Öne Çıkanlar AİLE gündem özeti Melatonin hormonu Kuru Gürültü Covid19 Medikal Aile Terapisi nedir CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Aboubakar Aleksey Navalnıy bahçeli

İnce: Kural Koymazsanız Herkesin Tek Adam Olma Potansiyeli Vardır

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “Denetlemeyi, şeffaflığı, hesap verilebilirliği, kamuda yükselmeyi objektif kriterlere bağlamak. Bütün bunların yaparsanız kişi istese de olamayacak tek adam. Onun için kuralları peşin koymamız lazım. Kuralları koymazsanız, esnek bırakırsanız herkesin tek adam olma potansiyeli vardır” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı İnce, Fox TV’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde ve mitinglerinde kravat takmamasının sebebine ilişkin sorulan soruya İnce, ilişkin “Kravat ile bir derdim yok, kravat takmasını severim. Ama böyle davranmanın daha iyi olacağını, toplumu daha iyi uzlaştıracağını, barıştıracağını, mesaj olacağını, bağırmayan, kavga etmeyen, insanlara dokunabilen, birisi olmak istiyorum. Bu gerekçe ile kravat takmıyorum” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANI OLURSAM KENDİ EVİMDE OTURURUM”

Cumhurbaşkanı olursa Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde oturmayacağını dile getiren İnce, “Belki kendi evimde otururum. Onu çok istiyorum. Kendi evimde oturmak daha keyifli. Çünkü 14 yıl evim yoktu Ankara’da. Son 1,5 yıldır kendi evim kendi evim var. Ben kendi evime daha doyamadım ki. Apartman dairesinde otururum, devletin resmi işleri için Çankaya Köşkü’nü kullanırım. Cumhuriyetin ilk yıllarında olduğu gibi” diye konuştu.

“KILIÇDAROĞLU’NUN KARŞISINA ADAY OLMAM”

“Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamazsanız ne yapacaksınız?” sorusuna İnce, “Sayın Genel Başkan gel banan danışman ol derse danışman olurum, yardımcı ol derse yardımcı olurum. Asla karşısına aday olmam. Çünkü karşısına aday olduğu bir kişiyi Cumhurbaşkanı adayı yapmışsa ben vefalı bir insanımdır. Yanlışlarını söylerim ama kendisi ile böyle bir yarışa asla girmem” şeklinde cevap verdi.

“TBMM’NİN EN ÖNEMLİ GÖREVİ BÜTÇE YAPMAKTIR”

TBMM’nin bir danışma kurulu olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı adayı İnce, meclisin hem denetleme hem yasama faaliyetleri yapması gerektiğini dile getirdi. İnce, “TBMM’nin en önemli görevi bütçe yapmaktır. Bütçe yapmaktan, bu milletin 81 milyonun parasına, puluna sahip çıkmaktan daha önemli bir görevi olabilir mi? Bu görevini devretti meclis. Ben o görevi kullanmayacağım” dedi.

KURAL KOYMAZSANIZ HERKESİN TEK ADAM OLMA POTANSİYELİ VARDIR”

Cumhurbaşkanı olursa “tek adam” olmayacağının nasıl bilinebileceğine yönelik sorulan soruya İnce, sistemi kişiler üzerine değil kurumlar üzerine kurulursa “tek adam” düzeninin olmayacağını belirterek, “Denetlemeyi, şeffaflığı, hesap verilebilirliği, kamuda yükselmeyi objektif kriterlere bağlamak. Bütün bunların yaparsanız kişi istese de olamayacak tek adam. Onun için kuralları peşin koymamız lazım. Kuralları koymazsanız, esnek bırakırsanız herkesin tek adam olma potansiyeli vardır” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.