Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

“İstanbul-İzmir Arasını 8 Saatten 3,5 Saate İndirecek Otoyol Projesini Bu Yıl Bitiriyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın ilk ortak mitinginin düzenlendiği İzmir’de yaptığı konuşmada, “İzmir’de 79 senede 425 kilometre bölünmüş yol yapılmıştı, biz bunu 828 kilometreye çıkardık. İstanbul ile İzmir arasını 8 saatten 3,5 saate indirecek İstanbul-İzmir Otoyolu projemizi bu yıl bitiriyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte, Cumhur İttifakı kapsamında düzenlenen İzmir ortak mitingine katıldı.

“CUMHUR İTTİFAKI’NI 15 TEMMUZ'DA DARBECİLERE KARŞI BİRLİKTE MÜCADELE EDERKEN KURDUK”

MHP Genel Başkanı Bahçeli ile ilk ortak mitinglerini İzmir’de yaptıklarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın köklerinin, “411 el kaosa kalktı”  manşetlerinin atıldığı dönemlere kadar gittiğini, ittifakı masa başında değil, 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı birlikte mücadele ederken meydanlarda, sokaklarda kurduklarını vurguladı.

Seçim ittifaklarının, bu mücadele birlikteliğinin tabii bir sonucundan ibaret olduğunu ve birlikteliklerinin pazara kadar değil, mezara kadar süreceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk siyasetinin son yıllardaki en dirayetli siyasetçisi olarak gördüğüm Sayın Bahçeli’yle birlikte ülkemizin önüne kurulan tuzakları birer birer bozarak yolumuza devam ediyoruz” dedi.

İzmir’in, Cumhur İttifakı’nın en büyük başarıyı gösterdiği yerlerin başında geleceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ve MHP’ye gönül verenlere bugüne kadar sergiledikleri asil duruş için şükranlarını ifade etti.

İzmir’in; Atatürk’ün, Menderes’in, Özal’ın gözde şehri olduğunu ve kendisinin de şehri hasbi bir muhabbetle sevdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü bu şehirden her fikirden, görüşten insan çıkar; ama bir tek vatan haini çıkmaz. İzmir’i işgal eden düşmana ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin’in hemşerilerine başka türlüsü de zaten yakışmaz” diye konuştu.

İZMİR İÇİN TEK BİR HİZMETİ OLMAYANLAR, YILLARCA BU ŞEHRİ KORKULAR ÜZERİNDEN İSTİSMAR ETTİ”

Birilerinin, terör örgütünün desteğiyle bu şehirde kendine yol açmaya çalıştığını, İzmir için dişe dokunur tek bir hizmeti olmayanların, yıllarca bu şehri belli değerler ve korkular üzerinden istismar ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti 17 yıldır iktidarda. Soruyorum size, bunların dile getirdikleri korkulardan hangisi doğru çıktı?” diye ekledi.

Yıllarca Atatürk’ün istismar edildiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan bu istismarı yapanların, Atatürk’ün Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma vasiyetine tırnak ucu kadar bir katkılarının olmadığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları ekledi: “Hadi katkılarını bir kenara bıraktık, en azından ecdadın emanetine saygı duyduklarına şahitlik ettiniz mi? Adını, Aydınoğlu Gazi Umur Bey’den alan Gaziemir’in ilk fethedilen yeri Seydiköy’dür. Gazi Umur Bey, tam 8 asır önce, burayı fetheden Seydi Baba adına bir türbe yaptırıyor. Bunlar, Seydi Baba’nın türbesini tarumar edip, yerini de bir besi çiftliğine peşkeş çektiler. Yunan’ın burayı işgal ettiğinde cesaret edip yapamadığını, maalesef bunlar gerçekleştirdiler. Aynı şekilde, yıllardır yönettikleri bu şehirde, hiçbir sorunu çözemedikleri gibi, hükûmet tarafından yapılan yatırımları bile doğru dürüst değerlendiremediler.”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) büyükşehir belediye başkan adayına, parti genel merkezinden il teşkilatına kadar bütün CHP’nin karşı olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu adayın CHP Genel Başkanının kendi adayı olduğunu, adaylık icazetini İzmir’den değil Kandil’den aldığını; İzmir’e hizmet etmek, yatırım getirmek ve proje üretmek gibi bir derdinin olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar İzmir’e, ‘ceketimizi assak bile kazanırız’ diye baktıkları için, İzmirlileri umursamıyorlar. Amaçları, belediye yönetimini CHP görüntüsü altında bölücü örgüte teslim etmektir” şeklinde konuştu.

