Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi soner çetin recep tayyip erdoğan binali yıldırım

İnce’den, Kılıçdaroğlu’na Onursal Başkanlık Teklifi

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “Sayın Kılıçdaroğlu’ndan bana bir teklif gelmedi. Ama benden Sayın Kılıçdaroğlu’na bir teklif gitti. Ben şöyle söyledim. Bu devlet adamlığının devam etmesi gerektiğini, kendisiyle bir yarışın içinde olmak, bir rekabet içinde olmak istemediğimi ama milletin de bu cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında duyduğu, gördüğü, yaşadığı bir umut var, bunu kaybetmememiz gerektiğini ve kendisi isterse olağanüstü kurultayı toplayarak benim genel başkan olabileceğimi, kendisinin onursal genel başkan olacağını ve bir abi kardeş ilişkisi içerisinde kendisi grup başkanı olarak parlamentodaki çalışmaları ve onursal genel başkan olarak bu çalışmaları yürüteceğini benim de genel başkan olarak Edirne’den Ardahan’a çalışacağımı, partiyi seçimlere hazırlayacağımı böyle bir teklifte bulundum” dedi

İnce, Meclis’te kaydını yaptıran CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel’in rozetini taktı.

“SEÇİMİ DEĞERLENDİRDİK”

İnce, dün akşam CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesine ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak, “Sohbet ettik, eşlerimizle birlikte, yemek yedik, seçimi değerlendirdik, konuştuk” dedi.

“BENDEN SAYIN KILIÇDAROĞLU’NA BİR TEKLİF GİTTİ”

“Karşılıklı bir teklif oldu mu?” sorusuna İnce, “Sayın Kılıçdaroğlu’ndan bana bir teklif gelmedi. Ama benden Sayın Kılıçdaroğlu’na bir teklif gitti. Ben şöyle söyledim, gizlim, saklım yok benim. Sayın Genel Başkan’a büyük bir devlet adamlığı yaptığını, İYİ Parti’ye 15 milletvekili göndermeden başlayan ve kurultayda kendisine rakip olmuş birini cumhurbaşkanı adayı yaparak milletin gönlünde taht kurduğunu, bu devlet adamlığının devam etmesi gerektiğini, kendisiyle bir yarışın içinde olmak, bir rekabet içinde olmak istemediğimi ama milletin de bu cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında duyduğu, gördüğü, yaşadığı bir umut var, bunu kaybetmememiz gerektiğini ve kendisi isterse olağanüstü kurultayı toplayarak benim genel başkan olabileceğimi, kendisinin onursal genel başkan olacağını ve bir abi kardeş ilişkisi içerisinde kendisi grup başkanı olarak parlamentodaki çalışmaları ve onursal genel başkan olarak bu çalışmaları yürüteceğini benim de genel başkan olarak Edirne’den Ardahan’a çalışacağımı, partiyi seçimlere hazırlayacağımı böyle bir teklifte bulundum” dedi.

“Sayın Kılıçdaroğlu’nun bir yanıtı oldu mu?” sorusuna da İnce, “Evet ya da hayır bir şey demedi. Yani ben bu teklifi yaptım” yanıtını verdi.

“Siz ne öngörüyorsunuz?” sorusuna da İnce, “Bilemiyorum yani kendi takdiridir. Bunu kendisi değerlendirecek, gerisine bakacağız artık” yanıtını verdi.

“BEN İMZA TOPLAMAYACAĞIM”

“Hayır derse siz imza toplama yoluna gidecek misiniz?” sorusuna da İnce, “Hayır ben imza toplamayacağım ama hayır derse örgüt kendisi çözecektir bu işi” dedi.

“Sayın Bahçeli sizi aradı mı, bugün bir köşe yazarı yazmış” sorusuna da İnce, “Hayır aramadı. Bu aralar köşe yazarları çok ilginç yazılar yazıyorlar, onları okumamaya çalışıyorum ” dedi.

“Kılıçdaroğlu bu teklifiniz karşısında şaşırdı mı?” sorusuna İnce, “Ben sadece teklifimi söyledim” dedi.

“Devlet adamlığı neyi gerektirir?” sorusuna da İnce, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun yaptığı iki hamle devlet adamlığıdır geçmişte” derken “Bu aşamada ne gerektirir” sözüne de, “Devlet adamı onu takdir eder” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.