Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

İrgil: “Altyapısız Cehalete Yol Alıyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Ensar,Birlik Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti’ne değinerek Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) seslendi. İrgil, MEB’in vakıflarla yaptığı protokollerin hangi hedefe ulaşmakta yararlı olacağını kamuoyuna açıklamasını isterken, “Değerleri örseleyerek, varolanları karalayarak tek tip anlayışları hakim ve hükümran kılmanın meyvesi altyapısız cehalet olacak” dedi.
 
Söz konusu protokollerle eğitim alanındaki faaliyetlerde görevli vakıf personeli ücretinin bakanlık tarafından ödenmesine de sert çıkan İrgil şu ifadeleri kaydetti:
 
“Bütçe yok diye kadrolu öğretmen atamayan MEB, yüz binin üzerinde atanmayı bekleyen ve mülakat mağduru öğretmen varken ‘öğretmenimsi’ kişilere bütçe ayırıyor. MEB, kimin hakkını kime yediriyor? Bu parayı nereden kesip buraya aktarıyor? Asıl dert; öğretmen olabilmek için eğitim ve formasyon alan, KPSS’lerde ter döken, sözleşmeye zorlanan, mülakatlarda mağdur edilen öğretmenleri kapının dışında bırakmak mı? Mesleği öğretmenlik olanların yerine kimlikleri ve liyakatleri belli olmayanları mı getirmek? Tüm bunları çıkıp açıklamak, en başta işsizlikten perişan olan öğretmenlere izah etmek zorundalar.”
 
“Yoksa Akılsız MEB’in Cezasını Önce Çocuklar, Sonra Ülkemiz Çekecek”
 
Başta Ensar Vakfı olmak üzere MEB’in yanıtlaması gereken pek çok soru olduğunu vurgulayan İrgil, “Görüyoruz ki, Milli Eğitim Bakanlığı ülkede bir yıkıma neden olan cemaatten sonra dini değerleri önceleyen bu vakıflarla arasına mesafe koymak bir yana yakınlığını iyiden iyiye meşrulaştırıyor. MEB, diğerlerinden daha ayrıcalıklı bir protokole imza attığı Ensar’ı da kendisine yeni yoldaş mı seçti acaba? MEB, artık dini değerleri içeren anlayışı önceleyen vakıflar olmaksızın, eğitim faaliyetlerini yürütemez halde mi? Yoksa alıştıra alıştıra topluma söylemek istediği şey, bunun dışında bir hedefi olmadığı mı? Söyleye söyleye dilimizde tüy bitti; milli eğitim işini vakıflara, derneklere devretmek, imkanı olanları özel okullara parası olmayan garibanı ise imam hatibe mecbur etmek değildir. Toplum da artık bunu anlamalı, eğitim doğuştan haktır ve eşit, ulaşılabilir, nitelikli, ücretsiz olmalıdır. Yoksa akılsız MEB’in cezasını önce çocuklar, sonra ülkemiz çekecek” ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.