“MİLLETİMİZDEN GİZLEDİĞİMİZ, SAKLADIĞIMIZ HİÇBİR ŞEY YOK”

Aynı durum diğer şehirlerde de yaşandığını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakı partileri saklamaya çalışsa da bölücü örgütün emrindeki partinin eş başkanının bu gerçeği açıkça ifade ettiğini dile getirdi ve söz konusu parti eş başkanının “Mansur Yavaş da, Ekrem İmamoğlu da HDP’nin oylarıyla seçildiğini bilecek” şeklindeki ifadesini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir’de de aynı oyunun oynandığını; Menderes, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova, Karabağlar, Çiğli ve diğer ilçelerde, CHP’nin belediye meclis üyeleri listesinde bölücü terör örgütü kontenjanından pek çok ismin olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Söyleseniz bunu da inkâr ederler. Peki, öyleyse, geçmişte İzmir’deki her seçimde, büyükşehirde ve ilçelerde aday gösteren bu parti 31 Mart’ta niye listelerde görünmüyor? Çünkü bu seçimde, kendi adıyla değil CHP adına yarışıyor. Aynı şekilde, adı iyi kendi karışık partinin büyükşehirde ve ilçelerin, birkaçı dışında adayı var mı? Yok. Çünkü onlar da kendileri için değil CHP ve bölücü örgütün emrindeki parti için çalışıyor. Bu maskeli baloya ne gerek var? Biz de seçimlere ittifakla giriyoruz. Cumhur İttifakı olarak çıktık, delikanlıca, mertçe, açıkça milletimize hangi şartlarda, nasıl bir birliktelik içinde olduğumuzu söyledik. İzmir’de, büyükşehir adayımız belli, ilçe adaylarımız belli; milletimizden gizlediğimiz, sakladığımız hiçbir şey yok. Söyleyeceklerimizi kuşdiliyle, işmarla değil, suflörler aracılığıyla değil, açıkça ifade ediyoruz. Buna karşılık öteki tarafta neyin ne olduğu belli değil.”

İzmir’de ve pek çok yerde olduğu gibi, kimin kimi desteklediği belli olmayan bir ittifaktan Türkiye’ye bir hayır gelmeyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlerden bu maskeli baloyu, bu matruşka oyununu, bu bukalemun siyasetini 31 Mart’ta sona erdirmenizi bekliyorum. Milletin karşısına açıkça çıkma cesareti olmayanlara ne belediye, ne ülke yönetimi teslim edilemez” ifadelerini kullandı.

“İZMİR’İ CUMHURİYET TARİHİNDE GÖRÜLMEMİŞ HİZMETLERLE TANIŞTIRDIK”

“Cumhuriyetin sadece adını kullanıp, cumhura da, millî iradeye de, istiklalimize de, istikbalimize de saygısı olmayanlara derslerini bu seçimde vereceğinize inanıyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmirlinin iradesini babalarının tapulu malı gibi görerek, karanlık pazarlıklarda pey olarak ortaya sürenlere ağızlarının payının sandıkta verileceğine inandığını dile getirdi.

