaliyette bulunmalarını ve bu suretle düzenledikleri belgelerin ulusal ve uluslararası alanda kabulünü temin etmek üzere kamu tüzel kişiliğini haiz, idari ve mali özerkliğe sahip, özel bütçeli Helal Akreditasyon Kurumu kurulacak.

Kısa adı HAK olan Helal Akreditasyon Kurumu ülkede helal akreditasyon hizmeti sunma yetkisini haiz tek kurum olacak.

HAK, ülkede ve yurt dışında yerleşik helal uygunluk değerlendirme kuruluşlarına helal akreditasyon hizmeti sunmak, helal akreditasyon ile ilgili kıstas ve tedbirleri belirlemek ve bunları uygulamakla görevli olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.