Öne Çıkanlar deprem KENAN DOĞULU meclis gülben ergen İrem Derici tarkan Ebru Gündeş ambulans kıbrıs ortadoğu cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu

İlk Kez Seçilen Vekilin Haberleşme Limiti 16 Bin 510 TL

İlk kez seçilen milletvekilinin haberleşme limiti 16 bin 510,85 TL, tekrar seçilen milletvekilinin 39 bin 626 TL oldu.

TBMM İdare Amiri Halil Özcan imzalı milletvekillerine “haberleşme duyurusu” konulu gönderilen yazıda haberleşme limiti hakkında bilgi verildi.

Yazıda, TBMM Haberleşme Yönetmeliği gereğince bulunulan yılın Aralık ayındaki milletvekili ödenek ve yolluğun iki katı tutarındaki, makam telefonları, kişisel pul (kargo hariç) posta ve birleşik posta giderleri, kurumca anlaşma yapılan Avea GSM operatörüne ait bir hat, diğer GSM operatörlerinden (Turkcell, Vodafone) birine ait olmak üzere kendi adına kayıtlı toplam iki adet hattın fatura bedeli ile yine kurumca anlaşma yapılan Vodafone GSM operatörü kurumsal SMS gönderilerine ait fatura bedelinin kurum bütçesinden ödendiği belirtildi. Bedeli faturaya yansıtılarak alınan veya alınacak cihaz bedellerinin mal ve hizmet alımları ile yapılan transfer, kontör, sim kart bedeli, bağışlar ve mobil ödemelerinin ödenek ve yolluktan kesildiği kaydedildi.

26. Dönemde milletvekili olup 27. Dönemde tekrar seçilen milletvekillerinin 2018 yılı (1 Aralık 2017-30 Kasım 2018) kurum bütçesinden ödemesi yapılacak olan haberleşme limitinin 39 bin 626 TL, 27. Döneminde ilk kez seçilen milletvekillerinin haberleşme limitinin yönetmelik gereği milletvekilliği süresinin on iki aydan az olması nedeniyle kıst olarak hesaplandığından (1 Temmuz 2018-30 Kasım 2018) 16 bin 510,85 TL olduğu belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
Milletvekili
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.