Öne Çıkanlar diyarbakır Kent azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Ayyuka CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu Funda Arar

"İnşallah Son Dönemdeki Gelişmeler Bu Bakımdan Tüm Dünya İçin Bir Dönüm Noktası Olacaktır”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör örgütlerini kullanarak bölgemizde ve dünyada istedikleri gibi at oynatabileceklerini sananlar bu işin o kadar kolay olmadığını artık kabul etmelidir. Bu gerçeği sürekli hatırlatmaktan biz bıktık, ama birileri aynı yanlışları yapmaktan hala yorulmadı. İnşallah son dönemdeki gelişmeler bu bakımdan tüm dünya için bir dönüm noktası olacaktır.” dedi. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kayseri il başkanlığı tarafından düzenlenen teşkilat yemeğine katıldı.

Kayseri il başkanlığı tarafından düzenlenen teşkilat yemeğine katılarak bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına Bosna-Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'i ölüm yılı dolayısıyla rahmetle anarak ve dün vefat eden “Kudüs şairi” Türk yazar ve düşünce adamı Nuri Pakdil'e de bir kez daha Allah'tan rahmet dileyerek başladı. 

“TÜRKİYE BUGÜN TARİHİNİN EN ÖNEMLİ MÜCADELELERİNDEN BİRİNİ VERİYOR”

Milletten aldığı desteğin her zaman en büyük güç ve moral kaynakları olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siyasete girdimiz günden beri attığımız her adımda milletimizle birlikte yol yürüdük. Hatırlayın, partimizin ilk çıkış noktası da Kayseri olmuştur, buradan yola çıkmıştık. AK Parti iktidarları döneminde hangi başarıya imza atmışsak, hangi mücadeleden yüzümüzün akıyla çıkmışsak hepsinin de gerisinde Allah’ın yardımı ve milletimizin desteği vardır” dedi.

Türkiye’nin bugün tarihinin en önemli mücadelelerinden birini verdiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kayseri’de karşılaştığımız manzara bize milletimizin tek yürek, tek yumruk hâlinde yanımızda olduğunu gösteriyor. Böyle bir milletin evladı olarak doğduğum ve yaşadığım için Rabbime hamdediyorum” diye konuştu.

“Tefrika hastalığını bünyemizden uzak tuttuğumuz müddetçe ne siyasi ne ekonomik ne askeri hiçbir tehdit bizi hedeflerimizden alıkoyamaz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Medeniyet değerlerimize, tarihimize, kültürümüze, hepsinden önemlisi imanımıza sıkı sıkıya bağlı olduğumuz müddetçe yel kayadan ne götürür misali hiçbir fırtına bizi yıkamaz. Çok çalıştığımız, disiplini elden bırakmadığımız, yardımlaştığımız, kendimize güvendiğimiz müddetçe hiç kimse büyümemizi, güçlenmemizi engelleyemez. Kayseri işte tüm bu değerleri en iyi yaşatan, böyle olduğu için de Türkiye’nin hep yükselen yıldızı konumunda bir şehir olmuştur” ifadelerini kullandı.

