Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Hükümet Sözcüsü Bozdağ’dan 'Deizm' Açıklaması

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, muhafazakarların, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin deizme yöneldiği iddialarını “kirli bir operasyon, saldırı olarak” değerlendirdi.

Bozdağ, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin “deizme yöneldiği” iddialarına Twitter hesabı üzerinde yanıt verdi. Bozdağ, muhafazakarların veya İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin deizme yöneldiği söylemlerini, raporlarını “bir iftiraya insanları ikna için başlatılmış kirli bir operasyon, kirli bir tuzak ve kirli bir saldırı” şeklinde nitelendirdi.

Deizmi kabul eden kişinin Müslüman olamayacağını belirten Bozdağ, “Deizmin kabulü; Yüce Allah’ın Kur’an ve sünnetteki vasıfları ile peygamberlere, meleklere ve kitaplara imanı ve peygamberlere gelen ilahi vahyi ve İslam’ın temel pek çok ilkesini reddetmektir. Deizmi kabul eden Müslüman olamaz ki muhafazakar Müslüman ya da İmam Hatip Liseli olsun” dedi.

“BU SALDIRILARA KARŞI DAİMA UYANIK OLMALIYIZ”

Bozdağ, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin ve hülasa müslümanların İslam’ın her hükmünü tereddütsüz kabul ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Daima uyanık olmalıyız ve bu kirli tuzağı kuranlara, saldırıyı yapanlara ve iftirayı atanlara hep bir ağızdan ‘hadi oradan bre ebleh!’ demeliyiz.

İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve bilumum muhafazakarlar hülasa Müslümanlar; Kur’an ve sünnetin tavsif ettiği şekilde Allah’a, peygamberlere, meleklere, kitaplara, ahirete, kaza ve kadere iman ederler. İslam’ın her bir hükmünü tereddütsüz kabul ederler. Belli ki İmam Hatip Liselerinin yetiştirdiği nesillerden ve muhafazakarlardan rahatsız olanlar; onları itibarsızlaştırmak ve kendi içinde ayrıştırmak ve nihayetinde onları İslam’dan uzaklaştırmak isteyenler iş başındalar. Ama başaramayacaklar. Her zaman ki gibi kaybedecekler.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.