Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın İrlandayı Avrupanın Bulut Merkezi Yapacak ClinicExpert

İçişleri Bakanı Soylu: Askerlerin Giysileri Ağır Kış Şartları İçin Özel Olarak Üretilmiştir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olumsuz hava şartları nedeniyle 2 askerin Tunceli'de şehit olmasına ilişkin, “Şehit askerlerin üzerindeki giysi ve ekipman Jandarma Genel Komutanlığı’nın kullandığı dünya standartlardadır. Ağır kış şartları için özel olarak üretilmiş ekipmanlardır” dedi.

Bakan Soylu, Tunceli Nazımiye kırsalında gerçekleştirilen operasyonda, olumsuz hava koşullarından etkilenen 2 askerin şehit olmasına ilişkin açıklama yaptı. Operasyon bölgesine kara yolu ulaşımının olmadığını, alana sadece helikopterle veya yaya olarak gidilebilindiğini belirten Soylu, bölgede ağaçlık yer ya da herhangi bir sığınılacak nokta bulunmadığını kaydetti. Timlerin bölgeye bırakılması sonrasında hava şartlarının meteorolojik tahminlerin ötesinde aniden ağırlaştığını belirten Soylu, “Hava şartları çok kötüleşip özellikle o alana tipi bastırınca 26 Ekim’de timlerin geri çekilmesi konusunda komutanlar talimat veriyor ve harekete geçiliyor. Bölgeye defalarca denenmesine rağmen olumsuz hava şartları sebebiyle helikopterin oraya inmesi mümkün olmadı” dedi.

“TİM KOMUTANININ 7 YILLIK TECRÜBESİ VAR”

Bakan Soylu, sosyal medyada olayla ilgili olmayan fotoğrafların paylaşıldığına dikkat çekerek, “Bunların hiçbirisinin gerçekle ilgili yoktur. Kasıtlı düzmece ve art niyetle yapılan yayınlardır. Şehit askerlerin üzerindeki giysi ve ekipman Jandarma Genel Komutanlığı’nın kullandığı dünya standartlarında hatta dünyadaki birçok orduya da aynı standartta üretim yapan standartlardadır. Ağır kış şartları için özel olarak üretilmiş ekipmanlardır. Ne teçhizat eksiğimiz ne de böyle bir operasyona hazırlıksız gitmemiz söz konusu. Biz sorumluluğumuzu hissediyoruz. Tim komutanımız Karadeniz’deki son operasyonlardan buraya geldi 7 yıllık tecrübesi var, bölük komutanının 11 yıllık, tabur komutanının 15 yıllık tecrübesi var” diye konuştu.

“KILIÇDAROĞLU BİR TELEFON AÇIP ‘ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN’ DEDİ Mİ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “O askerlerin elbiseleri yok muydu?" sözlerine tepki gösteren Soylu şöyle konuştu:

“Burada garip bir ironi var. Kılıçdaroğlu Nazimiyelidir, operasyon da Nazimiye’de oldu. Acaba bir kere telefon açıp, orada mücadele eden arkadaşlarımıza ‘Allah sizden razı olsun’ dedi mi veya bir telefon açıp Tunceli’ye, Tunceli’nin şu andaki huzur ve güven ortamının ne noktaya ulaştığını, insanların rahat rahat alışveriş yaptığı, Munzur çayı kenarında gezip dolaştıklarını, 112’sinden yeni açılan okullara kadar oradaki vatandaşlarımızın hayat standartlarının ve kalitesinin tamamen yükseldiğini, Tunceli ile Pülümür arasında artık insanların korkusuz bir şekilde rahat rahat gidip geldiklerini söyleyip, bu evlatlarımızı orada ‘Allah sizden razı olsun bölgem PKK’nın tasallutu altındaydı, bunun siz kurtardınız' diyebilme ferasetini gösterebilmiş midir? 'Askerlerimizin giysisi yok muydu niçin düşünmediler’ evet atletle gittiler. Bu kadar ciddiyetten yoksun ve bu kadar sorumluluktan yoksun bir anlayışı laf olsun beri gelsin diye ortaya koyan bir süreci maalesef bu dönem içerisinde hep beraber gördük.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.