Öne Çıkanlar AİLE Covid19 Aboubakar Aleksey Navalnıy bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Hoşgör Sen Sıkıntı Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ Tarot Filmi ne zaman vizyona girecek

“İnancın Ve Ahlakın Sükût Ettiği Medeniyetlerin Yıkımı Kaçınılmazdır”

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sisteminde Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Medeniyetin özünde inanç ve ahlak vardır. İnancın ve ahlakın sükût ettiği medeniyetlerin yıkımı ya kendiliğinden gerçekleşir ya da herhangi bir dış etki bu kaçınılmaz akıbete vesile olur. Modern dünyanın problemi, medeniyetini inanç ve ahlaktan yoksun bir şekilde yükseltmeye çalışmasıdır. Biz bu yanlışa düşmeyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sisteminde Yerel Yönetimler Sempozyumu’na katıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen sempozyumda Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

“TÜRKİYE’NİN YÖNETİM SİSTEMİ TARTIŞMALARI ÇOK ESKİLERE DAYANIR”

Konuşmasında Türkiye’nin, son beş yıllık dönemde pek çok tarihî hadiseyi üst üste yaşadığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçiş sürecinin bunların en önemlilerinden biri olduğunu dile getirdi. “Esasen, Türkiye’nin yönetim sistemi tartışmaları yeni değildir, çok eskilere dayanır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Osmanlı döneminde meşrutiyetin ilanıyla başlayan, Kurtuluş Savaşımızın Cumhuriyetle birlikte keskin bir değişim yaşayan yönetim sistemi arayışımız, çok partili hayata geçişin ardından da sürdü. Parlamenter sistem içinde koalisyonlarla geçen yılların ülkemize çok ağır maliyeti oldu. Sürekli krizler, kaoslar, darbeler, cuntalar, istikrarsızlıklar ile akıllarda kalan bu dönemlerde her sorumluluk sahibi devlet ve fikir adamı, yönetim sistemimizin değişmesi gerektiğini hep söylemişlerdir” ifadelerini kullandı.

“MEDENİYETİN ÖZÜNDE İNANÇ VE AHLAK VARDIR”

Medeniyetin özünde inanç ve ahlakın olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnancın ve ahlakın sükût ettiği medeniyetlerin yıkımı ya kendiliğinden gerçekleşir ya da herhangi bir dış etki bu kaçınılmaz akıbete vesile olur. Modern dünyanın problemi, medeniyetini inanç ve ahlaktan yoksun bir şekilde yükseltmeye çalışmasıdır. Biz bu yanlışa düşmeyeceğiz. Medeniyetimizi, tarihimizin ve kültürümüzün birikimleri üzerine bina ederken inancı ve ahlakı asla ihmal etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“YEREL YÖNETİMLER SIFIR ATIK PROJESİNİN SÜRDÜRÜLMESİNDE ISRARLI OLMALI”

Konuşmasında eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen “Sıfır Atık” projesine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel yönetimlerin bu projenin sürdürülmesinde ısrarlı olması gerektiğini vurguladı. Uygulanmaya başlanan plastik poşet uygulamasını da hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, arkadaşlarına 31 Mart mahalli seçimlerindeki kampanyalarında bez torba file kullanılması teklifinde bulunduğunu aktardı.

Türkiye’nin kalkınıp gelişmesinde, doğrudan halkın hayatına dokunan hizmetlerin ifasında, mahalli idarelerin çok önemli rolü olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye ve il özel idareleri tarafından verilen hizmetlerin, merkezi yönetimlerin çalışmalarının tamamlayıcısı niteliğinde olduğunu ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.