Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Pandemi yunanistan esnaf Akşener

İnce’den Erdoğan’a: Gel Erkekçe Yarışalım

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, “Adil yarış yapacaksak tamam uçakların olsun, helikopterlerin olsun, paran olsun, örtülü ödeneğin olsun ama Meral Akşener’in imzasıyla uğraşma, Temel Karamollaoğlu’nun imzasıyla uğraşma, Doğu Perinçek’in imzasıyla uğraşma, Selahattin Demirtaş’ı hapiste tutma, Muharrem İnce’ye iftira atma. Gel erkekçe yarışalım. Erkekçe” dedi.

İnce, cumhurbaşkanı adaylığının ardından ilk mitingini memleketi Yalova’da yaptı. Yalova Cumhuriyet Meydanı’ndan seçim startını veren İnce, özetle şunları söyledi:

“24 Haziran’da sandığa gideceğiz. Bir partinin 20’den fazla milletvekili varsa grup kuruyorsa o milletvekilleri aday gösteriyor. Eğer 20’den fazla milletvekili yoksa imza toplayacak, 100 bin imza, niye, zorlaştırmak için. Kendisi devletin uçağına binecek, kendisi devletin helikopterine binecek, örtülü ödeneği kullanacak. Her şeyi olacak. Sayın Akşener’e imza vermek isteyenlere FETÖ’cü diyecek. Saadet Partisini karalayacak. Selahattin Demirtaş’ı hapse atacak. CHP’ye iftira atacak. Böyle yarış olur mu? Birinin elini bağla, birinin kolunu bağla, birinin ayağını bağla. Buradan ilan ediyorum, CHP üyelerine onlara talimat veriyorum, vatandaşlarımızdan da rica ediyorum, Sayın Akşener’e, Sayın Karamollaoğlu’na, Sayın Perinçek’e, kim aday olmak istiyorsa gidin hepiniz imza verin, demokrasi budur. Ben HDP’li değilim. HDP’nin dünya görüşüyle benim görüşüm bağdaşmaz. Ben Saadet Partili değilim. Ben Saadet Partisi gibi düşünmüyorum. Ben İYİ Partili de değilim. Ben İYİ Parti gibi de düşünmüyorum. Ben sapına kadar CHP’liyim. Ama HDP’liler de bu memleketin evladı. MHP’liler de bu memleketin evladı, İYİ Partililer de bu memleketin evladı. AK Partililer de bu memleketin evladı. CHP’liler de bu memleketin evladı. Adil yarış yapacaksak tamam uçakların olsun, helikopterlerin olsun, paran olsun, örtülü ödeneğin olsun ama Meral Akşener’in imzasıyla uğraşma, Temel Karamollaoğlu’nun imzasıyla uğraşma. Doğu Perinçek’in imzasıyla uğraşma. Selahattin Demirtaş’ı hapiste tutma. Muharrem İnce’ye iftira atma. Gel erkekçe yarışalım. Erkekçe.

BAHÇELİ’YE YANIT VERDİ

Dün yine beni üzen bir şey oldu. Sayın Bahçeli ‘bu Muharrem İnce’ diyor, ‘CHP’nin cumhurbaşkanı adayı MHP’ye’ diyor ‘husumet besliyor’ diyor. Buna cevabı Yalovalı Ülkücüler verir. Biz ikinci Yalova belediye seçimlerini Ülkücülerin katkılarıyla aldık. Onlar destek oldular bize. Benim MHP’ye ya da Ülkücülere hiçbir husumetim yoktur. Tam tersine Yalova’da ikinci seçimlerde bize oy verdiler, bunu biliyorum, görüşmeleri de ben yaptım ben ama Sayın Bahçeli, ‘şehitlere kelle’ diyen milliyetçiliği ayaklar altına alan birine bir partiyi yaslıyorsunuz, itirazım sanadır sana.

“BENİ SEÇTİĞİNİZDE EN KISA SÜREDE PARLAMENTER SİSTEME DÖNECEĞİZ”

Beni seçtiğinizde en kısa sürede parlamenter sisteme döneceğiz. O sarayda asla oturmayacağım. Orayı iyi bir emlakçı arıyordum, satacaktım ama arkadaşlar, milletvekilleri karşı çıktı sonunda kararı verdik orayı bu ülkenin en yüksek puanı almış akıllı, zeki çocuklarına üniversite yapacağım.

“SİZE İKİ SÖZÜM OLSUN”

Cumhurbaşkanı olduğumda size iki sözüm olsun. Bir, terör nereden gelirse gelsin, terörle emin adımlarla en kararlı şekilde mücadele edeceğim. İki, yolsuzluklarla mücadele. Pazartesi günü malvarlığımı Yalova basınına göndereceğim.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.