Öne Çıkanlar AİLE Melatonin hormonu Covid19 Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Aboubakar Aleksey Navalnıy bahçeli gündem özeti kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Hoşgör Sen

İnce: Her Ailenin Bir Evi, Her Evin Bir Maaşı Olacak

Manifestosunu açıklayan CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, “Her ailenin bir evi, her evin bir maaşı olacaktır. Enflasyon yüzde 5’e, faiz yüzde 7’ye düşürülecektir” dedi.

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Samsun’da Cumhurbaşkanı Adaylığı Manifestosu Tanıtım Toplantısı'nda seçim manifestosunu açıkladı. “Gelecek Bildirgesi” başlıklı manifestosunu anlatan İnce, şunları söyledi:

“Demokrasiyle hiçbir alakası olmayan çarpık bir bilinçle karşı karşıyayız. Dini her şeye alet eden bir ekibin tahakkümü altındayız.

Düşünce hürriyeti rafa kaldırılmış, tek adamla aynı düşünmeyen herkes hain, terörist veya kökü dışarda diye yaftalanarak ya tutuklanmakta ya da korkutulup sindirilmektedir. Olağanüstü hal uygulaması olağanlaşmıştır.

İnsanımızın huzur içinde yaşama, bugününe ve geleceğine güvenle bakma hakkı elinden alınmaktadır. En temel hakkı olan ‘yaşam hakkı’ tehlikededir.

Sözün kısası karanlık bir tablo, iç karartıcı bir ülke ve bunalmış bir millet var.

“SONU BİLİNMEYEN KARANLIK BİR YOLA GİRMEK ÜZEREYİZ”

Sonu bilinmeyen karanlık bir yola girmek üzereyiz. Toplum olarak yaşama sevincimizi yitirme noktasına geldik.

Bu dönemde, vicdan ve din arasındaki bağ koparıldı. Vicdansız ve gücün emrine girmiş bir din anlayışı, bizim Müslümanlık anlayışımızla bağdaşamaz.

“ADİL OLMAYAN BİR HUKUK DAYATILMAKTADIR”

Bu dönemde, adalet ve hukuk arasındaki bağ koparıldı. Adil olmayan bir hukuk dayatılmaktadır. Yargı tayinleri partizanca yapılmakta ve güç karşısında önünü ilikleyen yargı mensupları gittikçe militanlaşmaktadır.

“ONARIM POLİTİKALARIMIZ, ESAS OLARAK, BEŞ ANA SÜTUNA DAYALI OLACAKTIR”

Memleketin yaralarını sarmak ve milletimizin dertlerine derman olmak hedefiyle, cumhuriyetimizin örselenen değerlerini yeniden tesis etmeyi amaçlayan onarım politikalarımız, esas olarak, beş ana sütuna dayalı olacaktır.

Cumhuriyet değerleri ve milletin kayıtsız şartsız egemenliği ilkesi üzerinde yükselecek olan bu sütunlar:

Hukukun üstünlüğü ilkesine dayalı, ‘hukuk’ sütunu, temel hak ve özgürlükler, toplumsal barış, çoğulculuk, katılımcılık ve özgür basın anlayışına dayalı, ‘demokrasi’ sütunu, üretime ve adil paylaşım anlayışına dayalı, ‘ekonomi’ sütunu, barış ve güvenlik odaklı politikalara dayalı, ‘dış politika’ sütunu, ülkemizi muasır medeniyetin üzerine çıkarma hedefine dayalı ‘eğitim’ sütunudur.

PARLAMENTER REJİM VURGUSU

Bu sütunlar üstünde yükselen onarım projemizin çatısını kuvvetler ayrılığına dayalı parlamenter rejim oluşturacaktır.

“HUKUK DEVLETİ İÇİN İLK ADIM OHAL’İN KALDIRILMASI OLACAKTIR”

Hukuk devleti kavramını Türkiye için ütopya olmaktan çıkaracak, asgari bir standart haline getireceğiz. Hukukun üstünlüğünü egemen kılmak için, yargının bağımsızlığını yeniden tesis edeceğiz. Hukuk devleti için ilk adım OHAL’in kaldırılması olacaktır.

Hâkim ve Savcılar Kurulu yeniden yapılandırılacak, Adalet Bakanı ve Müsteşarı HSK’da yer almayacaktır.

