Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan Hakkari kızılay operasyon başbakan binali yıldırım ekonomi haberleri

İnce: Derdimiz Koltuk Değil

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, genel başkanlığında bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamadığı takdirde partiyi olağanüstü kurultaya götüreceğine dair taahhütname imzaladı.

İnce, noterde verdiği imzanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “Genel başkan seçildiğim takdirde koltuğa yapışmayacağıma, önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde cumhurbaşkanı seçilemezsem 45 gün içinde olağanüstü kurultaya gideceğime dair noterden taahhütname verdim” dedi.

“Üyelerin Önüne Sandık Koyacağım”

Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecine işaret eden İnce, şunları kaydetti:

“51 günde yüzde 31’e yakın bir oy aldık. 51 gün yeterli bir süre değil, bunu 500 günde yapmak lazım, daha uzun bir sürede yapmak lazım, örgütü hazırlamak lazım, insanın kendisinin hazırlanması lazım.

Önümüzdeki dönemde genel başkan olursam üyelerin önüne sandık kuracağım. Sivil toplum örgütlerinin, baroların, odaların belki de CHP'nin adayını destekleyecek başka siyasi parti üyelerinin oy kullanacağı bir önseçimle cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi ve burada da kendim de aday adayı olacağım.

“Seçime 50 Gün Kala ‘Çık, Gel Bizim Adayımız Ol’ Denince Olmuyor”

Cumhurbaşkanı olamazsam hemen partiyi olağanüstü kurultaya götüreceğimi taahhüt ettim, bunu imzaladım yani koltuk derdinde değilim, Türkiye derdindeyim, çocuklarımızın geleceğinin derdindeyim. Uzun süreli bir hazırlıkla bunun başarılabileceğine inanıyorum, ‘zafer hazırlıktır’ diyorum. Seçime 50 gün kala ‘çık, gel bizim adayımız ol’ denince olmuyor bu, uzun süreli bir hazırlık lazım.

Tıpkı Mustafa Kemal Paşa’nın Gediz’de, Kütahya’da, Eskişehir’de yenilip, orduyu Sakarya’nın doğusuna çekip, büyük bir hazırlık yapıp daha sonra büyük taarruzla kazandığı gibi bu zaferin mümkün olacağını ama iyi bir hazırlık gerektiğini düşünüyorum.

“Kılıçdaroğlu’nun Aday Olmacağı Da Kesin Gibi”

Sayın Genel Başkanımız da bu cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmadı, önümüzdeki seçimde olmayacağı da kesin gibi, olsaydı şimdi olurdu, o zaman bir an önce olağanüstü kurultaya gitmenin doğru olduğunu düşünüyorum. Derdimiz koltuk değil, derdimizi çocuklarımız, gelecek, memleket, bunu taahhüt ettim.”

Özkan’a Yanıt Vermedi

İnce, gazetecilerin olağanüstü kurultay için toplanan imzaların sayısı sorması üzerine, “Ben imzaların sorumlusu ben değilim, onu lütfen çağrıcılara sorun” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın sözlerine de yanıt vermeyen İnce, “yanıt vermeyi gerekli bulmadığını” söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.