İnce: "Delikanlı Ol İki Dakika Öyle Git"

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Erdoğan, yapma böyle üzme beni. Bak Erdoğan, Erdoğan gidiyorsun, delikanlı ol iki dakika öyle git. Öyle git. İki dakika delikanlı ol. Gitmenin de bir şerefi var. Giderken doğru düzgün git” şeklinde seslendi.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı saatler kala Cumhurbaşkanı adayları son propaganda konuşmalarını gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Adayı İnce, son mitingini İstanbul Maltepe’de düzenledi. Etkinlik alanında toplanan milyonlarca insana “Yarın bambaşka bir Türkiye olacak” diye seslenerek konuşmasına başlayan İnce, ayrımcılığa, kayırmacılığa, savurganlığa son vereceklerini ifade etti. 50 günde 107 miting düzenlediğini anımsatan İnce, “Şafak bir, herkesi kucaklayan bir Cumhurbaşkanı, sağcı, solcu, AK Partili, CHP’li yok, herkesin, hepimizin Cumhurbaşkanı” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’Yİ DAHA FAZLA REZİL ETMEYİN”

“İzmir’de muhteşemdin, Ankara’da muhteşemdin ama İstanbul’da beş milyonsun, beş” diyen Cumhurbaşkanı Adayı İnce, Yahya Kemal’den, Necip Fazıl’dan ve Nazım Hikmet’ten alıntılarla konuşmasını sürdürerek, “Bu ülkeyi üreten bir Türkiye yapacağız. Topraklarından bereket fışkıran bir Türkiye, fabrikalarının bacası tüten bir Türkiye, huzurlu, mutlu, barışmış bir Türkiye” dedi. Valilere ve Kaymakamlara seslenen İnce, “Türkiye’yi daha fazla rezil etmeyin, sizler devletin valisisiniz, Erdoğan’ın valisi değil. Yüksek Seçim Kurulu, Anadolu Ajansı ve TRT, TRT sen benim mitingimi versen ne olur, vermesen ne olur. Meydanlar, sokaklar yalan söylemiyorsa bu iş oldu, emin olun” diye konuştu.

“TENCEREYE DERT DEĞİL ET GİRMESİ İÇİN”

Cumhurbaşkanı seçildiği takdirde yapacaklarını sıralayan İnce, “48 saat içinde Olağanüstü Hal’i kaldıracağım. Merkez Bankası Başkanı, Yönetimi ve Ekonomik Kurulların hepsi özerk olacak. Terörle mücadele, PKK-IŞİD-FETÖ gibi veya benzeri örgütlerle amansız bir mücadele edeceğiz. Hemen 100 gün içinde Suriye’ye büyükelçi atayacağım. Türkiye’de barış, bölgeye barış, dünyada barış. Suriye’ye büyükelçi atayarak sorunların çözümü için ilk adımı atacağım ve 4 milyon Suriyeli davulla zurnayla evine gidecek. Spordan siyaseti arındıracağız. Futbol takımlarının seçimlerine karışmayacağız. Futbol federasyonunu yönetmeye kalkmayacağım ve hemen Passolig’i kaldıracağım. Bağımsız ve tarafsız bir yargı için ne gerekiyorsa yapacağım. Yargı bağımsız olmadan ekonomi düzelmez. Ekonominin düzelmesi için tencereye dert değil et girmesi için bağımsız bir yargı şarttır. Önce oradan başlayacağız yargıdan. 100 gün içinde özel hayatın gizliliğine kimse dokunamayacak. Hiçbirinizin telefonu dinlenmeyecek. Şeref sözü. Başkalarının telefonlarını dinleyip ortalıkta gezdirenler ancak sapık olabilir” şeklinde konuştu.

“BUNLAR AHLAKSIZ BUNLAR NAMUSSUZ BUNLAR ŞEREFSİZ”

Kamuda yükselmenin objektif şartlarını ortaya koyacaklarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Adayı İnce, “Kimsenin etnisitesine, mezhebine, cinsiyetine bakılmayacak. Başı açık, başı kapalı bakılmayacak. Kadın erkek bakılmayacak. Başörtülü kardeşim, bu yalancılara bakma sen kendileri afiş yaptırıyor, altına CHP yazıyor, başörtüsünü kaldıracağım diyor. Bunlar ahlaksız, bunlar namussuz, bunlar şerefsiz. Sana söz veriyorum, başörtüsünü ister evinde tak ister okulda tak ister sokakta tak ister devler dairesinde tak. Benim böyle bir sorunum yok ve hiç olmadı zaten” açıklamasında bulundu.