YENİ ANAYASA VURGUSU

Yeni ve çağdaş bir anayasa yapılarak, kuvvetler ayrılığına dayalı güçlü bir parlamenter rejim oluşturulacaktır. Yerel yönetimler güçlendirilecektir. Merkezde toplanmış ve verimsizliğe yol açan idari yetkiler bu yönetimlere devredilecektir

Demokrasimizi, milli bütünlüğümüzü ve güvenliğimizi tehdit eden FETÖ, PKK, IŞİD ve benzeri bütün terör örgütlerine karşı tavizsiz mücadele edilecektir.

"POLİSİMİZİN ÖZLÜK HAKLARI İYİLEŞTİRİLECEK,SENDİKAL HAKLAR, EK MESAİ VE 3 BİN 600 EK GÖSTERGE VERİLECEK”

Kamu güvenliğini korumakla görevli polislerin koruma ya da özel güvenlik elemanı gibi kullanılmasına izin verilmeyecektir. Polisimizin özlük hakları iyileştirilecek, sendikal haklar, ek mesai ve 3 bin 600 ek gösterge verilecektir.

“HER AİLENİN BİR EVİ, HER EVİN BİR MAAŞI OLACAK”

Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapan ekonomi politikalarına son vereceğiz. Her ailenin bir evi, her evin bir maaşı olacaktır. Merkez Bankası para politikasını bağımsız bir şekilde uygulayacaktır. Hedefimiz Türkiye ekonomisinin her yıl en az yüzde 7 büyümesidir.

“KİŞİ BAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİRİMİZİ İLK ETAPTA 15 BİN DOLAR DÜZEYİNE ÇIKARTARAK”

Kişi başına düşen milli gelirimizi ilk etapta 15 bin dolar düzeyine çıkartarak orta gelir tuzağından kurtulacağız.

“ENFLASYON VE İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 5’ E DÜŞÜRÜLECEK”

Kontrolsüz kamu harcamalarıyla bozulmuş olan bütçe dengesinden kaynaklanan enflasyon yüzde 5’e, faiz yüzde 7’ye düşürülecektir. Cari açık hedefimiz yüzde 3’tür.

Üretime dayalı ve küresel ölçekte rekabet edebilir ekonomik model sayesinde işsizlik oranları 5 yıl içinde yüzde 5'e düşürülecektir. İhracatımız 5 yıl içerisinde iki katına çıkarılacaktır.

Yurt dışı müteahhitlik hizmetleri sektörünü, 100 milyar dolarlık iş hacmine ulaşması için destekleyeceğiz.

Bütün gelişmiş ekonomilerin yoğun biçimde kullandığı demiryolu taşımacılığı modern yöntemlerle Türkiye genelinde geliştirilecektir. ‘Demiryolu ve Otoyollar Entegre Projesinin’ ilk etabında Samsun - Mersin Demiryolu ve otoyolu projesi başlatılacaktır.”

"ÖĞRENCİLERE 19 MAYIS’TA VE 29 EKİM’DE 500 TL BURS VERİLECEK"

Manifestosunu açıklayan CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, “Yükseköğrenim gören öğrencilerimize, her 19 Mayıs’ta 500 TL gençlik bursu ve her 29 Ekim’de 500 TL cumhuriyet bursu verilecek. Hiçbir sınavdan giriş ücreti alınmayacak. Öğretmenlere, eğitim-öğretim yılı açılışında verilen ikramiyeden bağımsız olarak, her 24 Kasım’da bir maaş ek ödeme yapılacak” dedi.

“AVRUPA BİRLİĞİ İLE SONUNA KADAR MÜZAKERE EDECEĞİZ”

“Uluslararası politikada vazgeçilmez ilkemiz, yeniden ve ‘her zaman yurtta barış, her zaman dünyada barış’ olacaktır.

Batı ülkeleri ve Avrupa Birliği ile ilişkimizi ulusal çıkarlarımız doğrultusunda normalleştireceğiz. Avrupa Birliği ile sonuna kadar müzakere edeceğiz ve bu sürecin kesintiye uğramasına izin vermeyeceğiz. 

Kıbrıs’ta adil ve iki taraflı hızlı bir çözüme ulaşmak hedefimizdir.

