Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı türk silahlı kuvvetleri süt Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bugünün gündemi HAVA HAREKATI DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan ihracat cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan beşiktaş 14 Nisan 2024 Gündem Özeti

"Hiç Kimse Yanlış Hesap Yapmasın"

Başbakan Binali Yıldırım, “Bazıları, Ege'de, Akdeniz'de bir takım komplolar peşindeler. Şartlar ne olursa olsun Türkiye, Deniz Kuvvetleri olarak her hal ve şartta ülkesine yönelecek her türlü tehdidi bertaraf edecek güce sahiptir. Hiç kimse yanlış hesap yapmasın” dedi.

Başbakan Yıldırım, Kocaeli’nde Muratreis Denizaltısı Kaynak Töreni'nde konuştu.

ALAN TERÖR ÖRGÜTLERİNDEN TEMİZLENİYOR

Başbakan Yıldırım, konuşmasına terörle mücadelenin devam ettiğini söyleyerek başladı. sınırların terör örgütlerinden temizlendiğini belirterek, Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin  en kısa sürede kendi topraklarına dönebileceklerini söyledi.

 Yıldım şöyle dedi:

“Tamamen PKK/PYD/YPG-DEAŞ bölgeden temizlendikten sonra evlerinden, barklarından ayrılmak durumunda kalan ve Türkiye'de misafir ettiğimiz yaklaşık 350 bin Afrinli topraklarına dönecek, orada huzur içerisinde yaşamlarını devam ettirecekler. Bölgeyi yedi yıldır iç savaştan büyük bir kaosa sürükleyen, ‘bölgeye istikrar getirecem’ diye adeta istila projesi içeresinde olan emperyal güçler bölgede; ne Suriye’ye istikrar, ne bölgedeki insanların derdine çare olmak için ciddi bir adım atmamışlardır. Bunun tek istisnası var oda Türkiye’dir. Gerek, DEAŞ’la gerek bölücü terör örgütleri ile gerçek anlamda mücadele eden Türkiye’dir."

“DENİZCİLİKTE BU HEDEFLERİ ÇOK DAHA ERKEN YAKALAYACAĞIMIZ AŞİKARDIR”

Yıldırım, ilk kez temelinin atıldığı “Denizaltı Kaynak” projesinin denizcilikte hedeflenenin çok daha erken yakalanacağını dile getirerek şöyle dedi:

“Denizaltılar tamamlandığında uzun yıllar deniz kuvvetlerimize hizmet edecek. Proje, Alman-Türk ortaklığı ile devam ediyor. Gölcük'teki altyapı da iyileştiriliyor. Tersanenin özellikle denizaltı yapımında uzmanlaşmasının daha da gelişmesine fırsat tanınıyor. Türkiye, özellikle son yıllarda her alanda yetkinliğini artırmaya devam ediyor. Savunma sanayinin yanı sıra, denizcilik, ticari denizcilikte de Türkiye önemli bir mesafe aldı. Bugün özellikle mega yat imalatında Türkiye bir marka oldu. Denizaltıların inşa süreci çok uzun. Aşağı yukarı 10 yılı buluyor. Bu çok uzun bir süre. Bu sürenin tekrar gözden geçirilmesi konusunda Deniz Kuvvetleri Komutanımızın bir inisiyatif almasını, sürenin 62 ay, topu topu bir denizaltı inşa ediyorsunuz, bu tedarik takviminin gözden geçirilerek mutlaka bu sürenin kısaltılması gerekiyor. Bu konuda istirham ediyorum. Ülkemizin karşı karşıya olduğu tehditleri dikkate alarak bir an önce bu denizaltılarımızın filomuza dahil edilmesinin zaruri olduğu kanaatindeyim.”

“HİÇ KİMSE YANLIŞ HESAP YAPMASIN”

Yıldırım, bazılarının Ege ve Akdeniz’de bir takım komplolar peşinde olduğunu dile getirerek, “Türkiye bugün hem yurt içinde hem yurt dışında terörle etkin mücadele ederken, bazıları fırsatı ganimet bilerek  Ege'de, Akdeniz'de bir takım komplolar, bir takım tezgahlar  peşindeler. Buradan açıkça ifade ediyorum;  şartlar ne olursa olsun Türkiye, Deniz Kuvvetleri olarak her hal ve şartta ülkesine yönelecek her türlü tehdidi bertaraf edecek güce sahiptir. Hiç kimse yanlış hesap yapmasın”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.