Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu

Hocalı Katliamı Meclis Genel Kurulu'nda Anıldı

TBMM Genel Kurulu, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2014 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı için çalışmaya başlıyor. 13 gün sürecek bütçe görüşmelerinin ilk gününde gruplar ve Hükümet temsilcileri bütçe üzerine konuşacak.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman Başkanlığı’nda toplandı.

Kahraman sözlerine Azerbaycan’da yaşanan Hocalı katliamıyla ilgili duygularını dile getirerek başladı. Bu vahşetin unutulmayacağını belirten Kahraman, “Türkiye’nin desteği her zaman Azerbaycan’ın yanında olacak” dedi. Kahraman bu vesileyle gruplar adına 2’şer dakika söz verdi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Bu ve benzeri katliamlar dünyanın barışa ne denli ihtiyacı olduğunu gösteren olaylar. Suriye’de yaşanan olaylara ilişkin de Cenevre Konferansında enine boyuna tartışılarak sonuç alınmasına destek olmamız gerekiyor” dedi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, “Günün anlamı vesilesiyle Hocalı katliamını kınıyor, benzer katliamların olmamasını arzu ediyoruz. Gerek bölgemizde gerekse ortadoğu da benzer katliamlar oluyor. Artık bu katliamları bir tarafa bırakarak barışı temenni ediyoruz” diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise “Milletin varlığı bütünlüğü için bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemizin içeresinde milletimizi hedef alan terörün bitirilmesini diliyorum. Bu konuda yapılan çalışmalara MHP gereken katkıyı verecektir. Hocalı katliamında hayatını kaybeden her bir şehidi ranmetle anıyorum” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da  “Hocalı'da alçakça bir saldırı yaşandı. Soydaşlarımıza yönelik alçakça bir katliam olması bizi ilgilendiriyor. İnsanlık açısından da baktığımızda kendi işinde gücünde olan insanlara yapılan saldırı bizi ilgilendiriyor. Kimliği duruşu siyaseti ne olursa olsun bu tür katliamlara karşı duyarlı olmak geleceğe yönelik de önem taşıyor. Uluslararası toplumu da bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.