“DEVLET ÜNİVERSİTELERİ ÖZERKLEŞECEK”

Yükseköğrenimde idari reform yapılacak, Devlet üniversiteleri özerkleşecektir. Üniversitelerin bilim yapar hale gelmesinin önü açılacaktır. Üniversitelerin bölünmesi engellenecektir. Yükseköğrenim öğrencilerimizin yurt sorunları tamamen çözülecektir.

GENÇLİK VE CUMHURİYET BURSLARI

Yükseköğrenim gören öğrencilerimize, her 19 Mayıs’ta 500 TL gençlik bursu ve her 29 Ekim’de 500 TL cumhuriyet bursu verilecektir. Üniversite öğrencilerine verilen burslar, mezuniyetten sonra iş buluncaya kadar iki yıl süreyle ödenmeye devam edecektir.

Her sene 10 bin üniversite mezunu dünyanın değişik ülkelerinin en iyi okullarına yüksek lisans ve doktora yapmak üzere gönderilecektir. Ülkemizdeki bilgisayar mühendisi sayısı 100 bine çıkarılacaktır.

“OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ZORUNLU HALE GETİRİLECEK”

Bütün çocuklarımıza kaliteli eğitim imkânı sunulacaktır. Okul öncesi eğitim zorunlu hale getirilecektir. İkili eğitim tümüyle kaldırılacak, tam gün eğitim sistemine geçilecektir. Taşımalı eğitim ve birleştirilmiş sınıf uygulaması sona erdirilecektir. Çocuklarımız istemediği okul türüne yönlendirilmeyecektir. Proje okul uygulaması kaldırılacaktır.

“HİÇBİR SINAVDAN GİRİŞ ÜCRETİ ALINMAYACAK”

Okullar için zorunlu bağış alınması engellenecektir. Hiç bir sınavdan giriş ücreti alınmayacaktır. Engelli çocuklarımız için özel eğitim programları geliştirilecek, devlet bu evlatlarımızın hayat boyu güvencesi olacaktır.

“ÖĞRETMENLERE 3 BİN 600 EK GÖSTERGE VERİLECEK”

Başta ekonomik hakları olmak üzere öğretmenliğin statüsünü güçlendireceğiz. Öğretmenlere 3 bin 600 ek gösterge verilecektir.

“HER 24 KASIM’DA BİR MAAŞ EK ÖDEME YAPILACAK”

Öğretmenlere, eğitim-öğretim yılı açılışında verilen ikramiyeden bağımsız olarak, her 24 Kasım’da bir maaş ek ödeme yapılacaktır.

Sözleşmeli öğretmenlik kaldırılacak, öğretmenlere çalışma güvencesi sağlanacaktır. Öğretmen alımında mülakat sistemi kaldırılacaktır. Öğretmene akademik kariyer yapma imkânı verilecektir.

SAĞLIK

18 yaşına kadar herkes, sahip olduğu nüfus cüzdanından başka hiçbir belgeye ve işleme ihtiyaç duymaksızın, bütün sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanacaktır. Vatandaşlarımızın her türlü ilaca erişmesini temin etmek için gereken düzenlemeler yapılacaktır.

ÇEVRE

Şehirleşmede, imar planlamasında, yer üstü ve yer altı doğal kaynakların kullanımında, ulaştırma ve enerji projelerinde, çevrenin ve doğal hayatın korunması temel hedefimizdir. Çevrenin kirlenmesine izin vermeyeceğiz, kirletene bedelini mutlaka ödeteceğiz.”

ASGARİ ÜCRET 2 BİN 200 TL OLACAK

Manifestosunu açıklayan CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, “Şeker fabrikalarının özelleştirme kararlarını iptal edeceğiz. Herkese iş ana hedefimizdir. Asgari ücret 2 bin 200 TL olacak” dedi.

“ÇİFTÇİYE MAZOT 3 TL’ DEN VERİLECEK”

"Türkiye’yi Avrupa’nın organik tarım ve hayvancılık merkezi yapacağız. Başta mazot ve gübre olmak üzere tarımda girdi fiyatları makul düzeyde tutulacaktır, çiftçiye mazot 3 TL’den verilecektir. Tohum Enstitüsü kurulacak ve çiftçimize toprağa en uygun tohumlar tedarik edilecektir.