İzmir’i sadece sevmekle kalmayıp şehri Cumhuriyet tarihinde görülmemiş hizmetlerle tanıştırdıklarını belirterek, son 17 yılda İzmir’e 67 milyar liralık yatırım yaptıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimde şehre 2 milyar lira yatırımla 9 bin 687 yeni derslik, 3 yeni devlet üniversitesi, 6 bin 330 kişi kapasiteli yurtlar, gençlik merkezleri, spor salonları, olimpik yüzme havuzu kazandırdıklarını aktardı.

15’er bin seyirci kapasiteli Göztepe ve Alsancak Stadyumlarının inşasının yılsonuna kadar biteceğini, yapımına İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı davalar ve Karşıyaka Belediyesi’nin çıkardığı ruhsat sorunları yüzünden başlanamayan Karşıyaka Stadyumu’nu yapmakta kararlı olduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca artık ihtiyaca cevap vermeyen İzmir Atatürk Stadı’nın yerine, dünyanın en modern tesislerinden biri olacak İzmir Atatürk Olimpiyat Stadı’nı inşa edeceklerini açıkladı.

Lağım sularının doğrudan akıtıldığı İzmir Körfezi’nin, tıpkı 1994 öncesinin Haliç’i gibi koktuğuna ve şehirdeki çöp sorununa değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, arıtma tesisleriyle İzmir’in sokaklarını ve körfezini de kurtaracaklarını ve modern çöp depolama tesisi kuracaklarını kaydetti.

İzmirli ihtiyaç sahiplerine 4,6 milyar lira sosyal yardım, İzmirli çiftçilere 3,8 milyar lira tarımsal destek, şehirdeki yatırımcılara 60 milyar teşvik ve İzmir’deki 347 bin 700 iş yerine 7 milyar liralık SGK prim teşviki sağladıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık alanında yatak kapasitesi 2253 olan 35’i hastane toplam 109 sağlık tesisini şehre kazandırdıklarını, Menderes, Selçuk ve Beydağ’ı Devlet Hastaneleriyle birlikte 9 sağlık tesisinin yapımının devam ettiğini, 2 bin 60 yataklı İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nin seneye hizmete sunulacağını hatırlattı.

İZMİR’E YAPILAN YATIRIMLAR

Şehirde 18 bin toplu konut, 425 km bölünmüş yol, 28 baraj ve 8 gölet inşa ettiklerini, Gördes Barajı ve 100 km’lik isale hattıyla İzmir’in içme suyu problemini çözdüklerini, inşa ettikleri sulama tesisleriyle 525 bin dekar araziyi sulamaya açtıklarını, şehre 3 yeni organize sanayi bölgesi, 4 teknopark, 82 ar-ge merkezi, 28 tasarım merkezi kurduklarını, 27 km’lik Kemalpaşa demiryolu bağlantısı ile 136 km’lik Aliağa-Selçuk arasındaki İZBAN’ı şehre kazandırdıklarını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul-İzmir arasını 8 saatten 3,5 saate indirecek, İstanbul-İzmir Otoyolu projesinin tamamının bu yıl biteceğini müjdeledi.

Şehir içindeki trafik çelişini sona erdirecek projelerinin hazır olduğunu belirterek; yapacakları 28 köprülü kavşak, yeni bağlantı yolları, yol genişletmeleriyle, tramvay hattını 18 kilometre, metro hattını 58 kilometre, İZBAN’ı 70 kilometre ilaveyle İzmir’in trafik sorununu çözeceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulaşım, sağlık, eğitim, spor, tarım, sulama, sanayi, ve ticaret alanlarında şehre kazandırılan, yapımı devam eden, proje ve ihale aşamasında olan diğer yatırım ve hizmetlerden de örnekler verdi.

YENİ ZELANDA’DAKİ TERÖR EYLEMİ

Yaşanan her hadisenin, 31 Mart seçimlerinin belediye başkanlarını belirleme yanında, bir beka seçimi olduğu gerçeğini teyit ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Zelanda’daki katliama işaret ederek, “Dünyanın öteki ucundaki bir cani, Cuma namazı için toplanan Müslümanları katlettiği silahının üzerine, doğrudan doğruya ülkemizi ve milletimizi hedef alan semboller çiziyor” dedi.