“GİDERKEN DOĞRU DÜZGÜN GİT”

Kendisine Maltepe mitinginin canlı yayınlandığı uydu frekansına sabotaj yapıldığı yönünde bilgi geldiğini söyleyen İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Erdoğan, yapma böyle üzme beni. Bak Erdoğan, gidiyorsun, delikanlı ol iki dakika öyle git. Öyle git. İki dakika delikanlı ol. Gitmenin de bir şerefi var. Giderken doğru düzgün git” diye seslendi.

"SEFERBERLİK İLAN EDİYORUM SANDIK BAŞLARINDAN AYRILMAYACAKSINIZ"

Kendisine uzatılan bir numaralı formayı almayan İnce bunun sebebini, “Ben kaleci değilim, forvetim. Onu 11 numara yapın o zaman alırım. Haksız mıyım? Ben savunmada değilim ki. 16 yıldır bu memleketi bu hale ben getirmedim ki. Bu seçim eskinin son seçimi, yeninin ilk seçimi” şeklinde açıkladı.

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, “Ankara’da bin 150 odalık sarayı var, yetmedi İstanbul’a geldi Huber Köşkü onun, Beylerbeyi Köşkü onun, Dolmabahçe Sarayı onun, Yıldız Sarayı onun. Ya doymuyor sarayperest, doymuyor” dedi.

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, “Bu Erdoğan memlekette OHAL ilan ediyor ya ben de size 36 saat sonra kaldırılmak üzere seferberlik ilan ediyorum. 36 saat sonra seferberlik kaldırılacak. Sandık başlarından ayrılmayacaksınız” dedi.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı saatler kala Cumhurbaşkanı adayları son propaganda konuşmalarını gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Adayı İnce, son mitingini İstanbul Maltepe’de düzenledi. Etkinlikte bir konuşma yapan İnce, Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda vatandaşın değil devletin kemer sıkacağını ifade ederek, “İnce kazanırsa beyin göçü duracak, İnce kazanırsa bağımsız mahkemeler gelecek, İnce kazanırsa tencereye et girecek. İnce kazanırsa İstanbul’un bütün parklarında uyuşturucu satıyorlar, 100 gün içinde kökünü kazıyacağım. Yarın akşam İnce kazanırsa, sadece İnce kazanmayacak. AK Partili kardeşim, CHP’li kardeşim, MHP’li kardeşim, HDP’li kardeşim, İYİ Partili kardeşim, Saadet Partili kardeşim, Demokrat Partili kardeşim, 81 milyon kazanacak” değerlendirmesinde bulundu.

“DOYMUYOR SARAYPEREST”

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin kullandığı Dolmabahçe Sarayı Baltacılar Dairesi'nin tahliyesine yönelik haberlere değinen Cumhurbaşkanı Adayı İnce, “Ankara’da bin 150 odalık sarayı var, yetmedi İstanbul’a geldi Huber Köşkü onun, Beylerbeyi Köşkü onun, Dolmabahçe Sarayı onun, Yıldız Sarayı onun. Ya doymuyor sarayperest, doymuyor. Ne istiyorsun o öğrencilerden? Orayı da saray yapacakmış kendine. Allah’ın izni, milletin isteğiyle Cumhurbaşkanı olduğumda Ankara’daki sarayı bilim merkezi yapacağım, öğrencilere vereceğim. İstanbul’daki onun kullandığı sarayları kültür-sanat faaliyetleri için üniversitelere vereceğim. Marmaris’te yaptığı 300 odalık yazlık sarayı engelli kardeşlerime vereceğim” açıklamasında bulundu.

“PARALEL BİR DEVLET KURUYOR”

“Devlet yönetimini değiştirecekmiş” diyen İnce, “Ortada bir güneş var, beyefendi. Yanında da yalakaları. Böyle bir devlet, şirket yönetimi yok. Burada ortak akıl yok. Bakın ne yazıyor? Finans ofisi. Arkadaş kampüs dedirtmiyordu, Türkçe değilmiş. Külliye diyordu. Külliyeci burada ofisçi olmuş. Paralel bir devlet kuruyor paralel. Bu yapı hastalıklı bir yapıdır. Bu yapı tek adam yapısıdır. Burada ortak akıl yoktur. Buraya baktığınızda Avrupa Birliği Bakanlığı’nı kapatmış. Yani sen Avrupa Birliği  defterini kapattın mı? Mesela burada ne yok biliyor musunuz? Hayvancılık yok. Ne geleneksek üretim var ne de gelecekle ilgili bir planı var” şeklinde konuştu.