“ŞEKER FABRİKALARININ ÖZELLEŞTİRME KARARLARINI İPTAL EDECEĞİZ”

Şeker fabrikalarının özelleştirme kararlarını iptal edeceğiz. Meraların köyün ortak malı olarak kalmasını sağlayacağız.

“HERKESE İŞ ANA HEDEFİMİZDİR”

Çalışanların örgütlenmesinin ve hak arayışlarının önündeki engelleri kaldıracağız. İşçilerin sendikal hakları ile grev hakkını kullanılamaz hale getiren yasal hükümleri kaldıracağız.

Herkese iş ana hedefimizdir. Kayıt dışı çalışma engellenecektir.

Asgari ücret 2 bin 200 TL olacaktır. Aile sigortası uygulaması hayata geçirilecektir. Kadınların, özellikle siyasal yaşama katılmalarının ve yönetimde üst makamlara yükselmelerinin önü açılacak, pozitif ayrımcılık desteklenecektir.

KADINLARIN İSTİHDAMA KATILIM ORANI YÜZDE 50’YE ÇIKARILACAK”

Kadınların, şu anda yüzde 32 olan istihdama katılım oranı yüzde 50’ye çıkarılacaktır. Kadına ve çocuklara yönelik şiddetle etkin biçimde mücadele edilecektir.

KÜLTÜR VE SANAT

Özgür düşünceyi ve sanatsal yaratıcılığı teşvik edeceğiz. Sanat faaliyetleri desteklenecek ve sanatçıların örgütlenmeleri sağlanacaktır. Merkezi yönetim ve yerel yönetimlerin kültür yatırımlarına daha fazla kaynak ayırması sağlanacaktır.

"PASSOLİG KALDIRILACAK"

Sporun siyasallaşması engellenecektir. Spor yönetiminin özerkliği yeniden tesis edilecektir.

Üstün yetenekli gençler için özel yetiştirme projeleri geliştirilecektir. Passolig uygulaması kaldırılacaktır.

TURİZM

Turizm çeşitlendirilerek 12 aya yayılacak, yabancı turist sayısı 60 milyona, turizm gelirlerimiz 60 milyar dolara çıkarılacaktır.

Turizm, iki merkeze bağımlı olmaktan kurtarılarak, ülke sathına yayılacaktır. İlk etapta, Doğu ve Güneydoğu Anadolu odaklı 'Van Gölü ve Çevresi' ve Orta Anadolu odaklı 'Kapadokya ve Çevresi' Turizm Entegre Projeleri başlatılacaktır.

“CUMHURBAŞKANLIĞINI KAZANACAĞIZ, MECLİS ÇOĞUNLUĞUNU ALACAĞIZ”

Yeni dönemde yerine getirmek zorunda olduğumuz bir başka hayati görevimiz, birbirlerine düşmanlaştırılan insanlarımızı barıştırmaktır.

Siyasette hakka, hukuka ve milletin tümüne saygılı bir üslup yerleştireceğiz. Türkiye’nin geleceği için ortak kaygıları paylaşan, cumhuriyetin geleceği için ortak bir mücadele vermek isteyen herkesle birlikte yürüyeceğiz. Cumhurbaşkanlığını kazanacağız, Meclis çoğunluğunu alacağız. Hemen ardından, ‘onarım politikalarımızı’ uygulamaya başlayacağız.

Anayasal rejimi canlandıracağız. Hukukun üstünlüğü ilkesini hâkim kılacağız. Ekonomiyi güçlendireceğiz.

“PARLAMENTER DEMOKRASİYİ TEKRAR BÜTÜN KURUMLARIYLA HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Parlamenter demokrasiyi tekrar bütün kurumlarıyla hayata geçireceğiz ve toplumda yaratılan düşmanlıkları ortadan kaldıracağız. Cumhuriyetimizi, çıkardıkları rotasına yeniden oturtacağız.

2023’te, cumhuriyetimizin hak ettiği yüzüncü yıl sevincini, bütün yurttaşlarımızla birlikte huzur ve barış içerisinde kutlayacağız. Gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz onarım döneminde, Türk milletinin cumhuriyete inanmış her ferdiyle birlikte yürümek azmindeyiz.

Büyük milletimizin her ferdini bu Gelecek Bildirgesine ortak olmaya davet ediyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.