Öne Çıkanlar chp Covid19 tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül bm aselsan Koronavirüs Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping Cengiz inşaat

“Hiç Kimse Türk İle Kürt'ün, Arap’la Türkmen’in Arasına Fitne Sokamaz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkâri mitinginde yaptığı konuşmada, “Teröristler rahatsız olsa da biz etle tırnak gibiyiz. Bölücüler rahatsız olsa da biz hep birlikte Türkiye’yiz. Hiç kimse bizim kardeşliğimizi hafife alamaz. Hiç kimse Türk ile Kürt'ün, Arap’la Türkmen’in arasına fitne sokamaz” dedi.

“HAKKÂRİ KALKINMA YOLUNDA KISA ZAMANDA ÇOK BÜYÜK MESAFE ALDI”

Hakkâri’nin tüm ilçe, köy, yayla ve vadilerindeki vatandaşlara selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin huzuru ve emniyeti için görev yapan güvenlik güçlerini de anarak yaklaşık 1,5 yıllık aranın ardından tekrar Hakkâri’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hakkâri’yi kalkınma yolunda kısa zamanda çok büyük mesafe almış gördüğünü ve belediye başkanı olarak atanan kayyumlar ile kamu kurumlarının Hakkâri’ye güzel hizmet ettiklerini görmekten mutlu olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröristlerin enkaza çevirdiği kenti süratle ayağa kaldırdıklarını, altyapı yatırımlarından sokak aydınlatmalarına, temizlikten parklara, spor alanlarından bahçelere, kaldırımlara kadar Hakkârililerin ihtiyaç duyduğu tüm hizmetlerin hayata geçirildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu süreçte, kimlik siyaseti yapanlarla eser siyaseti yapanlar arasındaki o büyük farkın ortaya çıktığına inanıyorum. Kandil’e çalışanlara, 12, 13, 14,  15 yaşındaki kızlarımızı, yavrularımızı Kandil’e kaldıranlara 31 Mart’ta hesap soruyor muyuz? Ağlayan anaların gözyaşını dindiriyor muyuz? Kandil’deki terör baronlarına hizmet edenlerle; devletinin ve milletinin emrinde sizlere hizmet etmek için çalışanlar arasındaki ayrımın farkına varıldığına inanıyorum” diye konuştu.

Hakkârililerin 30 Mart 2014’den bu yana geçen sürede hem ihaneti, terörü, yıkımı hem de ehil ellerde, dürüst ellerde, liyakatli ellerde bir şehrin nereden nereye gelebileceğine şahit olduğuna inandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, son beş senede Hakkârililerin, iki zihniyet arasındaki derin uçurumu bizzat yaşayarak tecrübe ettiğine işaret etti.

“Dağıyla, ovasıyla, vadisiyle insanı büyüleyen şu güzelliğin, Kandil kapıkulları tarafından kirletilmesine müsaade etmeyeceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölücü terör örgütünün başıbozuk çetelerinin vatandaşa musallat olmasına izin vermeyeceklerini, kayyumların zirveye taşıdığı hizmet yolculuğunu, vatandaşın gönül birliğiyle 31 Mart’tan sonra da devam ettireceklerini kaydetti.

“BU ÜLKEDEKİ TÜM RENKLERE, TÜM FARKLILIKLARA SAYGILIYIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “31 Mart’ta Hakkâri’nin, benim Kürt kardeşimin iradesini üç-beş marjinale peşkeş çekenlere esaslı bir ders vereceğine inanıyorum” dedi.

