Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ankara abd Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İyi Parti EMİNE ERDOĞAN

İmamoğlu: "Artık Önyargı Ve Ayrıştırma Dönemi Bitmiştir”

Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, yenilenen seçimle ilgili değerlendirmelerde bulundu. İmamoğlu, "Artık önyargı ve ayrıştırma dönemi bitmiştir. Kardeşlik, sevgi ve saygı dönemi başlamıştır." dedi. 

Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi'nde düzenlendiği basın toplantısında; Öncelikle bugünkü 23 Haziranda yaptığımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi, tabiki anlamlı bu seçimin en önemli ifadelerinden biriside Türkiye'nin Demokrasi sürecine olacak  olan katkısı idi. her iki vasfıyla ülkemize ve dünya kenti istanbulumuza hayırlı olsun, hayırlara vesile olsun" dedi. 

"Onlar bugünün demokrasi kahramanlarıydı"

Duygularımı hem kıymetli basın mensuplarına aktarırken İstanbullu hemşehrilerime, hemde milletimize Türkiye'ye ve hatta dünyaya Türkiye adına birkaç cümle etme konusunda kendimi sorumlu hissediyorum diyen İmamoğlu, "Ama önce onbinlerce hatta yüzbinlerce diye efade edebileceğim sandık başında ve seçim kurullarında görev yapan yol arkadaşlarıma, minnet duygularımı belirtmek istiyorum. Şu anda tümünün kalbini, o güzel emeğini yanımda hissediyorum. Onlar iyi ki varlar. Onlar bugünün demokrasi kahramanlarıydı, yaptıkları bugüne dahil hizmetleri her zaman güzel bir anı olarak hatırlayacaklar. ve gururla anlatacaklar." dedi.  

"Sonuç netleşinceye kadar görevlerinden başında kalmalarını önemle rica ediyorum"

İmamoğlu, Bugün hala hazırda elimizdeki seçim verileri süreci netleşmeye dönük oluştursada biliyoruzki net sonuçlar tutanaklarla olur. Dolayısıyla sandık görevlisi arkadaşlarıma, yol arkadaşlarıma, kat görevlisi arkadaşmarıma, bilişim sorumlularına, sandık kurulu üyelerine, hukuk sorumlularına ve ilçe seçim kurulundaki üye arkadaşlarıma sonuç netleşinceye kadar görevlerinden başında kalmalarını önemle rica ediyorum. bu süreçler ciddi süreçlerdir." dedi. 

"İstanbul'da artık adalet, eşitlik, sevgi, hoşgörü olacak, israf, şatafat, kibir ve ötekileştirme bitecek"

Türkiye'de demokrasi saatinin her zaman tıkır tıkır çalışmasından yana olanlardayız diyen İmamoğlu, "Maalesef demokrasinin saati 31 Mart akşamı çalışmadı, yaşanan her şeyi tüm milletimiz biliyor. Detaylarına girecek değilim. Ama saatleri durdurarak zamanın akışını asla ve asla önleyemezsiniz. Gerçekleri üzerini örterek asla ve asla gizleyemezsiniz. Bugün sandıklardan oy pusulalarının yanı sıra aynı zamanda hesap pusulasının çıktığını da tüm vatandaşlarıma duyurmak isterim. Vatandaş 31 Mart'tan bugüne bu ülkeye yaşatılanların, yapılan büyük haksızlığın hesabını o bir avuç insana kesmiştir. Bu İstanbul'da bir sayfa kapandı yeni bir sayfa açıldı anlamına gelmiyor. İstanbul'da herkesin yeni ve ortak bir sayfa açması anlamına geliyor. Yeni bir başlangıç açması anlamına geliyor. Bu yeni sayfada İstanbul'da artık adalet, eşitlik, sevgi, hoşgörü olacak, israf, şatafat, kibir ve ötekileştirme bitecek." dedi.  

"Yüzyılı aşan demokrasi geleneğimize milletçe sahip çıktınız"

İmamoğlu, "Bugün 16 milyon İstanbullu demokrasiye olan inancımızı, adalete olan güvenimizi tazelemiştir. Bunu yalnız bana oy verenler değil, seçimleri büyük olgunluk ve sükunet içerisinde geçiren bu şekilde gerçekleştiren bütün vatandaşlarımız sağlamıştır. Her birine yürekten teşekkür ediyorum. Halkımıza, İstanbullu hemşehrilerime minnet duygularımı iletiyorum. Sizler Türkiye'nin demokrasi itibarını tüm dünyanın gözleri önünde korudunuz ve Türkiye'yi yakın coğrafyadaki bazı ülkelere benzetme gayretinde olan dünya ülkelerine de işin aslını öğrettiniz. Yüzyılı aşan demokrasi geleneğimize milletçe sahip çıktınız, teşekkürler İstanbullu hemşehrilerim" dedi. 

