Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

“Her Programdan Sonra Yeni Zamlar Kapıya Dayanıyor”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Yeni Ekonomi Programı açıklandı. Kaçıncı program? Her programdan sonra yeni zamlar kapıya dayanıyor. Damada vermişler bir metin 'çık bunu anlat' diye. Damat ne anlar işsizlikten? Damadın bir eli yağda bir eli balda. Kişi başına 10 bin dolar milli gelir dediler, 9 bin dolar. 98 milyar bütçe açığı öngürüldü, 138 milyar açık var. Neyi öngörüyorlar? Kıdem tazminatı sınırlansın. Kamu açıklarını kapatmak için elektrik ve doğalgaza zam yapın dediler zam yaptılar! Elektrik ve doğalgaza zamlar yapıldı ama ne zamlar... Memur ve işçi maaşını öngörülen enflasyona bağladılar. " dedi.  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM CHP Grup Toplantısında; "Dün iki sanatçımız hayatını kaybetti, Sayın Tarık Ünlüoğlu ve Abdi Akgül, ikisine de Allah’tan rahmet diliyoruz. Sinema ve tiyatro dünyamızın önemli aktörleriydi. Aynı şekilde edebiyat dünyamızda Almancadan Türkçeye çok eser kazandıran Kamuran Şipal da 93 yaşında hayatını kaybetti. Ona da Allah’tan rahmet diliyoruz, ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Bu arada Tümamiral Soner Polat, Ergenekon Balyoz davalarının tutuklusu, onurlu duran dik duran, gerçekten de Mustafa Kemal hayranı bir komutan, o da hayatını kaybetti. Ona da Allahtan rahmet diliyoruz, ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz." dedi. 

"Suriyenin bütünlüğünü korumalıyız, demokrasinin gelişmesi için her türlü çabayı göstermeliyiz"

İktidarın yapması gereken toplantıyı, 2013'te teklif ettik. Ama kabul edilmediği için bu toplantıyı biz yaptık diyen Kılıçdaroğlu, "100'ün üzerinde yabancı gazeteci ve 22 ülkeden gözlemci katıldı. Suriyenin bütünlüğünü korumalıyız, demokrasinin gelişmesi için her türlü çabayı göstermeliyiz, iki egemen güç arasında sakın ola savrulmamalıyız. Üçüncü olarak Suriye hükümeti başta olmak üzere uluslarası hukuka bağlı meşruluğu kabul edilen herkesi çağıralım. bugüne kadar uluslararası hukuk ve meşruiyete dayalı bütün hamlelerimizi yeniden gözden geçirmeliyiz dedik. Suriye yeniden güvenlikli bir ülke olduktan sonra, ülkemizdeki sığınmacıların kendi ülkelerine dönüşleri teşvik edilmeli ve bu konuda Türkiye politikalar geliştirmelidir. Bütün bunları Türkiye’nin esenliği için, bölgemizin esenliği için söyledik. " dedi.

"Nerede bu para kardeşim?"

Bir deprem yaşadık. 5,8 gücünde bir deprem yaşadık, İstanbul sallandı diyen Kılıçdaroğlu, "Türkiye’nin yüreği ağzına geldi, eyvah dedik. Telefonlar çalışmadı, iletişim kurmakta zorlandık ve 21.Yüzyıldayız, sözde bilmem kaç G ile konuşuyoruz, ama baktık ki her şey çöktü.Öngörülemez bir politikanın sonucunda buralara geldik. Sadece AK parti iktidarları döneminde , 17 yılda İstanbul'un depreme dayanıklı hale gelmesi için 36 milyar dolar toplandı. Nerede bu para kardeşim? Deprem'den sonra yapılan 29 okul şimdi boşaltıldı. Depremden sonra yapılan okullar dahi depreme dayanıklı yapılmamış. Ben toplanan paraların nereye harcandığını sormayacak mıyım? İş yandaşlara gelince her türlü para var, vatandaşa gelince para yok. Vatandaşın evini depreme dayanıklı yapmadılar. Ama 5'li çeteye 1 milyar 600 milyon dolar verdiler, İstanbul Finans Merkezini kurdular. İstanbul Finans Merkezi’ni Varlık Fonu’yla satın aldılar. Kimi kurtardılar? 3 kişiyi. Peki milyonlarca insanın derdiyle ilgilenen var mı?" dedi. 

