Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Shanghai Astronomi Müzesi Kalp Krizi Sebepleri Yeşim Arı Kimdir

Hükümet Sözcüsü Bozdağ: Bahçeli’nin Açıklaması Memnuniyet Verici

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 2019 Kasım seçimlerinde MHP’nin cumhurbaşkanı adayı göstermeyeceği ve bu seçimlerde AK Parti’nin adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceği yönündeki açıklamalarına ilişkin “Bu Milliyetçi Hareket Partisi’nin kendi kararıdır, biz bu karara saygı duyarız. Bu kararla ilgili değerlendirme yapma hakkını kendimizde görmeyiz. Sayın cumhurbaşkanımızın 2019 adaylığında cumhurbaşkanlığını destekleme konusundaki açıklaması bizim açımızdan memnuniyet vericidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan yılın ilk Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Hükümet Sözcüsü Bozdağ, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak değerlendirmelerde bulundu.

“OHAL Uzatılacak”

19 Ocak’ta süresi dolacak Olağanüstü Hal’in yeniden uzatılmasının gündemde olup olmadığına ilişkin soruya Bozdağ, “Olağanüstü Hal bir defa daha uzatılacak. Bunun usulü Milli Güvenlik Kurulu’nun tavsiye kararı alması gerekiyor, ondan sonra Bakanlar Kurulu’nda görüşülmesi gerekiyor. Önümüzdeki Milli Güvenlik Kurulu’nun gündeminde muhtemelen yer alacak. Arkasından toplanan Bakanlar Kurulu OHAL’in uzatılmasına karar verecek ve bu da parlamentoda görüşüldükten sonra yürüklüğe girecektir” şeklinde yanıt verdi.

“Gündemde Ön Lisans Mezunları İçin Kısa Dönem Askerlik Çalışması Yok”

“Meslek Yüksekokulu mezunlarının kısa dönem askerlik yapılmasına ilişkin bir çalışma yürütülüyor mu?” sorusu üzerine Bozdağ, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın basına verdiği bir röportajdaki bir ifade sanki ön lisans mezunlarına kısa dönem askerlik imkanı getirilecekmiş gibi algıya yol açtı. Hükümetimizin gündeminde ön lisans mezunları için kısa dönem askerlik değerlendirmesi, çalışması yoktur" dedi.

“Bahçeli Türk Siyasetinde Saygın Bir Lider İkili Oynamayan Birisi”

Bozdağ MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 2019 Kasım seçimlerinde MHP’nin cumhurbaşkanı adayı göstermeyeceği ve bu seçimlerde AK Parti’nin adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceği yönündeki açıklamalarına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Sayın Bahçeli Türk siyasetinde saygın bir lider dürüst bir siyaset anlayışı var ikili oynamayan birisi. Olacağı net bir şekilde ifade eden olmayacağı da net bir şekilde ifade eden bu nedenle de Türk siyasetinde bir duruşu olan liderdir. Sabahki açıklamaları çok net açıklamalar. Milliyetçi Hareket Partisi’nin 2019 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağını kendisinin de cumhurbaşkanı aday olmayacağını açıkça ifade etti. Bu Milliyetçi Hareket Partisi’nin kendi kararıdır, biz bu karara saygı duyarız. Bu kararla ilgili değerlendirme yapma hakkını kendimizde görmeyiz. Sayın cumhurbaşkanımızın 2019 adaylığında cumhurbaşkanlığını destekleme konusundaki açıklaması bizim açımızdan memnuniyet vericidir. AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı malum Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. AK Parti kadroları içerisinden başka bir cumhurbaşkanı adayı çıkması söz konusu değildir. Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti Yenikapı ruhuna sonuna kadar sahip çıkan anlayışa sahip. Önümüzdeki süreçte ittifakla ilgili neler olacak hep beraber göreceğiz. “

Yunanistan’daki darbeci askerlere yönelik Bozdağ, “Yunanistan'dan 8 darbecinin ivedilikle Türkiye’ye iadesini beklediğimizi bir kez daha ifade etmek isteriz” dedi.

Atilla Davası

ABD’de görülen Hakan Atilla davasındaki jüri kararına ilişkin Bozdağ, “Bu dava siyasi bir dava hukuki bir dayanağı yoktur. Jüriyi etkilemek için hukuka aykırı elde edilmiş olan delilleri jürinin değerlendirmemesi gerekirken ‘hukuka aykırı elde edilmiş olması bu delillerin değerlendirilmesine engel teşkil etmemeli’ diye jüri üzerinde de baskı uygulayan bir hakimle karşı karşıyayız. Bu dava FETÖ, CIA, FBI ve ABD'deki bazı yargı görevlilerinin işbirliğiyle 17-25 Aralık sürecinde Türkiye'de başarılamayanı, ABD yargısı eliyle başarma teşebbüsüdür” dedi.

