İnce: Siyaseti Bir Şartla Bırakırım

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, seçilemezse siyaseti bir şartla bırakacağını açıkladı. İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Bırakırım, bay bay Recep, söz veriyorum bırakırım ama bir şartla; benim karşıma bir televizyona çık, tartışalım ondan sonra, söz” dedi.

İnce, Ordu Altınordu Cumhuriyet Meydanı’nda halka seslendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Diyarbakır mitingi tartışması üzerinden yanıt veren İnce, sert konuştu. Diyarbakır mitinginde selfi çektiği fotoğrafı ekrana yansıtan İnce, şunları kaydetti:

“Size şunun sözünü veriyorum, size hiç yalan söylemeyeceğim, Erdoğan gibi yapmayacağım. Muharrem İnce, Diyarbakır mitinginde selfie çekiyor, arkada herkesin elinde Türk bayrağı var. Diyor ki ‘Diyarbakır mitinginde kimsenin elinde Türk bayrağı yoktu.’ Allah’tan korkmaz, kuldan utanmaz, sen nasıl bir yalancısın. Bu ne, görüyorsunuz fotoğrafı.

-MİT, MUHARREM’İ İZLEME TEŞKİLATI MI?

İstihbarata sormuş, alana gelen herkes HDP’liymiş. Bir; Milli İstihbarat Teşkilatı-MİT, bu ‘Muharrem’i İzleme Teşkilatı’ mı? MİT bu işe mi yarıyor? Sana o MİT doğru cevap vermemiş, o meydanda AK Partili kardeşlerim vardı. Bu nasıl bir mantık, MİT’in görevi mi bu? Nereden biliyorsun sen insanları, sen insanları fişledin mi Türkiye’de, nereden biliyorsun HDP’ye oy verdiklerini? Bugün bir insan AK Parti’ye oy verir, yarın değiştirir fikrini başka partiye oy verir. Fişli mi onlar? Bu ülkenin istihbaratı benim mitinglerimi mi takip ediyor? Bu ülkenin istihbaratı, Muharrem İnce’nin mitinglerini takip edeceğine, bomba patlatanları takip etsin.

-“DARBEYİ ENİŞTESİNDEN ÖĞRENEN ADAM İSTİHBARATTAN BAHSEDEMEZ”-

Sen yanındaki 5 yaveri bile doğru düzgün seçememişsin, yaverlerin FETÖ’cü çıktı. Bana istihbarattan söz ediyorsun. Darbeyi eniştesinden öğrenen adam istihbarattan bahsedemez. Darbeyi eniştesinden öğrenen adam bana bunları söyleyemez.”

-“BAY BAY RECEP”-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “birinci çıkamazsan siyaseti bırakacak mısın” sözlerine de yanıt veren İnce şöyle devam etti:

“Bay Muharrem’ diyor bana, bay bay Recep, bay bay… ‘Bay Muharrem, sen birinci çıkamazsan siyaseti bırakır mısın’ diyor. ‘Bay Kemal de rahatlasın’ diyor. Bir kere Kemal Kılıçdaroğlu rahat, rahatsız olan sensin, gidici olan sensin. Birinci olamazsam siyaseti bırakacak mıymışım, daha maça yeni başladık. Bırakırım, bay bay Recep, söz veriyorum bırakırım ama bir şartla; benim karşıma bir televizyona çık, tartışalım ondan sonra, söz. Kaçak güreşme, kaçma. Her yerde diyorsun ki, ‘ben ustayım’, ‘bana da çırak’ diyorsun. Sen nasıl bir çakma ustasın ki çıraktan kaçıyorsun? Gel karşıma çık.”

-“TÜRKİYE’NİN YORGUN BİR ADAMA DEĞİL BİR TAZE KANA İHTİYACI VAR”-

İnce, Birleşmiş Milletler’in açıklamasına göre Türkiye’ye 2.5 milyon Suriyelinin daha gelebileceğini belirterek, “4 milyon Suriyeliye 40 milyar dolar harcadık. Eğer bu seçimi Erdoğan kazanırsa yandık. Dolar 8-10 TL olur, 2.5 milyon Suriyeli daha gelir ve dünyada saygınlığımız yerle bir olur, karanlık günler bekler Türkiye’yi. Türkiye’nin bu zor durumdan çıkabilmesi için yorgun bir adama değil bir taze kana ihtiyacı var” diye konuştu.

-“EFELENMENİN EKONOMİK BEDELİNİ SİZ ÖDÜYORSUNUZ”-

Erdoğan’ın faiz, döviz ne ile kavga ettiyse yükseldiğini ifade eden İnce, “İnce ile kavga etti mi, İnce yükseldi. Dış politikaya bakın. Kavga etmediği insan yok. Hepsinin bir bedelini ödedik. Rusya’yla kavga etti, turistler gelmedi, turizmci çöktü. Domatesleri Rusya almadı, çiftçi çöktü. Almaya ile kavga etti, barışmak için yenilebilir enerji ihalesi verdi. ABD ile kavga etti, gerekmediği halde 11 milyar dolarlık boeing, uçak aldı. Her efelenmenin ekonomik bedeli var, o bedeli siz ödüyorsunuz” dedi.

-“BİZİM KÖYDE ‘KOFTİDEN İŞ YAPIYOR’ DERLER”-

İnce, “İsrail politikasını” soran Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, yine video ile yanıt verdi. “Eskişehir’de bana, ‘Bay Muharrem, İsrail politikan ne, açıkla’ diyor. Önce ‘Bay bay Recep’in politikasını izleyelim” diyen İnce, Erdoğan’ın Büyük Ortadoğu Projesi ve İsrail konusundaki açıklamalarını izletmesinin ardından, şöyle devam etti:

“Önce ‘ben Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanıyım’ diyor, sonra ‘Bunu kim söylediyse alçaktır, namerttir’ diyor. Kendin söyledin. Sonra, Mavi Marmara’da yaşamlarını yitiren vatandaşlarımıza ‘bana mı sordunuz giderken’ diyor, İsrail’e yaranmak için. Erdoğan sana söylüyorum; İsrail’le gizli anlaşma imzaladın mı? Yalan söyleme, imzaladın. İki; petrol taşımacılığı devam ediyor mu? Yalan söyleme, ediyor. Üç; İsrail’den tohum almaya devam ediyor musun, yalan söyleme ediyorsun. Dört; ‘İsrail mallarını boykot etmeyin’ diye okul müdürlüklerine yazı gönderdiniz mi? Beş; Filistinli Türkiye’ye gelirken vize alıyor mu, İsrailli almıyor. Ne diye meydanda palavradan… Bizim köyde ‘koftiden iş yapıyor’ derler. Bırak bu işleri sen, gerçeğe gel. İsrail politikasını tartışmak için, gel o zaman televizyona, çık karşıma. Niye korkuyorsun, korkak mısın sen? Gelemez mi, bence gelecek galiba.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.