"21. yüzyılda insanlar mum ışığında yaşıyor"

Yeni Ekonomi Programı açıklandı. Kaçıncı program? Her programdan sonra yeni zamlar kapıya dayanıyor diyen Kılıçdaroğlu, "Damada vermişler bir metin 'çık bunu anlat' diye. Damat ne anlar işsizlikten? Damadın bir eli yağda bir eli balda. Kişi başına 10 bin dolar milli gelir dediler, 9 bin dolar. 98 milyar bütçe açığı öngürüldü, 138 milyar açık var. Neyi öngörüyorlar? Kıdem tazminatı sınırlansın. Kamu açıklarını kapatmak için elektrik ve doğalgaza zam yapın dediler zam yaptılar! Elektrik ve doğalgaza zamlar yapıldı ama ne zamlar... Memur ve işçi maaşını öngörülen enflasyona bağladılar. Sosyal güvenlik ülkenin en büyük karadeliklerinden birine dönüştü.Genç işsizliği 12.1'den %25'e geldi. 21. yüzyılda insanlar mum ışığında yaşıyor. Hakkari'de 1 yıldır insanlar mum ışığında yaşıyor. Sarayda oturanlar bu ülkenin insanlarına hizmet ediyorlar mı? Hayır."

"Benim kızgınlığım, seni açlığa mahkum edene gidip oy vermen!"

Kişi başına 10 bin dolar milli gelir dediler, 9 bin dolarda kaldı. 98 milyar bütçe açığı öngürüldü, 138 milyar açık var. Neyi öngörüyorlar? Kamu açıklarını kapatmak için elektrik ve doğalgaza zam yapın dediler zam yaptılar diyen Kılıçdaroğlu, "Şimdi gizli görüşüyorlar IMF ile. Geçen sene büyüme oranı 2,3'tü bu sene binde 5. İşsizlik 12,3 idi şimdi genç işsizlik yüzde 25'e dayandı. Şanlıurfa pamuk üretiminin %40'ını tek başına karşılıyorken, Amerika'dan Yunanistan'dan pamuk ithal ediyoruz. Saray üreticiye ekme kardeşim diyor. Benim kızgınlığım saraya değil. Benim kızgınlığım, seni açlığa mahkum edene gidip oy vermen!" dedi. 

"Ne demek Allah aşkına Borçlanma Genel Müdürlüğü?"

Borcun milli gelire oranı yüzde 62'ye çıktı diyen Kılıçadroğlu, "Milli gelirin yüzde 62’si kadar bizim borcumuz var. Tam bir borç batağı! Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez borcun milli gelire oranı yüzde 61,9’a çıktı. Yok tarihte böyle bir örnek. Ve baktılar ki borçları yönetemiyorlar Borçlanma Genel Müdürlüğü kurdular. Yani Duyunu Umumiye, Osmanlıda kurulan Duyunu Umumiye’nin benzerini kurdular. Borçlanma Genel Müdürlüğü var, nasıl borçlanacağım, kaça borçlanacağım, nasıl faiz ödeyeceğim, ne kadar faiz ödeyeceğim, faizi nasıl yapacağız? Bunun için Borçlanma Genel Müdürlüğü kurdular. Bu bile Türkiye’nin ne kadar kötü yönetildiğini gösteriyor. Gelirler Genel Müdürlüğünü anlarım, Gelir İdaresi Başkanlığını anlarım, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığını anlarım, ne demek Allah aşkına Borçlanma Genel Müdürlüğü? Borçları yönetemiyorum, özel bir bürokratik kadro oluşturdum, Duyunu Umumiye gibi, borçları idare edeceğiz diyor. Geldiğimiz nokta bu. " dedi. 

"Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir örnek yoktur"

Kılıçdaroğlu, "Her saat başı Londra’daki bir avuç tefeciye ödediğimiz faiz 2 milyon 73 bin 644 Dolar. Bir daha söylüyorum, her saat –iç borç değil, dış borç- başı bir saat geçtikçe Londra’daki bir avuç tefeciye Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ödediği faiz saat başına 2 milyon 73 bin 644 Dolar. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir örnek yoktur. Bunu da herkesin bilmesini isterim." dedi. 