-Mor Beyin Uygulaması: “İnşallah Yakında Bu KHK Çıkacak”

Mor beyin uygulamasına ilişkin soru üzerine Bozdağ şunları kaydetti:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 11 bin 480 kişiyle ilgili bir açıklama yaptı. Bunun üzerine Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın bu uygulamayla ByLock'a yönlendirilmiş bulunan kişiler hakkında eğer bunlardan kamudan ihraçlar varsa bunların KHK ile görevlerine iadesi konusunda talimatları oldu. Bunun üzerine çalışmalar başlatıldı ve tek tek bunlar incelendi. Bu kişilerin tamamı kamu görevlisi değil bir kısmı atılmış bir kısmı da atılmamış görevine devam ediyor. Kamu görevinden atılmış olanlar 2 bin 138 kişi. Bunlarla ilgili, ilgili bakanlıklar ve diğer kurumlar sırf bu tuzak nedeniyle ByLock'a yönlendirilmiş olup sadece ByLock kullanıcısı gibi göründüğü için görevinden uzaklaştırılmış olanların iadesi yapılacaktır. Ancak ByLock kullanıcısı olarak değerlendirilmediği ve bu nedenle atıldığı sabit olan onlar kendi durumları değerlendirilecek onlarla ilgili bir iade durumu söz konusu olmayacaktır. Şu anda kurumlarımız bize bunlarla ilgili çalışmalarını iletiyorlar. İki kurumumuz kaldı. O iki kurum da çalışmasını tamamladığı zaman biz KHK'yı çıkaracağız, inşallah yakında bu KHK çıkacaktır.”

“2018 Uyum Yasalarının Yoğun Görüşüldüğü Bir Yıl Olacak”

Seçim ittifakı ve uyum yasalarının ne zaman gündeme geleceğine ilişkin soruya Hükümet Sözcüsü Bozdağ, seçim yasalarının ve cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin kabul edilmiş olması nedeniyle çıkarılacak uyum yasalarının son derece önemli olduğunu belirterek, şu yanıtı verdi:

“Başbakanlıkta ve ilgili bütün bakanlıklarda bu konuda iç çalışmalar yürütülmektedir. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın talimatıyla AK Parti Genel Merkezi’nde de bir üst kurul onun altında da alt kurullar oluşturuldu. Onlar da çalışmalarını devam ettiriyorlar ve bu çalışmalar bittikçe 2018 yılında parlamentonun gündemine gelecektir. 2018 bu anlamda uyum yasalarının yoğun görüşüldüğü bir yıl olacaktır.

Seçim yasalarının, siyasi partiler yasasının Mart'tan önce parlamentodan çıkarılmasını hedefliyoruz. Bu yasalar içerisinde seçim ittifakı konusu da ele alınacaktır. Sayın Bahçeli'nin formül önerisi de değerlendirilecek başka formüller de değerlendirilecek. Hem siyasi partiler yasasına hem de seçim yasasına bu ittifakın çerçevesini çizen bir düzenlemede konulacaktır. Bu partiler arası görüşmeyle de mümkün olacaktır belki Meclis’e gelmeden önce MHP ile AK Partili yetkililer arasında bu konu üzerinde bir müzakere yapılabilir ve onun üzerinden parlamentoya sevki yapılabilir.”

“Biz Bu Noktada Şerbetliyiz”

İran’daki protestolara benzer olayların Türkiye’de yaşanmaması konusunda tedbir olup olmadığına ilişkin soruya Bozdağ, “İran halkı bu yaşananlara 'dur' dedi daha doğrusu itibar etmeyerek ‘dur’dedi. Orada olayların büyümesini engelledi. Dış müdahalelerle şiddet kullanarak zorla veya anayasanın çizdiği usül dışında başka bir yöntemle ülkelerde iktidar değişikliğine karşı olduğumuzu hep ifade ettik.
Türkiye üzerinde oynanmak istenen veya oynanan oyunlara geldiğimizde biz bu noktada şerbetliyiz. Geriye dönüp bakarsanız hem Gezi hadiseleri hem 17-25 Aralık süreci hem Kobani hadiseleri hem hendek terörü ve en son yaşadığımız 15 Temmuz darbe teşebbüsü. Bütün bunların karşısında halk, milletine, devletine, bayrağına, hükümetine, anayasasına sahip çıkmıştır. Türkiye'de böyle bir hesap yapanlar var mı bilmem ama Türk milletinin bu konudaki geçmişi o hesap yapanların hep aleyhine oldu hep kaybettiler. Türkiye'de böyle bir şeyin başarılı olma şansı dün olmadığı gibi bugün de yoktur yarın da yoktur” şeklinde yanıt verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.