Kendisi hakkında ‘HDP’ye oy verenler teröristtir’ dediği iftirasının çıkarıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiçbir vatandaşına terörist demediğini vurgulayarak, “Benim ağzımdan böyle bir şey duydunuz mu? Ben kime terörist diyorum biliyor musunuz? HDP’yi yönetenlere. Çünkü onlar benim vatandaşımı aldattılar, kandırdılar. Dağa kaçıranlar onlar değil mi. O yavrularımızı oralarda kendilerinin art niyetleri için kullanan onlar değil mi?” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP ve HDP öncülüğündeki bir grubun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü gerekçesiyle Taksim’de yürüyüş yaptıkları ve ezana saygısızlıkta bulunduklarını hatırlatarak, şöyle konuştu: “İstanbul’un göbeğinde ezan düşmanlığı, bayrak düşmanlığı, ahlak düşmanlığı yapan edepsizlere Hakkâri’nin artık ‘yeter’ demesini bekliyorum. Ezanı yuhalayan, ıslıklayan, düdük sesiyle bastırmaya çalışan, edepsiz pankartlarıyla, sloganlarıyla saygısızlıkta sınır tanımayan o güruh arkasında kim var? CHP var, HDP var, ülkedeki cümle marjinaller vardı. Biz bu ülkedeki tüm renklere, tüm farklılıklara elbette saygılıyız. Ama önce kendi değerlerimize saygı gösterilmesini bekleriz. Ezanımıza, bayrağımıza saygı göstermeyene, hiç kimse kusura bakmasın, biz saygı da duymayız, fırsat da vermeyiz.”

“BİZ BAYRAĞIMIZLA YÜRÜDÜK, YÜRÜYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Hakkâri’de düzenlediği mitinginde Türk Bayrağını açamadığını, HDP’nin hiçbir programında ne Türk Bayrağının bulunmadığını ne de İstiklal Marşını okutmadığını sözlerine ekleyerek, “Onlar bayrağımızı yaktılar, biz ise bayrağımızla yürüdük ve yürüyoruz” dedi.

Sözleri üzerine meydandaki vatandaşların ellerindeki Türk Bayraklarını sallamaları karşısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hakkârili kardeşlerimi, şu ortay koydukları tablo sebebiyle alkışlıyorum. Şahsım, milletim adına şükranlarımı sunuyorum” ifadesini kullandı.

Siyasette bulunduğu süre içerisinde hiçbir zaman insan ayrımı, ırk ayrımı, mezhep ayrımı yapmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaratılanı Yaratandan ötürü sevdiğini yineledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Teröristler rahatsız olsa da, evet, biz etle tırnak gibiyiz. Bölücüler rahatsız olsa da, evet, biz hep birlikte Türkiye’yiz. Hiç kimse bizim kardeşliğimizi, kaderdaşlığımızı hafife alamaz. Hiç kimse Türk ile Kürt’ün, Arap’la Türkmen’in arasına fitne sokamaz. Hiç kimse Türkiye’yi kompartımanlara bölemez, topraklarımız üzerinde ameliyat yapamaz” değerlendirmesinde bulundu.

HDP’li yönetici ve milletvekillerinin terör örgütü PKK’yı öven ve eylemlerine destek veren ifadeleri ile terör örgütünün Kandil’deki elebaşının HDP’ye destek isteyen açıklamalarının yer aldığı görüntüleri vatandaşlara izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin Kürk kökenli olmadığını ancak Kürtleri istismar ederek onlar adına konuştuğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP’li Temelli’nin ‘Kürdistan’ ifadesini anımsatarak, “Kürdistan nerede var? Irak’ın kuzeyinde var. Sezai Efendi, eğer Kürdistan’a gitmek istiyorsan buyur git. Ama kalkıp da ülkeyi bölemezsin sana böyle fırsatı asla vermeyiz. Onun için diyorum ki gelin bu oyunu hep beraber bozalım” diye konuştu.

“KİMSENİN KUTSALLARIMIZA, ORTAK DEĞERLERİMİZE HAKARET ETME LÜKSÜ YOKTUR”

Türkiye’nin 780 bin kilometrekarelik hudutları içinde bölünmez bir bütün olduğunu, bu topraklarda yaşayanların bayrağının, ezanının, milletinin, inancının belli olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstiklal Marşımız bizim kırmızı çizgimizdir. Rabia’mız bizim kırmızı çizgimizdir. Adı, sanı, unvanı ne olursa olsun, hiç kimsenin bu çizgileri çiğneme hakkı yoktur. Hiç kimsenin kutsallarımıza, ortak değerlerimize hakaret etme lüksü yoktur. Her kim bunları yok sayarsa, her kim bunlara dil uzatırsa, hukuk ve demokrasi içerisinde mücadele etmek, bizim namus borcumuzdur” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 17 yılda demokrasinin kalitesini düşüren yasaklara son verdiklerini, hiç kimseyi dışlamayıp, ötekileştirmediklerini, birilerine şirin görünmek için ayrı ayrı dil kullanmadıklarını dile getirerek, ‘Ordu Göreve’ pankartı açan darbe severlere,  Gezici çapulculara, Pensilvanya’daki şarlatana ve iradelerini FETÖ’ye teslim etmiş alçaklara rağmen demokrasiye asla halel getirmediklerini sözlerine ekledi.