Bu kişinin saldırısını; Birleşmiş Milletler başta olmak üzere tüm uluslararası örgütlerin ve tüm dünya liderlerinin, İslam’a ve Müslümanlara bir saldırı olarak değerlendirdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Ancak bunun adını koymuyorlar. 'Bu bir Hristiyan teröristtir.' diyemiyorlar. Ama bir Müslüman olsa o zaman 'İslami terör' diyorlar. Bakın bu çok önemli. Batı'ya İzmir'den sesleniyorum, niye bunu söyleyemiyorsunuz? Ama burada bir şey daha var. Bir tek Kılıçdaroğlu ve Yeni Zelanda'daki sapkın bir siyasetçi, bu saldırının sorumluluğunu İslam'a ve Müslümanlara yüklemeye kalkıyor.”

CHP Genel Başkanının söz konusu saldırıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “İslam dünyasından kaynaklanan terör, bütün dünyada farklı yorumlara yol açtı. İslam dünyasının da oturup düşünmesi gerekiyor” şeklindeki değerlendirmesini içeren görüntüyü vatandaşlara izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sen ne menem bir adamsın. Yüzde 99'u Müslüman olan bu ülkede ana muhalefetin başındaki bir zat olarak bu ifadeyi nasıl kullanırsın?” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP liderinin anlamadığı noktalar bulunduğunu ifade ederek, “Karşımızdaki zihniyetin gözünde Müslüman eşittir Türk, Türk eşittir Müslüman demektir. Kılıçdaroğlu sen bunu anlamıyorsun. Siz kendinizi nasıl tarif ederseniz edin, bu tasniften ve sonuçlarından kurtulamazsınız. Bizim ezan konusundaki, bayrak konusundaki, rabiamız konusundaki hassasiyetimizin sebebi işte budur” dedi.

“AVRUPA PARLAMENTOSU’NUN MÜZAKERELERİ DURDURMA KARARININ KIYMETİHARBİYESİ YOK”

Avrupa Parlamentosu’nun bölücü terör örgütünün ve FETÖ’nün argümanlarından oluşan gerekçelerle Türkiye’ye saldırdığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fırsat bulsalar inanın bu ülkeyi terör örgütlerine teslim etmekte bir dakika bile tereddüt etmeyecekler” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti: “Ey Avrupa Parlamentosu, diyorsun ki, Avrupa Birliği’yle müzakerelerini Türkiye’nin durduralım. Tamam, ne kadar güzel, hadi… Senin kararların kıymetiharbiyesi yok, o ayrı mesele. Ama Avrupa Birliği böyle bir karar alsa ne kadar güzel olur, ne kadar hayırlı olur, biz de bu kararınızı bekliyoruz zaten. Alın bu kararı, biz hazırız; ama alamazlar. Ah kardeşlerim ha, fazla konuşturmayın beni, alamazlar. Bu konuda tüm sözler 31 Mart’a, oraya saklı, gözler de oraya saklı.”

Türkiye’nin 17 yıllık birikimlerini korumak için bu seçimden istikrar ve güven ortamına halel getirmeyecek bir neticeyle çıkmak sorunda olduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sandıktan Türkiye’nin 2023 hedeflerine doğru yürüyüşünün önünü açacak bir sonuç çıkacağına tüm kalbiyle inandığını, Türkiye’de herkesin 31 Mart gecesi geleceğine çok daha güvenli bir şekilde bakacağı bir sonuçla huzur içinde yatağına gireceğini söyledi.

Konuşmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli el ele vererek vatandaşları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul-İzmir Otoyolu’nun yapımı tamamlanan Balıkesir Kuzey ve Batı Kavşağı arasındaki 29 kilometrelik bölümü ile Akhisar-Saruhanlı arasındaki 24,5 kilometrelik bölümünün açılış kurdelesini kesti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.