"Ülkeyi yönetenlerden birisi hariç, hiçbirisi seçimle gelmemiştir"

Bu süreç 15 Temmuz’a kadar geldi. 15 Temmuz’da hain bir darbe girişimi oldu. 15 Temmuz gecesi bu Meclis bombalanırken, milletvekillerimiz parlamentoda görev yaptılar. Darbeye karşı çıktılar, milli iradeyi savundular, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesine sahip çıktılar diyen Kılıçdaroğlu, " Ama 20 Temmuz’da bir şey oldu, Türkiye bir sivil darbe yaşadı. Parlamentonun yetkileri büyük ölçüde elinden alındı. Meclisin gazilik unvanı şaibeli hale geldi. Niçin? Bütün yetkileri alındı. Diyeceksiniz ki, ne oldu diyeceksiniz. Pek çok şeyi biliyoruz. Bakanlar Meclise gelemezler, gelmiyorlar da zaten. Ülkeyi yönetenlerden birisi hariç, hiçbirisi seçimle gelmemiştir. Yani milli irade yoktur yönetimde. Parlamentoda olanlar ise, bir kişinin iki dudağına –önemli bir kurum- teslim olmuş vaziyettedir. Milli iradeyi değil, bir kişinin iradesini temsil eder konuma gelmişlerdir. Kendi bağımsız özgür iradesini ifade etmekten bile korkar hale gelmişlerdir. Bizim arzuladığımız Gazi Meclis bu değildir, her milletvekilinin düşüncesini özgürce ifade ettiği Meclisin adıdır gazi Meclis. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyen milletvekillerinin oluşturduğu bir Meclistir Gazi Meclis." dedi.  

"Biz diyoruz bayram haftası, o diyor mangal tahtası"

Kılıçdaroğlu, "Soruyorlar Yavuz Sultan Selim Köprüsünden geçenler, her Bakan ayrı bir rakam veriyor. Çünkü hiçbirisinin memleket yönetiminden haberi yok, ülke yönetiminden haberi yok, bürokrasiden haberi yok. Getirmişsin sen Bakanlık koltuğuna otur demişsin. Seçilmedin, zaten hesap vereceğin hiçbir yer yok. Soruyorlar, ÖSO’ya aylık veriyor musunuz? Özgür Suriye Ordusu, aylık veriyor musunuz? Cevap, Türk Silahlı Kuvvetleri Cerablus ve Afrin’de istikrar ve huzurun sağlanmasına yönelik görev yapmaya devam etmektedir. Bu ne demek? Biz diyoruz bayram haftası, o diyor mangal tahtası, ne ilgisi var Allah aşkına? " dedi. 

"Faturayı garibana çıkaracaksın, sırtı kalınlara hiçbir şey yapmayacaksın"

Ekonomik krizin faturası vatandaşa çıkarılıyor, ensesi kalınlara çıkmıyor, yandaş olanlara çıkmıyor. Gücü varsa, ensesi kalınsa onun ekonomik krizle hiçbir ilgisi yok, fırsatı lehine çeviriyor daha fazla para kazanıyor değerli arkadaşlarım. Dedik ki, şu ekonomik krizi nasıl aşarız? Topla şu Ekonomik Sosyal Konseyi, süratle toplanması lazım. Bir anayasal kurum Ekonomik Sosyal Konsey, üç ayda bir toplanması gerekiyor. 2000’dan bu yana hiç toplanmadı arkadaşlar, hiç toplanmadı. IMF’ye gidip danışıyorlar, IMF’den görüş alıyorlar, IMF’nin dediklerini yapıyorlar, IMF’nin sözünden çıkmıyorlar, en son program bunun örneğidir ve dolar üzerinden Türk lirası, dolar üzerinden yapılan sözleşmelerin Türk lirasına çevrilmesi lazım. Bunu da söyledik, bunu yapmazsanız bu milletin ahı günahı sizin boynunuzadır dedik. Faturayı garibana çıkaracaksın, sırtı kalınlara hiçbir şey yapmayacaksın. Bunun adı adalet değildir, dolayısıyla o partinin adı da Adalet ve Kalkınma Partisi değildir. Bütün vatandaşlarımın böyle bilmesini isterim." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.