HDP ve onunla kol kola yürüyen CHP’ye rağmen hak ve özgürlük alanlarında yatırımlara, dev eserlere kadar pek çok hizmeti vatandaşa sunduklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son Mardin ziyaretinde müjdesini verdiği hızlı tren projesine ilişkin HDP’li Temelli’nin ‘Mardinli hızlı treni ne yapacak’ dediğini anımsatarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Utanmadan Kürtler adına konuşuyor, benim Kürt kardeşimin menfaatini korumayanların onlar adına konuşması olamaz.  Başka hiçbir şey bulamamış, bizi Mardin’e, Mardinliye hizmet götürdüğümüz için hedef alıyor. Bugüne kadar Mardin’e, Hakkâri’ye, Şırnak’a, Cizre’ye, Nusaybin’e yıkımdan, şiddetten, acıdan, ölümden başka bir şey getirmeyenler, bir de utanmadan, arlanmadan bize laf söylüyor. Senelerdir gençlerin kanı üzerinden siyaset yapanlar, şimdi çıkmış, bölgeye yatırım yaptığımız, huzur getirdiğimiz için bize saldırıyor. Mardinli kardeşime hızlı treni çok görenlerin derdi sadece bu değil… Bu bağnaz zihniyete göre sadece hızlı tren değil; yol da, havalimanı da, baraj da size çoktur. Bunların gözünde üniversite de, okul da, kütüphane de, hastane de size lükstür. Bunların nazarında cami de, Kuran Kursu da, park, bahçe, gençlik merkezi de gereksizdir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP ve CHP’nin özgürlüğü, demokrasiyi Türkiye’ye ve Kürt halkına çok gördüklerini, sadece engellemek, yakmak, yıkmak, devlet görevlilerini şehit etmek üzerine siyaset yaptıklarını ve ülkeyi geri kalmışlığa, yokluğa, yoksulluğa, şiddete mahkûm bıraktıklarını belirterek terörün yasaklardan, cahillikten, imkânsızlıklardan, çatışmadan, kandan, acıdan, zulümden, annelerin gözyaşından beslendiği için bu iki partinin de teröre hizmet ettiklerini anlattı.

HAKKÂRİ’YE YAPILAN YATIRIMLAR

Hakkâri’ye son 17 yılda 11 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık, eğitim, yükseköğrenim, altyapı, ulaşım, sulama, spor, sosyal yardımlar ve yatırımcılara yönelik teşvikleri anlattı. Hakkâri’ye 10 bin seyirci kapasiteli bir stadyum yapacakları müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkâri stadyumunun proje çalışmalarının devam ettiğini, bu yıl içinde inşası için somut adımların atılacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci bir müjdesi daha olduğunu belirterek Hakkâri Devlet Hastanesi’ni 100 yataklı Kadın Doğum Çocuk Ünitesi yaparak büyüteceklerini, Yüksekova Devlet Hastanesi’ne de 100 yataklı bir ek bina yapacaklarını açıkladı. Hakkâri’de Yüksekova Organize Sanayi Bölgesi’ni kurmak için yer seçimine başlandığını bilgisini paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, böylelikle organize sanayi bölgesi olmayan tek bir il dahi kalmayacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun için sizlerden 31 Mart’ta çok güçlü destek bekliyoruz. Hakkâri’nin iradesini marjinallere, çapulculara, ezan, bayrak düşmanlarına peşkeş çekenlere sizlerin bir ders vermenizi istiyoruz. Sizlerden istismarcılara değil, samimiyetle sizin için çalışan ve çalışacak olanlara destek olmanızı istiyoruz” diyerek Hakkârililerden 31 Mart’ta AK Parti adayını destekleyecekleri sözünü aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.