Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener

İnce: "Erdoğan, Türkiye’yi Washington’dan Yönetiyor, Ben Ankara’dan Yöneteceğim"

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “Cumhuriyet döneminde ilk kez yine toprak kaybettik. Erdoğan, Süleyman Şah Türbesi’ni kaybetti. Erdoğan ile benim aramdaki fark ne biliyor musunuz? Erdoğan, Türkiye’yi Washington’dan Brüksel’den yönetiyor, ben Türkiye’yi Ankara’dan yöneteceğim” dedi.

Cumhurbaşkanı Adayı İnce, Anadolu Meydanı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı olacağını bildiğini söyleyen İnce, Anadolu Ajansı, TRT ve Yüksek Seçim Kurulu’na ilişkin, “Hiçbir intikam duygum yok, rövanş duygum yok. Ama bu üç kurumun yöneticilerini yargıya göndereceğim. Bağımsız, tarafsız bir yargıya göndereceğim” ifadelerini kullandı.

“BU HASTALIKLI BİR YAPIDIR”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı devletin yönetim şemasına ilişkin İnce, “Dünyada böyle bir devlet yönetimi yok. Dünyada böyle bir şirket yönetimi yok. Dünyada böyle bir organizasyon şeması yok. Bunun normal bir devlet yönetimini gösterir misiniz? Bu hastalıklı bir yapıdır. Bu tek adam dayatmasıdır. Bu paralel devlet kurmaktır. Bu ortak akılla Türkiye’ye yönetmek değil, tek akılla Türkiye’yi yöneteceğim demektir” eleştirisinde bulundu.

“ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NE SARAY YAPTIN, NE MİLLET BAHÇESİ”

Cumhurbaşkanı olursa mevcut yönetimde bazı ilave değişiklikler yapacağını söyleyen İnce, “Girişimciliği ilave edeceğim. Sanayi ve girişimcilik bakanlığı kuracağım. Yine esnafı ilave edeceğim, ticaret ve esnaf bakanlığı kuracağım.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın millet bahçesi projesine ilişkin ise İnce, “Millet bahçesi yapıyormuş. Mübarek, sen dünyanın en büyük millet bahçelerinden birisi olan Atatürk Orman Çiftliği’ne saray yaptın, ne millet bahçesi” diye konuştu.

“ERDOĞAN, TÜRKİYE’Yİ WASHİNGTON’DAN YÖNETİYOR, BEN ANKARA’DAN YÖNETECEĞİM

Osmanlı İmparatorluğu’nun 223 sene toprak kaybettiğini, 1922’de ilk kez Mustafa Kemal Paşa’nın toprak kazandığını anımsatan İnce, “Cumhuriyet döneminde ilk kez yine toprak kaybettik. Erdoğan, Süleyman Şah Türbesi’ni kaybetti. Erdoğan ile benim aramdaki fark ne biliyor musunuz? Erdoğan, Türkiye’yi Washington’dan Brüksel’den yönetiyor, ben Türkiye’yi Ankara’dan yöneteceğim” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANI OLDUĞUMDA TEMMUZ’UN SONUNA KADAR YARDIMLARA 100’ER LİRA ZAM YAPILACAK”

Bazı yardımları kaldıracağına ilişkin söylentiler olduğunu söyleyen İnce, “Bakın söylüyorum. 1; doğum yardımı, 2; gebelik yardımı, 3; dul maaşı, 4; muhtaç asker yardımı, 5; şartlı eğitim yardımı, 6; öğrenci yardımı, 7; kaymakamlık bursu, 8; yoksullara kira yardımı, 9; engelli bakımı yardımı, 10; fakir-muhtaç yardımı. 81 milyonun huzurunda söz veriyorum. Bu yardımlara asla dokunulmayacak ve 24’ünde Cumhurbaşkanı olduğumda Temmuz’un sonuna kadar bu yardımların hepsine 100’er lira zam yapılacak” şeklinde konuştu.

“SOĞAN DOLARI GEÇMİŞ HALA USTAYIM DİYOR”

Erdoğan, yeniden Cumhurbaşkanı olursa, paniğin artacağını, faiz ve doların yükseleceğini, beton ekonomisinin devam edeceğini, Suriyelilerin gelmeye devam edeceğini söyleyen İnce, “İnce gelirse üretim artar, faiz düşer, dolar düşer. Kardeş nesiller yetişir, Suriyeliler evine döner, beyin göçü durur. Bağımsız mahkemeler gelir, mutfak nefes alır. Üzüldüğüm bir şey var, utanmıyorlar. Soğan doları geçmiş hala ustayım diyor” dedi.

“DEVLETİN PARASINI SAVURMAYACAĞIZ”

Bir ülkede faiz artıyorsa, yoksullaşmanın arttığını, evlerin ve arsaların değerinin düştüğünü dile getiren İnce, “İşte yeni dönemde Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığında ilkemiz şu olacak. Kimseyi ayırmayacağız, kayırmayacağız, devletin parasını savurmayacağız” diye konuştu. Nasıl bir Cumhurbaşkanı olacağına ilişkin ise İnce, “Halkını bilen bir cumhurbaşkanı, hakkını bilen bir cumhurbaşkanı, haddini bilen bir cumhurbaşkanı ve haddini bilmeyenlere haddini bildiren bir cumhurbaşkanı”  ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.