“BÖLGEMİZDEKİ VE DÜNYADAKİ HER GELİŞMENİN BİZİ YAKINDAN İLGİLENDİRDİĞİNİ BİLİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birinci Dünya Savaşı’nın ardından kurulan, İkinci Dünya Savaşı’nın ardından tahkim edilen, soğuk savaşın bitmesiyle de daha sinsi yöntemlerle varlığını sürdüren çarpık sistemin çatırdadığına, büyük bir dönüşüm sürecinin her alanda ve her yerde sancılarının yaşandığına dikkati çekerek, “Türkiye gibi kimi ülkeler çarpık sisteme itiraz ve hatta isyan ederek adalet taleplerini açıkça dile getiriyor. Kimi ülkeler ve toplumlar ise hala teslimiyet psikolojisi içinde hareket ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Türk milletinin tarihinin her dönemi gibi bugünde istiklali ve istikbali için gerekirse tüm dünyayı karşısına alabileceğini bir kez daha ispatladığını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Türkiye’yi diledikleri gibi oynayabilecekleri, itip kakabilecekleri, istediklerini yaptırabilecekleri, elindekileri alabilecekleri bir devlet sananlar inanıyorum ki, son gelişmelerle bir kez daha derslerini almışlardır. Esasen bizim hiç kimseyle kavga etmek, hele hele fiziki müdahalede bulunmak gibi bir gayemiz yoktur. Türk milleti tarihin gördüğü, görebileceği en barışsever, insani duyarlılıkları yüksek, hak ve adalet sevdalısı bir millettir. Tek bir şartla, kimse bizim bayrağımıza, ezanımıza, toprağımıza, devletimize el uzatmayacak, yan gözle dahi bakmayacak, hele hele saldırmayı aklından bile geçirmeyecektir. Bu şartı kabul eden herkesle birlikte yaşamaya da, birlikte çalışmaya da, birlikte yürümeye de hazırız. Terör örgütlerini kullanarak bölgemizde ve dünyada istedikleri gibi at oynatabileceklerini sananlar bu işin o kadar kolay olmadığını artık kabul etmelidir. Bu gerçeği sürekli hatırlatmaktan biz bıktık, ama birileri aynı yanlışları yapmaktan hala yorulmadı. İnşallah son dönemdeki gelişmeler bu bakımdan tüm dünya için bir dönüm noktası olacaktır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin kendi güvenliğini sağlamanın yanında, küresel düzeyde adaletin ve huzurun sağlanmasına da öncülük edeceğine vurgu yaparak, “Meseleye böyle baktığımız için bölgemizdeki ve dünyadaki hemen her gelişmenin bizi yakından ilgilendirdiğini biliyoruz. Geçen her gün, her yıl bizim bu konudaki haklılığımızı ortaya çıkartıyor. Bu ülkede hâlâ Türkiye’nin Afrika’da ne işi var, Türkiye’nin Suriye’de ne işi var, Türkiye’nin Libya’da ne işi var, Türkiye’nin Balkanlar’da ne işi var diyebilenler çıkabiliyor. Halbuki kafalarını gömdükleri topraktan çıkartıp şöyle bir etraflarına bakınsalar Türkiye’nin niçin oralarda olması gerektiğini anlayacaklar. Ama emin olun, milletimiz kafalarına vura vura onlara da bu gerçekleri gösterecektir” dedi.

“BAŞARIMIZIN GERİSİNDE DEĞİŞİMİN, GELİŞMENİN ÖNEMİNE OLAN İNANCIMIZ YATIYOR”

AK Parti’nin bugünün selameti, geleceğin de aydınlığı için var gücüyle mücadele ettiğini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk günkü heyecan, azim ve kararlılıkla çalıştıklarını, bu anlayışla da AK Parti 7. Büyük Kongre sürecini başlattıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Başarımızın gerisinde değişimin, yenilenmenin, tazelenmenin, gelişmenin önemine olan inancımız yatıyor. Kendi tabii seyri içinde yaşanan bu süreci hizmet yarışında bayrak değişimi olarak görüyoruz. Her fırsatta ifade ettiğim gibi AK Parti’nin gönlü 82 milyonun tamamını içine alıyor. AK Parti’nin kapıları da ülkesine ve şehrine hizmet etmek isteyen herkese sonuna kadar açıktır, bizim kapımız kimseye kapalı değil” ifadelerini kullandı.

Tüm vatandaşları AK Parti saflarında görev almaya, hizmet yarışına katılmaya davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kaderi ülkesinin kaderiyle âdeta etle tırnak gibi iç içe geçmiş bir partinin mensupları için üstlenilen her sorumluluk şereflidir, önemlidir, başarı göstermeye uygundur” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kadın ve gençlik kollarında görev yapan partililere seslenerek, şöyle devam etti: “AK Parti’nin geleceği sizlersiniz. Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınların gönüllerini fetih edememiş bir partinin geleceği yok demektir. Milletimizin istikbalinin teminatı olan gençlerimiz için çekim merkezi hâline dönüşememiş bir partinin de akıbeti meçhuldür. Her binada, her sokakta, her mahallede, her ilçede, her ilde kadınlarıyla, gençleriyle milletimizin tamamının kendini içinde bulduğu bir AK Parti kimliği inşa etmek ve güçlendirmek mecburiyetindeyiz. Geçtiğimiz 18 yıldaki tecrübelerimiz ışığında önümüzdeki dönemde bu doğrultuda çok sıkı bir çalışma ortaya koymakta kararlıyız. Şimdiden çevremize bu nazarla bakmalı ve en güçlü, en donanımlı, en kabiliyetli, en çalışkan, en imanlı, ihlaslı, muhabbetli insanları partimize kazandırmalıyız. Unutmayınız, Türkiye ne kadar güçlüyse AK Parti o kadar güçlüdür. AK Parti ne kadar güçlüyse Türkiye’nin önü de o kadar açıktır.” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.