Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Shanghai Astronomi Müzesi Kalp Krizi Sebepleri Yeşim Arı Kimdir

İnce Yine Sert Çıktı: Demokrasiyi Yere Göğe Sığdıramayanlar, Neredesiniz?

CHP’li Muharrem İnce, TBMM’nin etkisiz ve yetkisiz hale getirildiğini ifade ederek, “Anlı şanlı sivil toplum kuruluşlarımız nerede? Cumhuriyeti kuran Meclis’in devre dışı bırakılmasına cumhuriyetçi geçinen aydınlarımız, entelektüellerimiz ne diyor? Demokrasiyi yere göğe sığdıramayanlar, neredesiniz? Sizi yetiştiren bu topluma bir uyarı borcunuz yok mu” dedi.

İnce, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Kurtuluş Savaşı’nın Ankara’da kurulan Meclis’le başlatıldığını ve milli mücadeleyi sürdürenlerin tek meşru dayanak olarak milleti temsil eden bu Meclis’e dayandıklarını belirten İnce, milli mücadeleden zaferle çıkan Gazi Meclis, Cumhuriyeti kurdu. Üzerinde durulması gereken konu, Cumhuriyetin kendine bir meclis oluşturmadığı, tam tersine, var olan Meclisin Cumhuriyeti kurduğudur” dedi.

“Topluma Uyarı Borcunuz Yok Mu?”

Kurtuluşun ve kuruluşun baş aktörü olan Meclis’in 24 Haziran seçimleriyle yürürlüğe giren ve ne olduğu belirsiz bir sistemle devre dışı bırakıldığını ifade eden İnce, özellikle “aydınlara” seslenirken, şunları kaydetti.

“Cumhuriyet döneminin temel kurumu olan ve demokratik gelişmemizin zeminini teşkil eden Meclisimiz 21. yüzyılın başlarında işlevsiz bırakıldı. Bırakın katılımcı demokrasiyi, temsili demokrasinin bile gerisine düştük. Meclis etkisiz ve yetkisiz hale getirildi. Artık bir danışma meclisi bile değil.

‘Çağdaş muhafazakâr’ anlayışla hiçbir ilgisi olmayan ‘eğitimli yobazlara’ sormuyorum. Kendini muhafazakâr zanneden bilgisiz ve ilgisizlere sormuyorum çünkü onların cevabı yok, saplantıları ve ezberleri var. Demokrasiye inandığını iddia edenlerin sesi neden çıkmıyor?

‘Katılımcılık şampiyonu’, özellikle Avrupa fonlarıyla beslenen ‘projeci’ aydınlarımız ve anlı şanlı sivil toplum kuruluşlarımız nerede? Cumhuriyeti kuran Meclis’in devre dışı bırakılmasına cumhuriyetçi geçinen aydınlarımız, entelektüellerimiz ne diyor?

Entelektüel ahlak olmadan sahip olunan entelektüel bilgi ‘aydın’ olmaya, halkı aydınlatmaya yetmiyor. İnsanlarımızın tam da ihtiyacı olduğu dönemde gerekli uyarıları yapmaktan çekinen bilgi sahiplerine, sahip oldukları bilginin ne faydası var?

Demokrasiyi yere göğe sığdıramayanlar, neredesiniz? Sizi yetiştiren bu topluma bir uyarı borcunuz yok mu?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.