"Sonsuz minnet duygularımı iletiyorum"

Tabiki teşekkirlerim var diyen İmamoğlu, İstanbullu hemşehrilerime, başta sevgili eşime, oğullarıma, kızıma, sevgili anne babama, kız kardeşime ve bütün aileme, CHP ve İYİ Parti'nin genel başkanlarına, genel başkan yardımcılarımıza, milletvekillerimize, Anadolu'nun dört bir yanından gelen belediye başkanlarımıza, il ve ilçe başkanlarımıza, İstanbul'daki ilçe başkanlarımıza, ilçe belediye başkanlarımıza, kadın ve gençlik kollarımıza, CHP ve İYİ parti örgütlerine, sahada çalışan üyelerine ve özellikle sayıları 150 bini aşan demokrasi ve adalet davasına inanan yürekli İstanbul gönüllülerine, yanımızda duran tüm partililere, HDP seçmenlerine, MHP seçmenlerine, AK Partili seçmenlerine, Saadet Parti'li seçmenlerine, Vatan Partisi, DP, DSP, Büyük Birlik Partisi seçmenlerine, bütün siyasi parti seçmenlerine, aynı mahalledeki komşularımıza aynı zamanda bu güzel şehirde  insanlarımıza, vatandaşlarımıza, ister Türk ister Kürt ister Çerkez ister Ermeni, Rum, Musevi ister Süryanilere, yani kısacası şehrin ve milletin asil vatandaşlarına, en yakın yol arkadaş olan İstanbul'un çocuklarına, dualarıyla beni ayakta tutan hanımefendilere, annelerimize, ninelerimize, kadınlara, başarılı kampanyayı planlayan, yöneten kampanya direktörümüze, bütün yol arkadaşlarına, ilk günden beri yanımda olan basın danışmanıza, yüzlerce yol arkadaşıma, polis ve koruma arkadaşlarıma, aynı zamanda tüm güvenlik görevlilerine, meydanlarda, sandıklarda görev yapan yüzbinlerce demokrasi aşığı görevlilerimize, sivil toplum kuruluşlarına, benimle ve demokrasi mücadelemize şiir yazan, şarkı türkü besteleyen, fikir destek veren arayan soran milyonlarca vatandaşımıza, kimisi abi, kimisi arkadaşım, kimisi evladım diyen o güzel insanlara, yurdumun güzel insanlarına ve tüm 16 milyon İstanbulluya yürekten teşekkür ediyorum, sonsuz minnet duygularımı iletiyorum." dedi.

"Uyum İçinde Çalışmaya Hazırım"

Seçim döneminde kendisine, ailesine, çalışma arkadaşlarına ve partisine yönelik yapılan sistematik saldırıları unutmak istediğini vurgulayan İmamoğlu, "O dil bitsin. Artık asıl yeni sayfayı, olması gereken ilişkileri, üslup düzeyinde yeni bir döneme açmak ve başlatmak istiyoruz. Ve bu süreçte bu tür davranışta bulunanların bence zaman içinde hak ettiği cevabı milletimizden alacağını düşünüyorum. Bu vesileyle özellikle devletin başı Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a da seslenmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı depreme hazırlık gibi, daha fazla ve daha hızlı metro yapmak gibi, mülteci konuları gibi İstanbul'un acil sorunlarında merkezi ve yerel yönetimin uyumlu ve iş birliği içinde çalışmasını sağlamanın önemi ortadır. Bunu hepimiz görüyoruz. Konuştuğumuz şey 16 milyon vatandaşımızın ihtiyacıdır. Ben seçim öncesinde vatandaşa anlattığım ve onay aldığım yol haritasına ve ilkelere uygun olarak sizinle uyum içinde çalışmaya hazırım ve buna talibim. Bunu tüm İstanbullular önünde duyuruyorum. Hiçbir siyasi mesele vatandaşımızın huzurdan, mutluluğundan, işsizliğin, yoksulluğun önlenmesinden, vatandaşımıza yeterli eğitim ve sağlık hizmetlerinin sunulmasından, barıştan, huzurdan, sevgiden ve saygıdan asla ve asla önemli değildir. Bu anlayış içerisinde İstanbul'un acil çözüm bekleyen merkezi ve yerel idarenin ortak sorumluluğundaki tüm konuları ele almak isterim. Yasal sürecin tamamlanmasının ve mazbatayı alıp göreve başlamamızın ardından yol haritamızı size sunmak ve görüşlerimizi de aktarmak, aynı zamanda görüşlerinizi almak için sizi en kısa sürede ziyaret etme arzu ve talebimi buradan size iletiyorum. Bu ülkenin buna ihtiyacının olduğunun da altını çiziyorum. Vatandaş siyasetçi kavgalarından, atışmalarından bıkmıştır, yılmıştır. Hizmet, üretim ve çözüm beklemektedir." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.