Öne Çıkanlar çukurova belediyesi medicana Goggle çin fransa Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva Opr. Dr. Şehvar Nefesoğlu 2023 yılı aralık ayına ilişkin İnşaat maliyet endeksi Ltd. finansal sonuçları Leningrad 19 Ocak 2024 Gündem Özeti 27 Aralık 2023 Gündem Özeti

İnce: Türkiye’nin Çiftçiye Olan Borcunu Ödeyeceğim

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “Türkiye Cumhuriyeti çiftçisine borçludur. Allah’ın izni milletin isteğiyle Cumhurbaşkanı olduğunda Türkiye Cumhuriyeti’nin çiftçiye olan borcunu ödeyeceğim” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı İnce, Manisa’da miting düzenledi. Unutamadığı bir olay olduğunu söyleyen İnce, “O tekmelenen çocuk vardı ya Soma’da. O içime oturdu. ‘O tekme atandan hesabını soracağım’ dedim. Yolda gelirken arkadaşlar dediler ki: ‘Tekme atan Tweet attı, özür diledi.’ 4 sene sonra özür dilemiş, bu da bir erdem. Demek ki, iktidar kendini göstermeye başladı” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERLE BİRLİKTE GELECEKLE İLGİLİ HAYALLER KURACAĞIZ”

Kavga eden değil gelecek konuşan bir Cumhurbaşkanı olacağını dile getiren İnce, gençlere 19 Mayıs’ta Gençlik Bursu, 29 Ekim’de ise Cumhuriyet bursu adı altında 500 TL burs vereceğini hatırlattı. İnce gençlerle ilgili ayrıca, “1 milyon 190 bin öğrenci, 475 lira burs alıyor. Okul bitiyor, okul bittiği anda bu para kesiliyor. Bir anda işte bulamıyorsun babana tekrar muhtaç oluyorsun.  Size öğretmen Muharrem abinizin sözü. Okul bittikten sonra iş bulamazsanız o aldığını 475 lirayı iki sene kesmeyeceğim, söz. İki sene almaya devam edeceksiniz. Sizinle ve gelecekle ilgili hayaller kuracağız” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN ÇİFTÇİYE OLAN BORCUNU ÖDEYECEĞİM”

Devletin milli gelirinin yüzde 1’ini tarımı geliştirmeye harcaması gerektiğini ancak yüzde 1’in yarısını bile tarımı geliştirmeye harcamadığını kaydeden Cumhurbaşkanı adayı İnce, “Türkiye Cumhuriyeti çiftçisine borçludur. Allah’ın izni milletin isteğiyle Cumhurbaşkanı olduğunda Türkiye Cumhuriyeti’nin çiftçiye olan borcunu ödeyeceğim” şeklinde konuştu. İnce, “Çiftçiye destek vermezsen, çiftçi üretmezse ne olur biliyor musunuz? Saman alırsın saman, bezelye alırsın, mercimek alırsın” dedi.

Çiftçilere verilecek mazot fiyatına ilişkin de konuşan Cumhurbaşkanı adayı İnce, “3 ila 3,5 lira arasında çiftçiye mazot vereceğiz, söz. Çiftçinin mazotu ucuz olacak” şeklinde konuştu.

“SENİ İNDİRDİĞİM ZAMAN BUNLAR ZATEN İNECEK”

İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilişkin ise, “Meydanlara geliyor diyor ki ‘Tek dertleri beni indirmek.’ Vallahi değil, billahi değil.  Benim derdim millet. Benim derdim mazotu indirmek, doları indirmek, Euro’yu indirmek, faizleri indirmek, mazot parasını indirmek, benzin parası fiyatın indirmek. Seni indirdiğim zaman bunlar zaten inecek. Bugün, ‘ 24 Haziran’dan sonra döviz düşecek’ demiş. 16 senedir iktidardasın o da bana güveniyor demek ki” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.