“OTOBÜSÇÜ KAMYONCU NASIL GEÇECEK?”

Kendisine Osmangazi Köprüsü güzergahından sandalla geçmesini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a cevap veren Cumhurbaşkanı Adayı İnce, “Erdoğan parası olan geçsin diyor. Sen nasıl bir yalancısın Erdoğan? Esenler’den kalkan otobüsü zorunlu tutuyorsun şu köprüden geçeceksin diye. Kamyoncuya zorunlu tutuyorsun. Bana serbest ben istediğim köprüden geçerim. Benim derdim otobüsçü, kamyoncu. O nasıl geçecek? Parası olan diyor geçsin. Yakında şunu derse şaşırmayın. Şehir hastaneleri diyor ya, Şehir hastanelerinde yüzde 70 doluluk garantisi var. Hasta olmaya mecbursunuz. Parası olan hastaneye gitsin diyecek. Hatta birkaç gün daha olsaydı kampanyada şunu da diyebilirdi, parası olan yaşasın diyebilirdi” diye konuştu.

“LİDERMİŞ ÇAKMA LİDER BU”

Seçim sürecinin başından bu yana AK Partili Erdoğan’ı televizyonda tartışmaya çağırdığını anımsatan İnce, “Gelemedi. Lidermiş, çakma lider bu, çakma lider” dedi. Mitinge katılan bir vatandaşın ucuna patates ve soğan taktığı çubuğu eline alan Cumhurbaşkanı adayı İnce, “Faizler yükselince faiz lobisi dedi, Dolar yükselince dolar lobisi dedi. Şimdi de soğan lobisi mi diyeceğiz? Memleketin düştüğü duruma bakın” diye konuştu.

“BEN KALECİ DEĞİLİM FORVETİM”

Kendisine uzatılan bir numaralı formayı almayan İnce bunun sebebini, “Ben kaleci değilim, forvetim. Onu 11 numara yapın o zaman alırım. Haksız mıyım? Ben savunmada değilim ki. 16 yıldır bu memleketi bu hale ben getirmedim ki. Bu seçim eskinin son seçimi, yeninin ilk seçimi” şeklinde açıkladı.

“HASTALANMAYACAKSINIZ ACIKMAYACAKSINIZ SUSAMAYACAKSINIZ”

Mitinge katılan vatandaşlardan yarın gerçekleştirilecek seçim için bazı isteklerde bulunan İnce. Konuşmasına şöyle devam etti:

“Yarın sabah kaçta sandık başında olacaksınız? Bırak altıyı, beş. Hatta sağlık sorunun yoksa akşamdan okul bahçelerine gidin. Ne yapacaksınız? Hastalanmayacaksınız. Acıkmayacaksınız. Susamayacaksınız. Bu Erdoğan memlekette OHAL ilan ediyor ya ben de size 36 saat sonra kaldırılmak üzere seferberlik ilan ediyorum. 36 saat sonra seferberlik kaldırılacak. Sandık başlarından ayrılmayacaksınız. Tuvalate gitmeyeceksiniz. Yemek, memek gelmeyince kimseye bağırmayacaksınız. Bir gün oruç tutun hiçbir şey olmaz. Islak imzalı tutanakları aldıktan sonra seçim kurullarının önüne gideceksiniz. Ben yarın Yalova’da oyumu kullanıp doğru Ankara’ya YSK’nın önüne gideceğim. Hiçbir şekilde yok şu varmış, bu varmış, Erdoğan kaybedince bırakmazmış, geç o işleri geç. Bu memleket sahipsiz değil. Oradayız meydanlardayız, sokaklardayız. Bu son çırpınışlarıdır. İstanbul’da beş milyonu görmezlikten gelip canlı yayını kestiriyorsan Erdoğan, sen bitmişsin.”

“OĞLANIN KREDİSİ İÇİN GELMİŞ OLABİLİR MİSİN?”

AK Partili Erdoğan’ın Yenikapı’daki mitingine eski Başbakan Tansu Çiller’in katılmasını ele alan İnce, “Ne diyor? ‘Devletin bekası' için gelmiş. Burada söylüyorum, acaba oğlanın kredisi için gelmiş olabilir misin? 400 milyon lira. Acaba kuru sabitleyip, kur farkını bankaya yıkmış olabilir misin? Daha fazlası var merak etmeyin, Allah’ın izniyle o koltuğa bir oturalım o zaman yapacağız gereğini” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.