Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye ak parti yunanistan abd vakıfbank

Hükümet Sözcüsü Bozdağ: Herhangi Bir Kısıtlama Yok

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işadamlarının mal varlıklarını yurtdışına götürme gayretine yönelik açıklamasına ilişkin “Cumhurbaşkanımız kendi ülkesine güvenmedikleri için paralarını başka ülkelere çıkarmak isteyenlere yönelik bir sitem olduğunu ifade etti. Terör örgütünü finanse edenlerle ilgili, kasası olanlara karşı Türkiye hukuk devletinin gerekleri neyse onu yapmaya devam edecektir. Türkiye serbest piyasa ekonomisi vardır, devam edecektir. Türkiye’ye yatırım yapan işadamlarımız, yabancı işadamları finans sistemine entegre bir şekilde herhangi bir kısıtlamaya tabi olmadan faaliyetlerine öyle devam edecektir” dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işadamlarının mal varlıklarını yurt dışına götürme gayretine yönelik açıklamasına değinen Bozdağ, “Cumhurbaşkanımız kendi ülkesine güvenmedikleri için paralarını başka ülkelere çıkarmak isteyenlere yönelik bir sitem olduğunu ifade etti. Terör örgütünü finanse edenlerle ilgili, kasası olanlara karşı Türkiye hukuk devletinin gerekleri neyse onu yapmaya devam edecektir. Türkiye serbest piyasa ekonomisi vardır, devam edecektir. Türkiye’ye yatırım yapan işadamlarımız, yabancı işadamları finans sistemine entegre bir şekilde herhangi bir kısıtlamaya tabi olmadan faaliyetlerine öyle devam edecektir” dedi.

“İstifaya Davet Ediyorum”

Man Adası belgelerine değinen Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı siyaseten yenmek isteyen terör örgütleriyle işbirliği içinde olmakla suçladı.

Bozdağ, “Bu dekontlar kesin bir şekilde Sayın Kılıçdaroğlu’nun müfteriliğini ispat eden bir belgeye dönüşmüştür. Sayın Kılıçdaroğlu’ndan beklentimiz şu, onurlu ve haysiyetli biri gibi davranmak. Bu gösterdiğin dekontların sizin müfteriliğinizi ispat eden birer belge olduğu ortaya çıktı. Şimdi söyler misin alçak kim, müfteri kim, yalancı kim? Sayın Kılıçdaroğlu'nu onurlu bir insan gibi CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etmeye davet ediyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun Son Kullanma Tarihinin Dolduğuna Karar Verilmiş”

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Kaset operasyonunu yapan FETÖ ve onlarla işbirliği içerisinde olan baronlar ve karanlık güçler, Kılıçdaroğlu’nun son kullanma tarihinin dolduğuna karar vermiş durumdalar. Bu malzemeyle daha fazla bir fayda elde edemeyeceğini gördükleri için Sayın Kılıçdaroğlu’nu bir rezillikten öbür rezilliğe iterek toplum içine çıkamaz hale getirmek istiyorlar. Yarın da başka belgeler açıklayacağını söylüyor. Ne açıklayacak ben de merakla bekliyorum. Yine hangi yalancılığını ortaya koyacak, hep beraber göreceğiz” diye konuştu.

“Oldubittilere Karşı Türkiye’nin ‘Evet’ Demesini Kimse Beklemesin”

ABD Başkanı Donald Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağına ilişkin açıklamaların anımsatılması üzerine Hükümet Sözcüsü Bozdağ, “Kudüs’ün uluslararası anlaşmalarla teminat ve koruma altına alınan statüsü kaldırılarak başka bir adım atılırsa büyük bir faaliyet olur. Zaten bölgede oldukça kırılgan bir vaziyette devam eden barış sürecini tamamen yok eder. Bölgede yeni çatışmalara, huzursuzluklara yol açar. Bunun bölgeye hiçbir faydası yoktur. Anlaşmalar ve BM’nin kararları Kudüs’ün statüsünü korumayı BM’ye de bir vazife olarak yüklemektedir ve BM’nin de bu statüyü korumak ayrı bir taahhüdü, sorumluluğudur. Türkiye, herkese bu noktada sorumluluklarını ve taahhütlerini bir kez daha hatırlatmaktadır. Bölgeyi lütfen yeni felaketlere, çatışmalara, kargaşalara sürükleyecek adımlar atmaktan kaçının. Türkiye’nin duruşu bugüne kadar bu konuda neyse bundan sonra da o olacaktır. Oldubittilere karşı Türkiye'nin ‘evet’ demesini kimse Türkiye’den beklememelidir” dedi.

Afrin’e bir operasyon düzenlenmesi konusunu da değerlendiren Bozdağ, Suriye’de yaşanan her konunun Türkiye’nin ulusal faaliyetleriyle ilgili olduğunu ifade etti. Türkiye’nin ulusal çıkarları adına herhangi bir gelişme olması durumunda, bu gelişmenin durdurulması için kimseden izin alınmadan adım atacağını belirten Bozdağ, Afrin’e yönelik bir adım atılıp atılmayacağı konusunu bölgede yaşanan gelişmelerin belirleyeceğini kaydetti.

“Şimdi Buradan Çıkacak Kararın Bizim Açımızdan Bir Kıymeti Yoktur”

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Türkiye’nin, İran ile yaptığı ticaretini ulusal ve uluslararası hukuka uygun olarak yaptığının altını çizerek “Ulusal ve uluslararası hukuka aykırı herhangi bir ticaret söz konusu değildir. Türkiye, egemen ve bağımsız bir ülkedir. Türkiye hakkında herhangi bir ülkenin yargılama yapması ve Türkiye aleyhine mahkumiyet kararı vermesi söz konusu değildir, olamaz da. Türkiye bu noktada kendisine karşı yürütülen bu hadiseleri yakından takip etmektedir. Bu hadiseler Türkiye’de araştırılmış, karara bağlanmış konular. Şimdi buradan çıkacak kararın bizim açımızdan bir kıymeti yoktur” diye konuştu.

Bekir Bozdağ, Halkbank ESKİ Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın yargılandığı Reza Zarrab’ın tanık olduğu ABD’deki davaya ilişkin şunları söyledi:

“Yapılan bu yargılama 17-25 Aralık sürecinde olup bitenlerin kumpas olduğunu ispat eden de başka bir olaydır. Ayrıca bu kumpasın arkasında kimlerin olduğunu, FETÖ’ye kimlerin taşeronluk görevi verdiğini de aynı şekilde ortaya koymaktadır. O nedenle bu yargılama üzerinden Türkiye’yi suçlamak için büyük bir çaba var. Rıza Zarrab’ın üzerine kurulan baskı, ceza tehdidi ve dışarı çıkma ümidiyle yaptırılan iftiralar var. Bunların hiçbirini Türkiye’nin kabul etmesi mümkün değildir. Bunların tamamı bir komplonun Türkiye’ye dönük ortaya konmasından ibarettir.”

Taşeron Konusunda Çalışmalar Tamamlandı”

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, taşeron konusunda çalışmaların tamamlandığını belirterek, “Bu hafta Bakanlar Kurulumuza gelmedi ama muhtemelen önümüzdeki hafta ya da bir sonraki hafta Bakanlar Kuruluna gelebilir. Bütçe görüşmeleri sırasında veya sonrasında Parlamentoya sevk edilecek” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.