Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

"İstanbul'da Yeni Bir Dönem Başlatıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eyüpsultan mitinginde yaptığı konuşmada, “Ülkemizin en önemli markası olan İstanbul'da birbirinden kıymetli 350 ecdat yadigârını restore ederek gelecek nesillere emanet ettik. Şimdi millet bahçeleriyle, millet kıraathaneleriyle İstanbul'da yeni bir dönem başlatıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında İstanbul’da Eyüp Sultan Mitingine katıldı.  Eyüp Sultan Camii Meydanında düzenlenen mitingde konuşma yapan Erdoğan, Eyüpsultan ilçesinin kendileri için herhangi bir ilçe olmadığını, Eyüp Sultan Hazretlerinin ismini taşımanın, ilçe için başlı başına bir ayrıcalık olduğunu belirtti. 

İstanbul’u ve Eyüpsultan’ı sadece sevmekle kalmayıp ilçeye eşi benzeri görülmemiş hizmetler kazandırdıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’a sadece eğitim alanında 7,5 milyar, sağlıkta 4 milyar, toplu konutta 49 milyar, ulaşımda 94,5 milyar liralık yatırım yaptıklarını aktardı.

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KÜTÜPHANESİ OLACAK RAMİ KIŞLASI’NDAKİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Şehirdeki 350 tarihî eseri restore ettiklerini, 6 milyon ciltlik kitabı ve geleneksel tezyini sanatlar atölyeleri olan Türkiye’nin en büyük kütüphanesi olacak Rami Kışlası’ndaki çalışmanın hâlen devam ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaray’dan Avrasya Tüneline, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden Osmangazi Köprüsü’ne, İstanbul-İzmir ve Kuzey Marmara Otoyollarından 475 kilometreyi bulan bölünmüş yollara kadar ulaşım sorununa çözüm getirecek pek çok projeyi hayata geçirdiklerini hatırlattı.

Millet bahçeleri ve millet kıraathaneleriyle İstanbul’da yeni bir dönemi başlattıklarını, önümüzdeki dönemde üç katlı İstanbul Tüneli ve Kanal İstanbul ile yüzlerce kilometrelik metro hatları başta olmak üzere, gündemlerinde daha pek çok projenin olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Eyüpsultan’ın ulaşım sorunlarını çözmek için de 15,3 kilometrelik Habibler-Edirnekapı-Topkapı Tramvay Hattını, Eyüpsultan Piyer Loti Teleferik Hattı’nı, Silahtarağa Caddesi ile Gaziosmanpaşa Caddesini birbirine bağlayan Silahtarağa Tünelini hizmete aldıklarını dile getirdi.

24,5 km uzunluktaki Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı’nın, 10,1 km uzunluktaki Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy Tramvay Hattı’nın, 37,5 km uzunluktaki Gayrettepe-Kemerburgaz-Yeni Havalimanı Metro Hattı’nın inşaatlarına devam edildiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilçede 9 adet köprü ve kavşağı, 415 araç kapasiteli 2 otoparkı, Alibeyköy cep otogarını hizmete sunduklarını, ilçedeki 23 tarihî eseri restore ettiklerini, ilçedeki 14 eski okulu yıkıp yeniden inşa ettiklerini aktardı.

“MİLLETE HİZMET ETMEK NASİP İŞİDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eyüpsultan’da hizmete sunulan, yapımları devam eden, ihale ve proje aşamasında olan diğer yatırım ve hizmetlerden de örnekler vererek, “Her şey gibi, millete hizmet etmek de nasip işidir. Bazıları, hayatları boyunca bu şerefe nail olamıyor” diye ekledi.

O günkü CHP yönetiminde sokakları çöpe, çukura, çamura teslim edilen, aynı zamanda bir büyük yağmaya maruz bırakılan İstanbul’un belediye başkanlığını 1994’te devraldıktan sonra birkaç yıl içinde bambaşka bir İstanbul’un ortaya çıkmasını sağladıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu şehir için, bu şehrin insanları için hiçbir şey yapmayanlar, bizim çalışmalarımızı engellemek için adeta seferber oldular” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sonuçta allem ettiler-kallem ettiler bizi görevimizden uzaklaştırıp demir parmaklıklar arkasına göndermeyi başardılar. Ne oldu? Gittik 4 ay 10 gün yattık, çıktık, partimizi kurduk, 16 ay sonra tek başımıza iktidara geldik olay bu kadar basit. Ve bizim milletimizle aramızda kalpten kalbe giden, gönülden gönle giden bir yol var. Cezaevinin duvarları ve demirleri bu yolu kapatmaya yetmedi” şeklinde konuştu.

Daha sonraki dönemde de her ilçesini, her caddesini, her sokağını bildiği bu şehrin eksiklerinin giderilmesi için bakanlıklar ve belediyelerle yoğun bir mesai yaptıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün İstanbul’un hâlâ eksikleri yok mu? Elbette var. Ama bu İstanbul, 25 yıl öncesinin İstanbul’u değil. Dolayısıyla bu İstanbul’un eksiklerinin, ihtiyaçlarının, beklentilerinin çeyrek asır öncesiyle bir ilgisi yok” sözlerine yer verdi.

Bugün İstanbullular için, CHP’li belediyelerin olduğu kimi ilçeler hariç, çöplerin toplanmasının gayet tabi bir hizmet olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine millet için musluğunu açtığında tertemiz suyun akmasının zaten olması gereken bir hadise olduğunu, metroda, metrobüste, modern otobüslerde seyahat etmenin, hava durumuna bağlı olmaksızın Marmaray’la, Avrasya Tüneli’yle karşıdan karşıya geçmek gayet tabi bir hâl aldığını vurguladı.

“ŞU ANDA İSTANBUL VE DİĞER İLELRDE KALİTE HÂKİM”

Şu anda İstanbul’da ve diğer illerde artık kalitenin hâkim olduğunu hatırlatarak, “Nereden geldiğimizi bilmezsek, bugün bulunduğumuz yerin kıymetini anlayamayız, nereye gideceğimizi de bilemeyiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti iktidarları dönemi öncesindeki şartların, Türkiye’nin bu dönemde nereden nereye geldiğinin büyükler tarafından gençlere anlatılması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart’ta sadece belediye başkanlarının seçilmeyeceğinin, aynı zamanda şehrin ve ülkenin geleceği için de tercihte bulunulacağının altını çizdi ve şunları ekledi: “Bir yanda ülkesi ve milleti için gece-gündüz çalışan Cumhur İttifakı var, diğer yanda ise kendi çıkarları ve hırsları uğruna terör örgütleriyle daha iş birliği yapmaktan kaçınmayan bir başka ittifak var. Bir yanda İstanbul’a ve Türkiye’ye verdikleri hizmetleriyle temayüz etmiş belediye başkan adayları var, diğer tarafta millete hakaret eden, milleti tahkir eden, küçümseyen, hatta hızını alamayıp azarlayan bir zihniyet var.”

Vatandaşlardan 31 Mart’ta ülkeye, geleceğe, sandığa, demokrasiye ve millî iradeye sahip çıkmalarını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını “Allah birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin” temennisiyle tamamladı.

Anahtar Kelimeler:
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.